Amigoe | Politieagent vrijgesproken van mishandeling

Politieagent vrijgesproken van mishandeling

Politieagent
vrijgesproken van mishandeling

WILLEMSTAD — Agent Robert Mademilia (49) werd donderdag vrijgesproken van mishandeling van zijn ex-vriendin G. en haar nieuwe vriend R. op 6 januari vorig jaar.

Dit nadat hij in beroep is gegaan tegen de veroordeling van de eerste rechter, die hem een gevangenisstraf van drie maanden en drie jaar proeftijd had opgelegd.

Advocaat-generaal Anton van der Schans eiste in hoger beroep begin deze maand dezelfde straf, maar het hof is tot de conclusie gekomen dat de ten laste gelegde feiten niet wettig en overtuigend bewezen zijn.

De advocaat van Mademilia, Quincy Girigorie, deed ter zitting namens hem een beroep op noodweer en het hof acht dat hiervoor voldoende bewijzen zijn. De agent kwam op de bewuste dag de woning binnen van de vrouw G., waarmee hij toen een relatie had, met gebruik van een sleutel die hij van haar had gekregen.

In de slaapkamer van de woning zag hij dat zij seksuele gemeenschap had met de man R. en hij verliet al scheldend de slaapkamer. G. is achter hem aangelopen en heeft hem op enig moment geduwd, in zijn gezicht geslagen en is aan zijn poloshirt gaan hangen, waardoor dit shirt aan weerszijden van de kraag is gescheurd.

Mademilia heeft G. vervolgens een klap met de vlakke hand in haar gezicht gegeven. Door deze klap is G. gevallen en tegen de badkamerdeur terechtgekomen. Vervolgens stond ze op en ging opnieuw op Mademilia af.

Tegelijkertijd liep R., de man waarmee zij seks had en tevens ook degene die aangifte deed, in de richting van Madelia. Hierop heeft de agent hem twee keer met de vuist geslagen.

Motivering

Op het moment dat Mademilia G. een klap in haar gezicht gaf, was er volgens het hof sprake van een noodweersituatie. Dat wil zeggen een ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding tegen Mademilia, waartegen hij zich moest verdedigen. De klap met een vlakke hand in het gezicht, om de aanranding van de vrouw af te wenden, was dus gerechtvaardigd.

“De klap kan niet als disproportioneel worden aangemerkt.”

Hetzelfde geldt voor de mishandeling van de man R., aangezien die samen met de vrouw Mademilia had aangevallen, waardoor opnieuw een noodweersituatie is ontstaan waartegen deze zich moest verdedigen. Dat deed Mademilia met twee vuistslagen, wat volgens het hof gerechtvaardigd is. Het OM heeft twee weken de tijd om in cassatie te gaan.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Politieagent vrijgesproken van mishandeling

  1. Hoe dan OOK is het een goede verdediging van zijn advocaat… Twee tegen een is geen gelijke OORLOG …. |Vrijspraak is HIER TERECHT ….

    Goede verdediging, Ik zou OOK PRECIES ZO GEHANDELD HEBBEN..

  2. Nos ta dushi hende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *