Amigoe | Oud maakt plaats voor nieuw

Stadion Ergilio Hato

Stadion Ergilio Hato

WILLEMSTAD — De werkzaamheden in het Stadion Ergilio Hato zijn begonnen. Het nationale stadion van Curaçao, gelegen in het Sentro Deportivo Kòrsou, wordt in de komende weken voorzien van een nieuw kunstgrasveld.

Maar voordat de nieuwe mat aangelegd kan worden, dient natuurlijk eerst de oude verwijderd te worden. Daarna gaat de aannemer ook de ondergrond aanpakken, zodat het nieuwe veld een goede basis krijgt. Een en ander wordt bekostigd uit het Reda Sosial.

Het nieuwe veld komt er op initiatief van de voorzitter van de Curaçaose voetbalbond, Rignaal ‘Jean’ Francisca. Dit nadat bondscoach Patrick Kluivert en zijn spelers hadden geklaagd over de deplorabele staat van het kunstgrasveld rondom de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montserrat.

Alles wordt nu in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat Kluivert en zijn mannen op 10 juni kunnen stunten tegen Cuba, in de tweede ronde van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Oud maakt plaats voor nieuw

 1. Joep Meloen

  Waarom niet gewoon dat hele gebeuren met Kluivert vergeten en gewoon eens gaan focussen op wat wel belangrijk is. Zolang er nog voetbalclubs zijn die niet eens een bal of shirts kunnen betalen heeft het weinig zin om miljoenen te spenderen aan een import elftal. Welke gek heeft bedacht om Kluivert 400,000 euro te geven voor een half jaartje naam verbinden aan Curacao. Hij weigert hier zelfs te zijn, weigert training te geven, komt alleen even over voor de wedstrijd (uiteraard business class) en gaat dan meteen weer weg.

  Wie even over het eiland rijdt ziet de staat van de diverse voetbalclubs, waar vrijwilligers bezig zijn om er nog iets van te maken, omdat de voetbalbond geen interesse heeft.
  Waarom is er helemaal niemand te vinden die ingrijpt in deze immense geldverspilling van de bond ?
  Of dacht men echt dat men de eindrondes zou kunnen halen ?
  Dan snappen ze niet veel van voetbal als ze dat denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *