Amigoe | OM eist hoge straffen voor goudroof met dode

OM eist hoge straffen voor goudroof met dode

OM eist hoge straffen voor goudroof met dode

WILLEMSTAD — Tegen de vier verdachten in de zaak van de gewapende goudroof in de Freezone bij Hato, waarbij een bewaker werd doodgeschoten, zijn gisteren straffen van 18, 15 en 14 jaar cel geëist.

Alle vier de verdachten zijn recidivisten die meerdere keren zijn veroordeeld wegens illegaal vuurwapenbezit. Twee verdachten in deze zaak, Jay en Thuron Winklaar, zijn nog steeds voortvluchtig. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 gulden voor de gouden tip die leidt tot hun aanhouding. De aanwijzingen zijn sterk dat het tweetal zich nog steeds op het eiland bevindt.

De fatale overval in de Freezone bij de luchthaven vond plaats op 6 maart vorig jaar. Bij deze overval werd de 36-jarige Zhadiro Zevenhuizen van Pan Americanos de Proteccion doodgeschoten en raakten twee medewerkers van het bedrijf Cupremeco zwaar gewond. Er werd 8,2 kilo aan goud geroofd, met een waarde van 254.000 gulden. De buit is tot nu toe niet teruggevonden.

Tegen de hoofdverdachte Jersinho ‘Gino’ P. (27) werd 18 jaar cel geëist. Robertico ‘Prikichi’ M. (26) en Aubert C. (45) hoorden elk 14 jaar cel tegen zich eisen, terwijl tegen Ivrin ‘Black’ I. (34) 15 jaar cel als eis aanhoorde. Gino en Black hebben deze fatale overval gepleegd, terwijl ze nog in hun proeftijd waren.

De familie van Zevenhuizen en het slachtoffer dat gewond raakte, dienden een schadevergoeding in van 50.000 gulden.

Behalve deze fatale overval werd ook een gewapende overval ten laste gelegd die drie weken daarvoor plaatsvond bij de woning annex minimarket Ji Xiang Minimarket op de Roodeweg. Behalve een groot geldbedrag, sigaretten en drank, werden ook telefoons geroofd. Een van deze telefoons had een track-and-trace-programma. Die leidde naar de woning van Jersinho P. Bij aankomst van de politie, vluchtten vier mannen, waaronder P. weg. In de woning werden de gestolen spullen van de minimarket aangetroffen.

Van Jersinho P. ontbreekt zes weken lang ieder spoor. Hij wisselt in hoog tempo van telefoon en van simkaart. Bovendien communiceert hij voornamelijk via WhatsApp. Op 6 maart vindt dan de goudroof plaats. Jersinho wordt nog steeds afgeluisterd door de politie en uit deze gesprekken blijkt dat hij en zijn vriendenkring vermoedelijk de daders zijn van deze beroving.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *