29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:09

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | VS dreigen met oliesancties Venezuela

PDVSA olieopslag op het raffinaderijterrein van Curacao | Persbureau Curacao

De Verenigde Staten dreigen met sancties tegen de aardolie-industrie van Venezuela. Dat is voor het eerst.

Amerika is verreweg de grootste afnemer van olie uit Venezuela. Daar vinden ze dat het land steeds verder afglijdt naar een dictatuur.

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken kan Amerika de ondergang van de Venezolaanse democratie niet langer passief toezien.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. @Joep,
  Hoewel het hart dat verlangt, toch wat myoptisch van jou kant. Immers, China is eigenaar van veel van dat Venezolaanse olie. Zo ook bouwt China aan het Nicaraguakanaal. Het Nicaraguakanaal, als het Panamakanaal, zal de Pacifische kust met de Caribische kust verbinden over een afstand van 287 kilometer, waardoor nog grotere schepen kunnen passeren. Om dit mogelijk te maken, gaf de overheid in 2013 toestemming aan een investeerder uit Hong Kong, HKND, voor de uitvoering van dit megaproject.

  In 2014 heeft de Nicaraguaanse Minister van Binnenlandse zaken uitvoerig gesproken met meer dan tien Nederlandse bedrijven die allemaal erop rekenen dat de aanleg van het kanaal ze flink wat werk zal opleveren. Ook zijn er zeven (brievenbus)maatschappijen in Nederland onderdeel van de financiële architectuur achter het project.
  De voordelen van een dergelijke constructie is niet alleen het gunstige belastingklimaat. Het Chinese bedrijf HKND dat op deze wijze vanuit Nederland opereert, wordt zo beschermd door het bilaterale investeringsverdrag (BIT) tussen Nicaragua en Nederland. Het verdrag maakt het Nicaragua dus moeilijk om iets te doen dat tegen de belangen van investeerders zoals HKND ingaat.

 2. Curacao moet nog maar eens heel goed gaan nadenken over het moderniseren van de ISLA.
  Wanneer Maduro blijft zitten, en dat mogen we wel verwachten, dan zullen de VS de sancties gaan doorvoeren. Dat houdt dus in dat de Venezolaanse olie nergens ook maar 1 onderdeel te maken mag hebben met bedrijven uit de VS. Klinkt als niet zo erg, maar dit soort maatregelen gaan vrij ver. Het betreft dan niet alleen het afnemen van de olie, maar ook het vervoer, de verwerking, leveranties van apparatuur voor de raffinaderijen, voor de schepen en ga zo maar door. Dan uiteraard de banken, wellicht zelfs niet door de wateren van de VS mogen varen etc.
  De VS kunnen zelfs zo ver gaan door landen, die wel zaken doen met Venezuela op het gebied van olie, oftewel Curacao, op een zwarte lijst te zetten. Dan zijn we nog veel verder van huis.

  Waar het op neer zal komen is dat de olie uit Venezuela nergens meer welkom is en dan kun je je afvragen………..wat moeten wij dan nog met een raffinaderij welke alleen is bedoeld voor olie uit Venezuela ?

 3. Telkens als ik zo’n opslag tank zie, moet ik aan die twee nieuwe opslag tanken denken die in opdracht van Gerrit de Raaf door Betonbouw n.v zijn gebouwd, kosten beton vloer 100 duizend naf per stuk = 2 ton, gefactureerd 200 duizend per beton vloer = 400 duizend!!!!!!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -