29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:57

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Insel neemt leasetoestel in gebruik

Conviasa Hato | Jeu Olimpio

Willemstad – Insel Air heeft voor de route tussen Curaçao en Sint Maarten een nieuw toestel in gebruik genomen: de Embraer E-190 Jet van luchtvaartmaatschappij Conviasa.

Daardoor is de reistijd verkort tot 1,5 uur, in plaats van de 2,5 uur die de Fokker50 erover deed.

Dat meldt Insel Air in een persbericht. Als gevolg van de reorganisatie en de nodige bezuinigingen binnen het bedrijf werden de F70- en MD80-jets uitgefaseerd. Vijftien maanden lang was er daardoor geen jetservice tussen het Bovenwindse Eiland en Curaçao, terwijl daar wel vraag naar bleef bestaan omdat het de reistijd aanzienlijk vermindert.

- Advertentie -

Aan die vraag heeft Insel Air nu gehoor gegeven door een toestel te leasen van het Venezolaanse Conviasa. ,,De eerste stap naar de groei die voor het komende jaar is gepland”, aldus de Curaçaose luchtvaartmaatschappij. Het toestel zal ook worden gebruikt voor de Surinaamse markt en verschillende andere bestemmingen zullen binnenkort aangekondigd worden.

Vorige maand werd al bekendgemaakt dat de vluchten naar Maiquetía, Valencia en Punto Fijó in Venezuela mogelijk op korte termijn hervat kunnen worden. Daarover werd een akkoord gesloten tussen minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën, een delegatie van Insel Air en het Instituto Nacional de Aviación Civil (Inac), de Venezolaanse burgerluchtvaartautoriteit.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

  1. @hoedanook, Al die zgn belasting verdragen met o.a. de USA heeft Curacao meer kwaad dan goed gedaan. De spelers hebben gewoon het spelveld naar een ander land gebracht. Nederland profiteerd hier ook mee als op een andere manier (maar wij mochten natuurlijk niet meedoen!).

  2. @Brain S,
    Als zij het zo behendig vanaf Curaçao opereerden was er geen noodzaak om het geheel naar Nederland te verplaatsen toch? Of werd door te verhuizen een aantal ‘operators’ buiten spel gezet?

  3. @hoedanook, Zeer waarschijnlijk wel. Nederland is daar erg slim in. De mensen die dit soort constructies deden vanaf Curacao waren vaak ook mensen vanuit Nederland.

  4. @hoedanook, Ze doen ze niet van de hand maar richten een NV op in Panama of Isle of Man en maken hun oma directeur van deze NV of desnoods eigenaar en vliegen erdan gewoon mee. En niemand kan er wat doen!

  5. Heb begrepen dat vanwege de opgelegde sancties Russische magnaten hun privé jets van de hand doen (moeilijk om onderdelen voor onderhoud te verkrijgen). Misschien speelt dit ook bij Conviasa, dan is het aan andere maatschappijen verhuren van delen van de vloot een uitkomst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -