Amigoe | ‘Aandacht voor dierenwelzijn en dierenmishandeling’

Hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao, Heiko de Jong ontving vandaag de vertegenwoordiging van het Platform Dierenwelzijn Curaçao: Siegmond van Lamoen, Karin Wooning en Mirjan Seppenwoolde .

Hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao, Heiko de Jong ontving vandaag de vertegenwoordiging van het Platform Dierenwelzijn Curaçao: Siegmond van Lamoen, Karin Wooning en Mirjan Seppenwoolde .

WILLEMSTAD — Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong van het Openbaar Ministerie Curaçao heeft vandaag een ontmoeting gehad met een vertegenwoordiging van verschillende dierenorganisaties op Curaçao, het ‘Platform Dierenwelzijn Curaçao’.

Het OM zocht contact met het platform nadat onlangs de mishandeling van een hondje in Tera Kòrá uitvoerig in de media kwam. Hieruit vloeide tevens een petitie voort met een oproep aan het OM om bij dierenmishandeling tot vervolging over te gaan.

Uit het gesprek vloeide onder andere ook de toezegging van het OM voort dat er meer aandacht zal worden gevraagd voor het feit dat dierenmishandeling strafbaar is. Het platform laat weten dat het OM ook specifiek de toezegging heeft gedaan dat lopende en toekomstige dierenmishandelingzaken op korte termijn zullen worden behandeld.

De delegatie bestond uit Karin Wooning, Mirjan Seppenwoolde en Siegmond van Lamoen. Zij vertegenwoordigen de organisaties Curaçao Animal Rights Foundation (CARF), de Stichting Dierenhulp Curaçao, de Stichting Dog, Pets Rescue Curaçao, Kuida Kabai, Rescue Paws Curaçao, I-Animal Foundation en Alle Hadoc. Om slagvaardiger op te kunnen treden hebben de organisaties hun krachten gebundeld in de organisatie ‘Platform Dierenwelzijn Curaçao’.

Het OM laat weten dat het gesprek ruim een uur in beslag nam, waarbij verschillende onderwerpen aan bod kwamen. Van de zijde van het OM kwam ook de toezegging dat het middels zijn Facebook-pagina aandacht zal besteden aan dierenmishandeling, waarbij er tevens op zal worden gewezen dat dergelijke handelingen conform het Wetboek van Strafrecht Curaçao strafbaar zijn.

In algemene zin gaf het OM aan meer aandacht te zullen besteden aan het onderwerp. De vertegenwoordigers van het Platform Dierenwelzijn Curaçao en de hoofdofficier omschreven het gesprek als ‘vruchtvol en positief’, waarop ook werd overeengekomen om een follow-up gesprek in te plannen voor eind mei.

Petitie

De betrokken dierenorganisaties zullen de inzameling van handtekeningen voor de petitie voortzetten. Belangstellenden kunnen ter ondersteuning van de petitie een handtekening plaatsen op de thepetitionsite.com onder ‘We demand action now from the public prosecutor to end animal abuse here on Curaçao’. Tevens zal er voor de petitie ‘op straat’ aandacht worden gevraagd. In de ochtenduren bedroeg het totale aantal geplaatste handtekeningen 6203.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *