Amigoe | Asjes moet salaris Selikor terugbetalen

Ivar Asjes - Selokor zaak verloren

Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) moet directeurssalaris Selikor terugbetalen

WILLEMSTAD — Huidig Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) moet het salaris dat hij bij Selikor ontving toen hij in 2007 enkele maanden de functie van adjunct-directeur vervulde, terugbetalen. Het gaat om ruim 89.000 gulden met rente.

De vordering in reconventie van Asjes dat Selikor hem schadevergoeding moet betalen, is afgewezen. Hierdoor ziet de rechter ook af om uitspraak te doen over de schadeloosstelling van de toenmalige leden van de Raad van Commissarissen.

Dat bepaalde de rechter vanmorgen in de hoofdzaak conventie en reconventie en in de vrijwaringszaak in reconventie tegen de voormalige RvC, te weten Anthony Godett, Ruben Sluis, Roberto Cuales, Gilbert Winklaar, Edwin Feranklin en Mayerdith Bouwland.

Aan het geschil tussen Asjes en Selikor is een reeks aan vonnissen vooraf gegaan. Het vonnis waarin het besluit van de RvC om Asjes aan te stellen werd vernietigd dateert van februari 2008 en dat is later bekrachtigd door het hof. Het hof heeft in de zaak van Asjes voor het eerst de regels van corporate governance anticiperend toegepast.

“Geleidelijk aan is er een kentering ontstaan in het denken over politiek favoritisme. De kritiek in de maatschappij is allengs toegenomen. De politiek zelf is daarin vooralsnog achtergebleven”, aldus rechter Peter van Schendel.

Zoals bekend werd het besluit om Asjes te benoemen één dag getekend voor er een wisseling van het Bestuurscollege plaatsvond. Daarop spanden een aantal employés een rechtszaak aan. De arbeidsovereenkomst van Asjes werd getekend daags vóór er een vonnis gewezen zou worden over de rechtsgeldigheid van de benoeming.

Als academicus had Asjes volgens de rechter van meet af aan erop bedacht moeten zijn dat zijn voorgenomen benoeming op zijn minst omstreden zou zijn en de rechterlijke toets niet zou doorstaan. Daarom had hij zich de benoeming niet moeten laten welgevallen.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | Asjes moet salaris Selikor terugbetalen

 1. ericlapas

  Hebben we het hier over Antony Godett? Hij is door een beroerte getroffen en is verlamd aan één kant. Ook na zo een beroerte blijft hij nog anderen de maat nemen en vertellen hoe ze politiek moeten voeren. Blijkbaar is Godett echt wat de Venezolanen noemen un hijo de puta.

  Ik ken best veel mensen die helaas getroffen zijn door een beroerte ze hebben bijna allemaal één ding gemeen, ze zijn bezig om hun zonden te overzien en biechten spontaan wat ze allemaal in hun leven fout hebben gedaan, niet deze klootzak.

 2. Lol, hij heeft dus mooi kunnen sparen sinds 2012-:)

 3. Dat is nu eindelijk een keer goed nieuws. Wie volgt?

 4. John Bash

  Joep, dit was een bericht uit 2012.
  Dus toen kon Godett gewoon in de RvC zitten.
  Brian, het is altijd jammer dat we bijna nooit te horen krijgen of iemand, in dit geval Asjes, al heeft betaald.

 5. Joep Meloen

  Ik lees dat Godett in de RvC zit ??????
  Een veroordeeld fraudeur zet je gewoon in de RvC van een overheids NV ?
  We zijn hier echt alle schaamte voorbij !

 6. ericlapas

  In feite hoort de hele top van de PS van toendertijd achter de tralies, Asjes had Wiels en Van Arnemann aangesteld, allebei hebben de gemeenschap miljoenen gekost. Er was ook zoiets van een partijgenoot die precies wist waar Wiels op de dag van zijn moord was.

 7. En heeft Ivar al alles terug betaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *