28 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Parkeerproblemen beu’

HomeMediaAD | ‘Parkeerproblemen beu'
DMO: De overheid laat het afweten | Jeu Olimpio

Willemstad – Het geduld van winkeliersvereniging DMO is op. De huidige parkeerproblematiek is een drempel voor de bevolking om de stad regelmatig en ook spontaan te bezoeken.

De overheid laat het echter afweten.

,,De private sector in Punda is hard bezig met het aantrekken van meer bezoekers naar de binnenstad. Helaas wordt alle inzet tenietgedaan door de parkeerproblematiek in de binnenstad. Daarbij verdwijnen alle parkeergelden in de zakken van partijen die niets met de binnenstad te maken hebben. En de overheid? Die doet niks.”

Aldus DMO, die de afgelopen tijd veel en lang heeft gewacht op respons en actie van de regering en het ambtelijk apparaat. Er is een hele afsprakenlijst na een onderhoud op 11 juni met PAR-minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en haar topambtenaren, maar daar is het van overheidszijde ook bij gebleven.

DMO: ,,Er zijn veel positieve ontwikkelingen de laatste maanden in Punda. De komst van nieuwe ondernemers zoals Chobolobo, de ontwikkeling van appartementen en meer bewoners in de stad, het succes van de wekelijkse Punda Vibes. De ondernemers en vastgoedeigenaren werken hard om meer bezoekers te trekken, maar er moeten dan wel voldoende parkeerplekken beschikbaar zijn.”

Helaas is het nog steeds de meest gehoorde klacht: het tekort aan parkeerplekken. DMO daarover: ,,Het is de dagelijkse realiteit, rondjes rijden om een vrij parkeervak te vinden in het winkelgebied, en ook de vrees om een wielklem te krijgen speelt mee. Dit staat in schril contrast met andere winkelgebieden op Curaçao.”

Het parkeerprobleem is al jaren ‘geparkeerd’ door de overheid. DMO heeft in de afgelopen jaren verschillende keren om de tafel gezeten met opeenvolgende ministers en de secretaris-generaal Dwigno Puriel van VVRP om tot concrete oplossingen te komen. ,,Het huidige parkeerbeheer wordt sinds 2006 gedaan door PAC (Parking Authority Curaçao), de organisatie van de heer Enrique Ribeiro – bekend van Centrum Supermarkt in Mahaai – zonder enig contract met de overheid. Helaas hebben al deze gesprekken nog geen enkel resultaat gegeven. Er wordt veel beloofd, maar niks gedaan.”

Parking Authority Curaçao is volgens de Kamer van Koophandel officieel Global Metals nv met als doel de fabricage van en de handel in kentekenplaten voor motorrijtuigen, verkeersborden, verkeerslichten en andere wegmateriaal en decoratie voor wegen en daarnaast het beheren en exploiteren van parkeerplaatsen en het verlenen van alle daarmee verband houdende diensten tegen betaling.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

 1. Er is inderdaad parkeerplaats zat in Punda, maar ………………wat zou ik daar uberhaupt overdag willen doen ?
  Winkelen ? Wat zou ik dan moeten kopen ? Ik kan soortgelijke artikelen dichtbij mijn huis ook vinden, dan ga ik toch niet helemaal naar Punda rijden ?

  Moet ik nu naar Punda dan is dat of voor een overheidsinstantie of omdat ik bezoek uit het buitenland heb die Punda een keer willen zien.
  Nog nooit, maar dan ook werkelijk nooit heb ik problemen gehad om mijn auto kwijt te raken. Ga ik alleen dan rij ik de parkeergarage in, bezoek de instantie die ik moet bezoeken en ben weer weg.
  Ben ik met bezoek dan parkeren we in Otrabanda, lopen gezellig over de brug, zodat ze dat ook weer hebben gezien.

  Eerlijk gezegd denk ik dat DMO geen flauw idee heeft wat nu eigenlijk het probleem van Punda is. Men verzint maar iets, onder het motto, zolang we klagen lijkt het net alsof we weten wat we doen.
  Wel beste DMO, heel Curacao snapt dat jullie echt geen idee hebben waarmee jullie bezig zijn.

 2. Nu kan je tenminste dichtbij parkeren of vaak gewoon voor de deur en dat voor 1 of 2 gulden. Vroeger kon je nergens parkeren want iedereen parkeerde de hele dag in de stad.

 3. Wat een klinkklare onzin!

  Er is meer dan genoeg parkeergelegenheid in de stad:
  – de parkeergarage in hartje Punda, spotgoedkoop;
  – de parkeergarage in Renaissance, gratis;
  – parkeerterrein bij The Movies, gratis.

  Denk dat het de luie Curacaoenaar – sorry, Erick Faneyte – is die overal voor de deur wil parkeren wat in geen enkele binnenstad ter wereld kan.

  Zelfs bij supermarkten zie je hem een half uur rondjes rijden langs vrije plekken tot er een plek bij de ingang vrij komt.

  Waarna hij daar schaamteloos parkeert op een parkeerplaats voor invaliden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties