26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Werklozen eilanden uitwisselen

HomeMediaAD | Werklozen eilanden uitwisselen
Werkelozenproject SOAW | Jeu Olimpio

Willemstad/Philipsburg – Curaçao en Sint Maarten gaan samenwerken om werklozen in de bouw- en horecasector op beide eilanden aan een baan te helpen.

Dat is de uitkomst van de ontmoeting tussen de ministers van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman en Emil Lee eind vorige maand.

Lee gaf tijdens het werkbezoek aan dat er op Sint Maarten grote bouwprojecten op touw worden gezet in het kader van de wederopbouw en dat er daardoor een enorme behoefte is ontstaan aan bouwvakkers. Ondertussen zit gekwalificeerd personeel uit de bouwsector op Curaçao thuis, omdat het lang duurt voor grote projecten van start gaan, aldus Koeiman.

Daarom willen de ministers van beide eilanden elkaar tegemoetkomen, door samen bouwvakkers met de Nederlandse nationaliteit op Curaçao te werven die voor een periode van maximaal drie jaar op Sint Maarten willen werken.

Andersom zou Sint Maarten juist mensen naar Curaçao kunnen sturen, nu een groot aantal horecamedewerkers zonder werk zit, doordat nog lang niet alle hotels op het Bovenwindse Eiland operationeel zijn. Een oplossing zou kunnen zijn dat, bijvoorbeeld in het hoogseizoen, Curaçao een beroep doet op de horecamedewerkers – met een Nederlandse nationaliteit – uit Sint Maarten.

,,Horecafaciliteiten op Curaçao zijn altijd op zoek naar gekwalificeerde, klantgerichte, servicegerichte medewerkers”, volgens Koeiman.
De bewindsman heeft wel een aantal voorwaarden gesteld voor de overeenkomst: de tijdelijke bouwvakkers van Curaçao moeten adequate huisvesting krijgen op Sint Maarten, een redelijke vergoeding én de mogelijkheid om tijdens de bouwvakantie met betaling naar huis te gaan.

Binnenkort zal er een informatiebijeenkomst worden gehouden voor alle bouwvakkers met de Nederlandse nationaliteit die bereid zijn om tijdelijk op Sint Maarten te werken.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Ik heb met de bevolking van Curacao te doen, vooral het arme deel of het deel dat op een maatregel van de regering hoopt om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

    Net als Martin Luther King kan ik zeggen, I have been on the mountain top, I have seen the Promised Land. Ik kan de bevolking van Curacao verzekeren, met deze proleten en nietsnutten zullen wij daar niet komen.

    Door orkaan Irma had St. Maarten behoefte aan bouwvakkers dus kwam Koeiman en zijn waardeloze collega’s op het idee om bouwvakkers en horeca medewerkers te gaan uitwisselen. Waarom hebben wij zoveel waardeloze ministers en parlementariërs op de payrole?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties