31 C
Willemstad
• zaterdag 24 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Advocatie | HBN Law en fiscalisten voormalig KPMG Meijburg & Co Caribbean gaan samen

Wendell Meriaan van DCTL (links). “Wij zijn nu de meest gewenste werkgever waar afgestudeerde juristen en fiscalisten zich verder kunnen ontwikkelen.”

Het Caribische advocatenkantoor HBN Law en fiscaal kantoor DCTL (voorheen KPMG Meijburg & Co. Caribbean) werken per 1 juni samen als HBN Law & Tax. Hiermee ontstaat de grootste juridische en fiscale dienstverlener in het Nederlands Caribisch gebied, aldus managing partner Eric de Vries, met tevens twee kantoren in Nederland.

Het nieuwe HBN Law & Tax telt meer dan vijftig advocaten en belastingadviseurs. Zij zijn werkzaam op kantoren in Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. Ook beschikt het kantoor over vestigingen in Amsterdam en Rotterdam – de kleine Rotterdamse vestiging was oorspronkelijk van DCTL –. Inclusief ondersteunende medewerkers bestaat HBN Law & Tax uit meer dan honderd mensen.

In juridische zin is er geen sprake van een fusie, zegt De Vries desgevraagd, maar van een ‘overgang van mensen van DCTL naar HBN’.

In juridische zin is er geen sprake van een fusie, zegt De Vries desgevraagd, maar van een ‘overgang van mensen van DCTL naar HBN’. “We hebben al lange tijd een samenwerkende relatie met elkaar. Toen KPMG eind vorig jaar besloot zich terug te trekken uit het Caribisch gebied, besloten we de mogelijkheden tot een nauwe samenwerking te onderzoeken.”

DCTL werd begin dit jaar de nieuwe naam van fiscaal kantoor Meijburg & Co. Caribbean, dat tot 2014 nog onder de vlag van KPMG viel. KPMG Accountancy Services op Curaçao ging eind vorig jaar op in EY, dat hiermee flink uitbreidde in het gebied.

Met de komst van de fiscalisten wil HBN Law & Tax volgens een persbericht ‘de dienstverlening aan cliënten verder optimaliseren en een aantrekkelijke organisatie blijven voor juridisch talent’. Ook wordt de ambitie uitgesproken om de praktijk in Nederland in de toekomst verder uit te breiden.

“Om als organisatie op juridisch-fiscaal gebied optimaal te blijven adviseren, zijn wij sterk afhankelijk van de aanwas van toptalent, bij voorkeur uit de Dutch Caribbean,” zegt Wendell Meriaan van DCTL. “Wij zijn nu de meest gewenste werkgever waar afgestudeerde juristen en fiscalisten zich verder kunnen ontwikkelen.”

Bron: Advocatie

Naschrift KKC

Press Release • 3 June 2019

De professionals van HBN Law en DCTL (voorheen KPMG Meijburg & Co Caribbean) gaan per begin juni 2019 samenwerken als HBN Law & Tax. Daarmee ontstaat de ontstaat de grootste juridische en fiscale dienstverlener in het Nederlands Caribisch gebied, en daarnaast met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.

Eric de Vries, bestuursvoorzitter van HBN Law: “Deze stap volgt onze ambities
een aantrekkelijke organisatie te blijven voor juridisch talent en de dienstverlening aan onze cliënten steeds verder te optimaliseren. Wij beschikken nu over een uitgebreide kennis, kunde en ervaring op alle juridische gebieden die
voor de zakelijke markt in het Caribisch deel van het Koninkrijk van belang zijn.
Daarnaast willen we onze praktijk in Nederland uitbreiden”

“De geambieerde continuïteit van kwaliteit is de belangrijkste reden achter
onze krachtenbundeling”, vervolgt mr. Wendell Meriaan, managing partner.
“Om als organisatie op juridisch-fiscaal gebied optimaal te blijven adviseren, zijn wij sterk afhankelijk van de aanwas van toptalent, bij voorkeur uit de Dutch Caribbean. Wij zijn nu de meest gewenste werkgever waar afgestudeerde juristen en fiscalisten zich verder kunnen ontwikkelen.”

“De samenwerking kreeg groen licht na onafhankelijk onderzoek naar de
culturen van beide organisaties”, vertellen De Vries en Meriaan. “Je kan op
papier bij elkaar passen, maar uiteindelijk moet er wel een echte klik zijn.
Hieruit bleek een gedeelde visie op de toekomst. Wij koesteren een
werkomgeving waar plezier prestatie voedt en willen de voorwaarden
scheppen die je stimuleren het beste uit jezelf te halen. Zo maken wij
onze belofte waar aan onze klanten: Always there.”

mr. Eric R.de Vries
[email protected]
mr. Wendell Meriaan
[email protected]
Of kijk op www.alwayshbn.com

Artikel delen

5 reacties

  1. Beflapas is 99% ergernis, maar dan heeft hij toch 1% topreacties zoals hier.

    Die mag staan blijven, comment polis, 0 – nee, u laat al alles staan van Beflapas.

  2. Soms lijkt het alsof alle negers hier achterlijk zijn, deze heren noemen zichzelf professionals en staan te pronken met een prehistorische papieren telefoonboek.

    Dit zou misschien een leuk schoolproject voor wat middelbare scholieren kunnen zijn.

  3. Ze hebben het over ““Wij zijn nu de meest gewenste werkgever waar afgestudeerde juristen en fiscalisten zich verder kunnen ontwikkelen.” Grappig dat wij dan twee negers (zogenaamd gestudeerd) met een papieren versie van een telefoonboek zien, terwijl de meeste landen allang digitale telefoonboeken gebruiken.

  4. Eric de Vries is de grootste engerd van het eiland, zijn foto zou in de boticas als braakmiddel verkocht kunnen worden.

    De boticas waar Rob ‘Polar’ Blaauw zijn medicijnen haalt, die hij zegt genomen te hebben als hij weer eens stomdronken langs de weg gevonden wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -