Amigoe | 3 miljoen nodig voor extra beveiliging stranden

door Xavora Ricardo-van der Biest

3 miljoen nodig voor extra beveiliging stranden

3 miljoen nodig voor extra beveiliging stranden

TERA KÉRÁ — Om de veiligheid van de toeristen te waarborgen is er door het Curaçaos toeristenbureau CTB een plan opgesteld om op stranden en bij toeristische attracties op Bándabou beveiligers te plaatsen.

Dat zegt minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath (PAR). Dit plan maakt deel uit van het Toerisme Masterplan 2015-2020.

Rhuggenaath geeft aan dat het CTB zowel bij hem als bij minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) een plan van aanpak heeft ingeleverd. Dit plan zal bijdragen aan bestrijding van criminaliteit op plekken waar voornamelijk toeristen komen. Het plan behelst het vergroten van het aantal bewakers en het aantal uren dat zij actief zijn bij verschillende toeristische attracties. Volgens Rhuggenaath slaan de dieven namelijk toe op het moment dat de bewaking niet meer aanwezig is.

Rhuggenaath: “De bevolking van Curaçao moet zich bewust worden van deze problematiek en een helpende hand bieden en met name de veiligheid van de toeristen op toeristische plekken en stranden waarborgen.”

Hij wijst erop dat wanneer toeristen die hier voor een vakantie komen, overvallen worden, dat gevolgen heeft voor Curaçao. “Dit brengt schade toe aan het eiland als vakantieplek, als woonplek en aan de naam van Curaçao. De kans dat buitenlandse investeerders voor Curaçao gaan kiezen wordt dan kleiner”, aldus Rhuggenaath.

Chata-medewerker Elior Boeldak is het met de minister eens dat beveiliging een oplossingen is, maar hij vindt ook dat we als inwoners van Curaçao moeten beseffen hoe belangrijk de toeristische sector is. “Als Curaçao als een onveilige bestemming wordt gezien, zullen de inkomsten uit deze sector aanzienlijk dalen”, zegt Boeldak.

Rhuggenaath pleit voor een ‘civil society’, organisaties en instellingen die staan voor het gemeenschappelijk belang van een samenleving. Dit houdt in dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van toeristen niet alleen gedragen wordt door de politiek, maar ook door de bevolking van Curaçao. “Zowel de toerist als de bevolking kan dan rustig wonen en genieten op Curaçao.

Volgens Ruggenaath is het mogelijk gebruik te maken van moderne technologie, zodat Politur en politie sneller problemen kunnen aanpakken.

Rhuggenaath geeft aan dat met de private sector (hotels en appartementencomplexen) samen wordt gewerkt voor de financiering om dit plan te realiseren. De aanbesteding van 3 miljoen gulden moet nog door de regering goedgekeurd worden. “In de komende tijd zal ik samen met minister Navarro om de tafel moeten zitten wat betreft dit plan”, zegt Rhuggenaath.

Nos Turismo

Volgens Boeldak staat Chata open voor dialogen en partnerschappen die kunnen leiden tot meer veiligheid. “Wij zijn continu in gesprek met het CTB om dit probleem op te lossen, zowel door middel van financiële inbreng van de publieke sector als van de private sector.” Boeldak geeft aan dat vele hotels in de afgelopen maanden meer veiligheidspersoneel hebben aangenomen om de groeiende stroom delicten in te dammen.

‘Nos Turismo’ is een campagne van Chata die bewustwording hierover probeert te brengen, zodat iedereen een steentje kan bijdragen aan deze problematiek, aldus Boeldak. “Tevens hebben wij een brief naar minister Navaro gestuurd om zijn aandacht te vragen voor deze problematiek. Wij hopen spoedig met hem om de tafel te kunnen zitten samen met het CTB om met suggesties te komen omtrent dit groeiende probleem.”

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | 3 miljoen nodig voor extra beveiliging stranden

 1. Tres Pasitos

  Weer de LUIste weg, altijd het GEVOLG bestrijden voor maar liefst het waanzinnige bedrag 3miljoen???? Daar gaan weer personen gelijk Derby 36.000 gulden per maand opstrijken met ‘nietsnuttige adviezen’ vooraf? We gooien maar met geld. Groeit dat aan de bomen? Oh daarom ligt dat crapuul daaronder. Te wachten tot het naar beneden valt. 🙂
  OORZAAK aanpakken, op de loer gaan liggen met een ME-eenheid met matrakken van een halve meter en dat crapuul bont en blauw slaan als ze criminele activiteiten ontplooien, dat gaat helpen! Hoop dat iemand de actie dan wel filmt, het wordt een knaller op internet.
  De politiewatjes (!) leggen hun prioriteit chronisch elders : het controleren van een ‘keurings’kaart of wie weet wel een buitenlands rijbewijs, etc. R

 2. Abraham Mossel

  Dus als ik het goed begrijp krijgt die laaielichter van een Jamaloodin weer voor drie miljoen beveiligingswerk erbij zonder te hoeven in te schrijven. Staat toch vast in een onderhands afgesproken contrakt ( gemaakt met cabinet Gerrit De Dief ) met de regering Gerrit de Raaf, /10-10-10-/20012/ voor onbepaalde tijd. En al die beveiligings bedrijven die pikken dit gewoon maar, onbegrijpelijk. Ik denk dat ik maar eens een vakbond voor beveiligings personeel ga oprichten, wie doet er met mij mee!.

 3. Joep Meloen

  Het falen van ‘ouders’ in de opvoeding van hun kinderen mag wat kosten !
  Maar het zeggen dat dit soort ouders uit de ouderlijke macht moeten worden gezet is en blijft een taboe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *