31 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 19:35

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Voormalig drugssmokkelaar en prostituee schrijft biografie

Voormalig drugssmokkelaar en prostituee schrijft biografie | Marcel Wijnstekers – Algemeen Dagblad

Nina L., die tegenwoordig in Rotterdam woont, is trots op haar biografie. ,,Toch mis ik mijn oude leventje.” © Milan Rinck

Interview: Zo trots als een pauw is Nina L. op haar biografie Maffiameid, maar achter de verhalen schuilt veel persoonlijk leed.

Het zit er nog: een driehoekje op het bovenbeen van Nina L. (45). Een cadeautje van haar moeder, die haar dochter op 12-jarige leeftijd brandmerkt met de punt van een loeiheet strijkijzer. De lijfstraffen van een moeder op haar dochter – en later ook haar kleinkinderen – zijn misschien wel de treurigste passages uit het boek Maffiameid: Inside het Antillensyndicaat.

Ik mis mijn oude leventje. Dat onbezonnen bestaan, aan geld geen gebrek. Altijd spanning, altijd aandacht
Nina L.

- Advertentie -

Het litteken op haar bovenbeen weerhoudt Nina er niet van om zich in een ultrakort jurkje te hijsen. Sensueel legt ze haar benen over elkaar en vertelt haar levensverhaal. Over de mishandelingen waaraan ze als kind wordt onderworpen. Over de cocaïnesmokkel, het leven als raamprostituee, de relaties met drugsbaronnen, de bijna-doodervaringen en de periodes in de gevangenis. Ook over de niet te stillen honger naar geld.

,,Ik mis mijn oude leventje”, verzucht de ex-drugssmokkelaar, die in totaal tien en een half jaar van haar leven achter de tralies heeft gezeten. ,,Dat onbezonnen bestaan, aan geld geen gebrek. Altijd spanning, altijd aandacht. Dat is nu compleet weggevallen. Hopelijk wordt het boek goed verkocht. Ook gaan we van ‘maffiameid’ een merk maken. Iets met kleding, hoedjes. Geheel in mijn stijl.”

Nina L neemt het leven zoals het komt. Spijt heeft ze niet van haar verleden. Nou ja: ,,Die twee keer dat een arrestatieteam mijn huis binnenviel terwijl mijn kinderen alleen thuis waren; die momenten zou ik graag willen terugnemen. De angst van twee jonge kinderen, die compleet worden overdonderd door zo’n politie-eenheid doet nog altijd pijn aan mijn hart.”

Tijdens een van die invallen belt haar oudste dochter stiekem naar haar moeder: ‘Mam, wat heb je nu weer uitgespookt?’ Nina: ,,Op dat moment zat ik op Curaçao en werd ik meteen getraceerd. Dankzij dat telefoontje naar mijn geheime mobiele nummer. Binnen tien minuten werd ik klemgereden, midden in de nacht in de buurt van Willemstad.” Een cynisch lachje volgt: ,,En bedankt!”

Gevangenis

- Advertisement -

Eenmaal in de gevangenis, op diverse plekken in Nederland en Curaçao, gooit Nina haar charmes in de strijd. Ze verkoopt van alles: kleding, telefoonkaarten, drugs. ,,Je moet overleven, toch?”, zegt de in Rotterdam wonende schone lachend. Bewaker Piet mag elke avond even aan haar borsten voelen in ruil voor extra beltegoed. Heeft ze mooi de tijd om nog wat drugstransporten op te zetten en met haar kinderen te bellen.

Die krijgen het zwaar te verduren, met name haar oudste dochter. Ze zit nog in de luiers als de pakken coke op het aanrechtblad worden versneden. ,,Zij was jong volwassen”, blikt Nina terug.

Vier kinderen van drie verschillende mannen heeft Nina op de wereld gezet, twee twintigers en twee kleuters inmiddels. Haar dochter komt ter wereld in de gevangenis en haar broertje is een peuter op het moment dat moeders vastzit. Uit pure noodzaak worden ze bij hun oma ondergebracht die ze mishandelt en vernedert tot op het bot: handen op het vuur, slaag met de riem, poepen op de honden uitlaatplaats. Dat werk. Bureau Jeugdzorg plaatst de kinderen uiteindelijk in een pleeggezin.

Zwaar

,,Mijn moeder was een heks, maar ook zij heeft het zwaar gehad in haar jeugd”, zegt Nina. ,,Ik heb geen contact meer met haar, dat doe ik voor de kinderen. Toch mis ik haar. De gesprekken over de prostitutie. Ik kon in mijn beginjaren als prostituee alles met haar bespreken omdat zij ook in het vak had gezeten. De beste tips kwamen van mijn moeder.”

Eigenlijk ben ik gewoon op zoek naar een rijke vent
Nina L.

In 1987, in de Groningse rosse buurt, ontvangt ze haar eerste klanten. Als ze zich gedurende haar criminele leven niet met drugssmokkel bezighoudt, zit ze achter het raam in de grote steden van Nederland en Duitsland. ,,Het verleiden van mannen zit in me”, zegt de dochter van een Colombiaanse vader en een Duits/Antilliaanse moeder. ,,Ik ben een flirt en erg lief, weet precies wat een man wil.”

Hoewel 45 jaar oud, is de kans op herhaling van Nina’s oude levensstijl aanwezig. Althans, ze heeft de drugshandel afgezworen, maar het luxe leven als duurbetaalde dame van plezier fascineert haar nog steeds. ,,Helaas zijn de prijzen in die sector flink omlaag gegaan”, klaagt Nina. ,,Er zijn dames die het totaalpakket aanbieden voor 35 euro. Sorry hoor, maar voor dat bedrag trek ik mijn schoenen nog niet eens uit.”

Even is het stil. Dan komt de aap uit de mouw: ,,Eigenlijk ben ik gewoon op zoek naar een rijke vent.”

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. In Groningen werd deze opportunistische vrouw, geliefd onder de studenten vanwege haar lage prijs, Madame Bokkel genoemd.

  2. Misschien dat dit Stella van Rijn op het idee brengt om ook een boek over haar leven als Gerrits geisha te gaan schrijven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Aantal actieve besmettingen neemt af

Het aantal actieve coronabesmettingen op Curaçao neemt al twee dagen af. Afgelopen dag testten 48 mensen positief op het coronavirus op een totaal van ruim 1500 afgenomen...

Democracy now! | Monday, July 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Drie Venezolanen doen noodoproep Pisas

Drie Venezolanen die al tien maanden vastzitten in de vreemdelingenbarakken van de SDKK-gevangenis hebben een noodkreet gestuurd naar premier Pisas. Hun detentieomstandigheden zijn slecht en ze worden...

DolfijnFM | Ruim helft hotelkamers weer bezet

Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat meldt CHATA. Daarmee krabbelt Curaçao langzaam weer uit het diepe dal vanwege...

DolfijnFM | Inspectie niet te spreken over uitgaansgedrag jongeren

De Inspectie is niet te spreken over het gedrag van jongeren in het uitgaansleven. Dat schrijft de Èxtra. Dit weekend werd er extra gecontroleerd vooral in het...
- Advertentie -