29 C
Willemstad
• maandag 27 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Charlie Charlie Challenge nieuwe hype

HomeMediaAmigoe | Charlie Charlie Challenge nieuwe hype
Charlie Charlie Challenge
Charlie Charlie Challenge

WILLEMSTAD — Ouders klimmen massaal in de pen om scholen te waarschuwen over de Charlie Charlie Challenge. Het spel om geesten op te roepen is ook op Curaçao een hype geworden.

Slechts een blad papier en twee potloden, meer heb je niet nodig om de Mexicaanse demon Charlie op te roepen. Daarna kun je je ervaringen delen via sociale media. “Vanmorgen vertelde mijn dochter tussen neus en lippen door dat het spel, als de juf weg is, wordt gespeeld”, vertelt Monique, een bezorgde moeder met twee kinderen op de Albert Schweitzer basisschool. “Ze zei dat ze het helemaal niet leuk vindt dat het spel gespeeld wordt. Als de juf de klas uitgaat pakken haar klasgenoten het papiertje en roepen ze de geest Charlie op. Vervolgens stellen ze allerlei vragen waarna het bovenste potlood richting ja of nee beweegt”, zegt Monique. “Mijn dochter vindt het echt eng. Ze heeft hen gevraagd om ermee te stoppen, maar dat doen ze niet. Een ander kind in haar klas heeft gehuild.”

Nadat haar dochter haar over deze rage vertelde zag Monique op de Facebook-pagina DurftevragenCuraçao een link naar een video over de ‘challenge’. “Ik bekeek de video en zag dat het precies was wat mijn dochter vertelde over wat er in haar klas gebeurt. Ik vind het verschrikkelijk. Ze zit nota bene op een christelijke school. Ik heb direct haar juffrouw gemaild. Die wist er niets vanaf. Ze mailde terug dat ze er direct achter aan gaat”, vertelt Monique. “Het is geen spelletje, het gaat om demonen. Kinderen beseffen niet dat het gevaarlijk is. Niet alleen christelijke ouders schrikken als ze ervan horen, ook ouders die niet geloven. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.”


Nieuwsgierighei
d

De zoon van Lonneke Montana zit op het rooms-katholieke Radulphus College. Toevallig vertelde hij haar dat het spel op school wordt gespeeld. “Ik heb mijn zoon uitgelegd wat het is en en uit mijn eigen ervaring met vroeger vertelt dat hij het niet moet doen. Kinderen zijn gevoelig of zelfs overgevoelig. Deze spelletjes kunnen een weerslag op kinderen hebben.” Volgens Lonneke moeten zowel de school als de ouders thuis voorlichting geven over de gevaren van de Charlie Charlie Challenge. “Op de Marnix School is het bijvoorbeeld al besproken.”

In haar puberteit begon Lonneke met glaasje draaien. “Ik zag volwassen mannen door het raam springen al gevolg van het glaasje draaien. Zelf was ik gevoelig voor de dood. Ik werkte een tijdje op een afdeling met terminale patiënten. Ik kon zeggen wanneer iemand dood ging. Dat heb ik ook bij mijn eigen oma en opa voorspeld. Als kinderen nieuwsgierig zijn, zijn ze moeilijk te stoppen. Er zijn andere ongevaarlijk spelletjes waar ze genoegen mee nemen. Het is de nieuwsgierigheid naar het onbekende wat je ook via een gezonde weg kan bevredigen”, zegt Lonneke.

Lisette van Lamoen-Garmers, directeur van het Rooms-Katholieke Schoolbestuur, is niet officieel op de hoogte gebracht van het spel dat nu op scholen en sociale media circuleert. “Wel hebben we de scholen via functionarissen de opdracht gegeven alert te zijn. Het blijft een uitdaging. De mens blijft improviseren en wij moeten constant een weg zoeken om de jongeren op het rechte pad te houden, hen te adviseren, te motiveren en te wijzen op risico’s”, aldus Van Lamoen-Garmers.


Zelf proberen
?

Op het papier moet je twee lijnen tekenen die een kruis vormen en dan ‘ja’ in de linkerboven- en rechteronderhoek schrijven. In de twee overige hoeken schrijf je vervolgens ‘nee’. Daarna leg je een potlood horizontaal op de lijn en de andere moet op de verticale lijn op het andere potlood balanceren. Dan moet je de volgende zin twee keer luidop zeggen: ‘Charlie, Charlie, can we play?’ en zie je het potlood bewegen.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Ik heb in mijn leven best gekke dingen meegemaakt en ook dat htzij Charie of glaasje draaien of Ouija bord verkeerd kanuitpakken voor hen die er gevoelig van zijn;
  Terecht is een waarschuwing op zijn plaats, zonder de bijbel of godsdienst erbij te halen; alleen je gezonde verstand.
  Begin pas aan glaasje draaieie/Ouija bord/Charlie als je precies weet hoe het werkt

  Stop direct wanneer er vreemde dingen in de omgeving gebeuren

  Houdt er rekening mee dat de antwoorden die je krijgt beïnvloed worden door je eigen houding

  Maak de geesten niet belachelijk

  Zorg dat je nooit langer dan een half uur geesten oproept. Dit kan, door de uiterste concentratie, lijden tot zware langdurige hoofdpijnen of andere lichamelijke ongemakken

  Vraag nooit wanneer en hoe je zelf ooit zal overlijden

  Vraag niet naar bepaalde personen en noem geen namen van overledenen. Geesten kunnen zich voordoen als een ander. Zij weten hoe ze moeten liegen, net als wij.

  Tot slot, bedenk goed of je de gevolgen die eventueel kunnen optreden aankunt en of je bereid bent deze te accepteren.

 2. Gewoon omdat een geest de waarheid vertellen kan, betekent niet dat het een goede geest is !!!! Lees Markus 1 vers 23 t/m 26. Demonen weten wie Jezus is (ze kennen de waarheid), maar betekent niet dat zij Jezus erkennen, God lief hebben en goede voornemens hebben voor mensen. Ze Zijn het KWAAD, the EVIL one.

  Mevrouw Van Lamoen-Garmers, dit is een goede aanleiding om de kinderen Het Woord van God te leren in de Bijbel en hen de kans te geven om tot God te keren en de keuze te maken om Jezus hun Redder en Verlosser te maken.
  Alleen met het Woord van God kunnen wij Satan en zijn demonen overwinnen. Kinderen die demonen oproepen kunnen (samen met hun ouders) dit verbreken met het Woord van God en in Jezus naam.
  Lukas 4 :4 Maar Jezus antwoordde hem: “In de Boeken staat: ‘Je kan niet alleen van brood leven. Je hebt ook alles wat God zegt nodig om te leven.’ ”
  Markus 1 : 23 t/m 26 Op dat moment was er in de synagoge een man in wie een duivelse geest zat. Hij schreeuwde: 24 “Laat ons met rust! Wat moet U van ons, Jezus van Nazareth? Bent U gekomen om ons te vernietigen? Ik weet wel wie U bent: de Heilige van God!” 25 Jezus zei streng tegen hem: “Houd je mond en ga uit hem weg!” 26 De duivelse geest maakte de man aan het stuiptrekken en schreeuwen. Toen ging hij uit hem weg.
  Psalm 119 : 105 Uw woord is een lamp voor mijn voet, een licht op mijn pad.

 3. Ik vind het wel een beetje een enge hype maar kwil t zeker wel proberen want tis wel een beetje lollig en ik ben zelf 13 jaar en kinderen van mijn leeftijd houden hier nou eenmaal van. Er was jarenlang geen populariteit in dit labd geweest maar nu is t weer zover. Ksnap wel dat ouders zich zorgen maken maar jullie kinderen weten hoe het gaat, als je de geest oproept, dan kan je vele erge dingen verwachten. Dus dan is het hun schuld, maar ik vind gewoon dat jullie je geen zorgen hieven te maken want in de meeste gevallen komt charlie niet.

 4. Mijn kind zit op Albert Schweitzer en we hebben een e-mail gekregen met informatie over het spel. Op school wordt dit spel niet getolereerd. Het zal bespreekbaar gemaakt worden in de groepen vanaf groep 3.

 5. Jammer dat ik er nooit bij ben als er een geest zich manifesteert. Zal wel aan mij liggen, ik geef het graag toe.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties