AD | ‘Wetgeving verkeer moet door’

De verkeerscontroles zijn toegenomen maar met vernieuwde wetgeving kan beter opgetreden worden | Jeu Olimpio

Willemstad – Er is volgens de Raad voor de Rechtshandhaving (RvR) tot nu toe onvoldoende besef van de gevolgen van de verkeersonveiligheid op Curaçao en de problematiek wordt dan ook nog onvoldoende geredresseerd.

,,De verkeersonveiligheid wordt veroorzaakt door onveilig gedrag en onveilige voertuigen die in slechte staat van onderhoud zijn. Noodzakelijke wetgeving, alhoewel reeds in concept beschikbaar, wordt niet geformaliseerd”, zo staat in de laatste publicatie ‘De staat van de rechtshandhaving’.

Om deze reden heeft de Raad voor 2017, gezien de urgentie en noodzaak aan verhoging van de verkeersveiligheid, in zijn jaarplan 2017 een onderzoek naar de verkeerscontrole opgenomen.

Het rapport gaat ook nog in op inbraken en diefstal die grote impact hebben op de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel. ,,De introductie van camerabeelden en beveiligingsmaatregelen in bedrijven en rond particuliere vermogensbestanddelen (woningen en auto’s) moeten het risico op inbraken en diefstallen verminderen”, aldus de rapportage.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | ‘Wetgeving verkeer moet door’

 1. Op veel wegen kan je niet eens harder dan 50 want om de 100 meter is er een rotondo of staat er file.

 2. Ja hier en daar zijn de wegen nog slecht maar heel veel mensen kunnen hier gewoon geen auto rijden,en rijden veelste hard ,met inhalen lijkt het wel of ze op de x-box bezig zijn en ook nog met mobiel in het handje.
  Als je het journaal ziet hier met de ongelukken die op het eiland gebeuren ,hebben ze geen 50 60 km gereden.
  Dat zie je wel aan de schades.
  Grote probleem is de bestuurder van de auto .Betere rijopleidingen en controles op de verkeersregels zou een hoop ongelukken schelen.

 3. Dus wegenbelasting was een zakgeldbelasting voor de ministers, hahahahaaaaaaaaaa. Op Curacao was het voeger altijd kassa voor de ministers b-bling b-bling, cha-ching cha-ching. Deze liedje past bij hun gewoon.

  Je moet alleen “Ain’t about””vervangen voor in “I’t’s all about ” en “”love “” voor “”steal”‘ Hahahahaaaaaaaaaaaaa

 4. De wegen zijn ook niet goed onderhouden en bepaalde routes zijn zo druk dat men vast staat en dus elkaar gaat inhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *