26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 08:09

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Staten eisen rol op

‘Tijdelijke commissie continuering en modernisering raffinaderij’ | Jeu Olimpio

Willemstad – In het maatschappelijke debat over de onzekere toekomst van de Isla-raffinaderij nemen de Staten het heft meer in eigen handen, door een speciale tijdelijke Statencommissie aan te wijzen die het proces op de voet gaat volgen.

Dat is besproken gisteren tijdens een Centrale Commissievergadering van het Curaçaose parlement. Het is de bedoeling dat hier vandaag, als de Staten tijdens een openbare vergadering opnieuw bijeenkomen, door de meerderheid een besluit over wordt genomen.

De in te stellen speciale Statencommissie wordt aangeduid als ‘Tijdelijke commissie continuering en modernisering raffinaderij’. De commissie wordt ingesteld voor de verdere duur van de zitting van het huidige parlement, dat wil zeggen tot 2021.

- Advertentie -

De commissie, die zal bestaan uit 9 van de in totaal 21 Statenleden, heeft tot taak ‘het controleren en monitoren van het proces dat moet leiden tot continuering en modernisering van de raffinaderij op Curaçao en zich te laten informeren ten aanzien hiervan’.

,,Het heft in eigen handen nemen vind ik iets te ver gaan”, zegt een parlementariër van de coalitie desgevraagd. ,,Beter is te praten over aantoonbare betrokkenheid en verscherpte controle op alles rond het thema.” In elk geval maken de Statenvoorzitter (William Millerson van PAR) en de ondervoorzitter (Giselle Mc William van MAN) deel uit van deze bijzondere commissie.

Het te nemen besluit wordt gemotiveerd met een aantal overwegingen. Ten eerste dat het onderwerp van de voortzetting van de Isla ‘in de belangstelling staat van de maatschappij’. Anders gezegd: voor velen het gesprek van de dag is.

Verder motiveren de Statenleden hun besluit, om zich nauwer met de kwestie van de toekomst Isla te gaan bemoeien, door aan te geven dat het parlement ‘belang heeft bij tijdige en betrouwbare informatie over de verdere ontwikkelingen’ ten aanzien van de Curaçaose raffinaderij.

- Advertisement -

Het Reglement van Orde van de Staten voorziet niet in een vaste commissie waar dit onderwerp kan worden ondergebracht. Maar de fracties zien er een ‘noodzaak’ in, gezien hun controlerende taak, om een tijdelijke commissie specifiek voor dit belangrijke aandachtspunt in te stellen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Dit hoort bij de taak van de Staten, als het maar statenbreed met leden van coalitie en oppositie uitgevoerd wordt.
    Mogelijk dat ze dan tot de conclusie komen dat de isla niet te redden is en een visie kunnen ontwikkelen om het idee van Mossel te kunnen uitdragen en Curacao een paar stappen vooruit te brengen in de moderne wereld in plaats van vasthouden aan de verleden tijd.

  2. De beste oplossing is afbreken die 100 jarige ROESTBAK, en een geheel nieuwe haven + sport haven en een hele nieuwe binnenstad op bouwen, genoeg werk voor 20 jaar voor duizende werknemers, hebben jullie daar wel eens aan gedacht tuinkabouters, Gerrit de Raaf en vazal en troll, Cova de schreeuwer!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -