Amigoe | Amak-bestuur eist rectificatie van smaad

Vlnr. eerste rij: Giovanni Atalita, Manfred ‘Feco’ Gomes en Gileon Garmers | Foto Edsel Sambo

Vlnr. 1e rij: Giovanni Atalita, Manfred ‘Feco’ Gomes en Gileon Garmers | Edsel Sambo

Het bestuur van muziekassociatie Amak eist dat oudjuryvoorzitter van het Tumbafestival 2015, Glenn Camelia, zijn uitspraken over corruptie binnen Amak binnen 48 uur rectificeert.

Dat zei Amak-voorzitter Manfred ‘Feco’ Gomes gisteren tijdens een persconferentie in het Curaçao Festival Center. De advocaat van Amak, Linda Douglas, heeft het rectificatieverzoek naar Camelia – die tevens advocaat is – gestuurd.

Tijdens de persconferentie herhaalde het Amak-bestuur dat er geen sprake is van corruptie. De jury van vorig jaar veroordeelde de extra betaling aan de bands Danza en Score nadat zij geen finaleplek wisten te bemachtigen. De leden van Amak hadden echter vorig jaar besloten dat de twee bands recht hadden op de tegemoetkoming van 1500 gulden.

Lek

De jury van 2015 voelde zich ook bedreigd en in de steek gelaten door Amak nadat er kritiek kwam op hun keuzes voor de finaleavond. De beschuldigingen aan het adres van Gomes uitte Camelia in diverse brieven, die aan het Amak-bestuur waren gericht. Deze brieven en de notulen van de evaluatievergaderingen lekten eerder deze week in de media.

De uitspraken gedaan in die brieven wil Amak nu gerectificeerd zien. Tijdens de persconferentie nam ook jurylid Gileon Garmers het woord. De oud-jury nam het hem niet in dank af dat hij dit jaar terugkeerde in de jury van het Tumbafestival.

Volgens Camelia was Garmers gezwicht voor de ‘mooie woorden’ van Gomes. Dit betwist Garmers echter.

“Het was mijn beslissing om in de jury terug te keren. Ik was vorig jaar het enige lid in de jury dat ook lid was van Amak. Daardoor woonde ik de vergaderingen van Amak bij en stond de weg voor communicatie tussen mij en het bestuur open. Dat is de reden waarom Amak weer een beroep op mij heeft gedaan. Ik zal mijn schouders onder het grootste festival van Curaçao blijven zetten. Het Tumbafestival heeft bestaansrecht.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *