Amigoe | Cijntje (PS): Project wegmarkering gefaald

Cijntje (PS): Project wegmarkering gefaald

Cijntje (PS): Project wegmarkering gefaald

WILLEMSTAD — Het project wegmarkering van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft gefaald. Dat vindt PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje. Volgens hem is het asfalt dat op Curaçao wordt gebruikt niet geschikt om op te verven met tweecomponentenverf.  Het PS-Statenlid was, voordat hij voor PS politiek actief werd, 25 jaar werkzaam bij de Dienst Openbare Werken (tegenwoordig Openbare Werken, OW). In het parlement zet hij zich daarom ook onder andere in voor een veiliger verkeer.

Volgens Cijntje gaat het niet om de kwaliteit van de tweecomponentenverf, maar om de samenstelling van het asfalt die op het eiland wordt gebruikt, volgens hem met veel bitumen. “In Europa ziet men dat het asfalt vooral uit kleine stenen bestaat. Op Curaçao is vooral veel olie in het asfalt te zien. Wanneer het heet wordt stijgt die olie uit het asfalt naar boven en komt via autobanden op de wegmarkering terecht, met als gevolg dat de markering vuil of onzichtbaar wordt”, aldus het Statenlid. Hij stelt desgevraagd dat de wegmarkering met een hogedrukspuit schoongemaakt, en dus weer zichtbaar, kan worden. “Echter, de wegmarkering wordt op diezelfde dag toch wel weer vuil. Men beweert ook dat regenwater de wegmarkering schoonmaakt; deze wordt juist vuiler na een regenbui”, aldus Cijntje.

‘s Avonds zichtbaar

“Bij OW gebruikt men als argument dat de wegmarkering ‘s avonds wél zichtbaar is. Dat is waar, want de verf bevat glasparels, of de glasparels worden na het verven op de markering gestrooid. Maar men kon dan evengoed cat-eyes neerzetten. Dat zou goedkoper zijn geweest”, aldus Cijntje.

Het VVRP-ministerie kondigde in maart aan over te gaan op tweecomponentenverf. Volgens het ministerie zou deze verf op langere termijn goedkoper uitkomen omdat deze veel duurzamer zou zijn. Tweecomponentenverf houdt het zo’n vier jaar goed, terwijl verf op waterbasis, die vroeger op de wegen voor wegmarkering werd gebruikt, soms binnen een jaar was afgesleten. Inmiddels zijn vele wegen met het nieuwe verftype gemarkeerd. Echter, de wegmarkering is gedurende de dag bijna onzichtbaar; op sommige wegen is het dezelfde kleur als het asfalt zelf.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Cijntje (PS): Project wegmarkering gefaald

  1. Volgens mij is Suzy Romer minister hiervan. Zij of haar medewerkers horen goede verf te bestellen. Dacht dat vrij veel statenleden laatst in NL waren bij een verkeersbeurs etc. Wat deden ze daar?

  2. Abraham Mossel

    En daar hebben wij weer zo’n hoog geleerd wonder van de PS, slaat nog kant nog wal, wat deze proffesor zegt. Hij moet zich druk maken over wat dat viswijf ons heeft gekost daar in Den Haag, miljoenen, alleen al het makelaars spelletje.(staan twee lege panden weg te rotten).

  3. Cijntje moet maar eens gaan informeren welke verf er in het buitenland(Europa) gebruikt wordt. De verf die hier gebruikt wordt, wordt hoogstwaarschijnlijk te veel verdund waardoor deze binnen de kortste keren onzichtbaar wordt. Het vaststellen door hem dat het aan het asfalt ligt is een slag in de ruimte om zijn onwetendheid te camoufleren.
    Hoeveel wordt er betaald voor de belijning? Is er een specificatie van materialen en arbeidsloon? Zo ja, kijk dan de post materialen (verf) maar eens goed na en vraag advies aan terzake kundige mensen.

  4. Henriques

    Ik ben blij dat we zo’n intelligente en weterige PSer in ons midden hebben. Misschien kan hij er ook acherstaan dat Fraudelein ms obesitas eruit geknalt wordt. Dat moet zo’n man toch zeker aanpreken als lid van de people’s party die daar ook bij de gratie van de belastingbetaler aan zijn geld komt. Ook Cijntje moet eens uitleggen wat hj nu precies gepresteerd heeft de afgelopen jaren, behalve niets natuurlijk….!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *