Adeck geeft informatie over verzegelde kassa’s

WILLEMSTAD — Adeck, de vereniging voor het midden- en kleinbedrijf op Curaçao, wil de komende maanden informatiebijeenkomsten organiseren over verzegelde kasregisters. Gisteren stond de maandelijkse lunchlezing van Adeck in het teken van het onderwerp.

Advertentie

De lunchlezing gisteren in Because Entertainment Center. Op de voorgrond Cristina de Freitas Bras met links achter haar de voorzitter van Adeck Wilbert Geertruida.

De lunchlezing gisteren in Because Entertainment Center. Op de voorgrond Cristina de Freitas Bras met links achter haar de voorzitter van Adeck Wilbert Geertruida.

Daarbij gaf gastspreker Cristina de Freitas Bras van Ernst & Young toelichting over de veranderingen en uitdagingen bij de implementatie van deze verzegelde kassasystemen, die per 1 augustus verplicht zullen zijn voor bedrijven op Curaçao.
Het geldt onder meer voor de detailhandel, persoonlijke dienstverlening, horeca, nummerverkoopkantoren en loterijen.
Omdat er veel complicaties zijn bij de invoering willen Adeck en andere stakeholders meer informatiebijeenkomsten geven.
Onder een kasregistratiesysteem wordt verstaan: een kassa met printer die is goedgekeurd door de Stichting Belastingaccountantsbureau (Sbab), verzegeld is door een gekwalificeerde installateur en voorzien is van een kassa- identificatienummer.
De invoering was eigenlijk voor 1 januari dit jaar vastgesteld, maar nadat bleek dat slechts een beperkt aantal kasregistratiesystemen door de Sbab konden worden toegelaten, en dus een groot aantal bedrijven nog niet aan de verplichtingen uit het Landsbesluit kasregistratiesystemen kon voldoen, werd dit door de minister uitgesteld tot 1 augustus.
De Freitas vertelde gisteren aan welke verplichtingen ondernemers nu wel moeten voldoen en welke voorbereidingen zij de komende maanden moeten treffen.
Daarna informeerde het nieuwe Adeck-bestuurslid Nevita Mezas de aanwezigen gerichter op de registers en printers die per wet gebruikt dienen te worden.

Na de presentaties volgden er zoveel vragen van bezorgde ondernemers vanuit de zaal, dat ze niet allemaal door de gastsprekers beantwoord konden worden”, zo meldt de organisatie.

Daarom zal Adeck door middel van meerdere communiqués en bijeenkomsten haar leden en de MKB-sector in het algemeen blijven informeren over ontwikkelingen die invloed hebben op het bedrijfsleven in het algemeen en in het bijzonder op de MKB-sector.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *