AD | Staten Aruba leveren kwart salaris in

Staten Aruba leveren kwart salaris in

Oranjestad – De parlementariërs van Aruba zien af van een kwart van hun salaris tot aan het einde van het jaar. Daarnaast leveren ze hun vakantiegeld in.

De regering maakte onlangs bekend dat de Statenleden de rest van het jaar twintig procent van hun vergoeding zouden kwijtraken, verdeeld over hun maandsalaris en het vakantiegeld. Het parlement vond dat niet ver genoeg gaan en stemde eind vorige week voor het afstaan van vijf procent meer.

Dat levert de schatkist een besparing op van 535.600 florin. De Statenleden hebben besloten dat dit bedrag gebruikt dient te worden om het begrotingstekort te beperken.

Daarnaast bezuinigen de Staten op hun eigen begroting een half miljoen op de post ‘Aankoop goederen en diensten’. Dat geld willen ze toevoegen aan de begroting van het rampenbureau, ten behoeve van de post ‘Goederen en diensten’.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Staten Aruba leveren kwart salaris in

 1. Knoek-koe

  ….”Het is gebaar politiek, en het gebaar is goed maar nog geen oplossing.”…..

  Het is gebaat politiek en het getuigd van bestuurlijke volwassenheid. Het zal het probleem niet oplossen, maar ze zetten de juiste toon.
  De Curaçaose politici en bestuurders hebbdn die bestuurlijke finesse nog niet echt bemachtigd

 2. Het is gebaar politiek, en het gebaar is goed maar nog geen oplossing. Het is al wel tegengesteld aan hier. Wij hebben escalatie politiek ook een gebaar maar je maakt geen vrienden door je middel vinger op te steken. Curaçao hoopt vliegen te vangen met azijn. Aruba doet het met stroop.

 3. Knoek-koe

  Aruba, ondanks hasr welig tierende corruptie, op zoveel vlakken zoveel ontwikkelder en pragmatischer dan onze “Haiti in wording” rots….

 4. Gelezen, wandelend strafblad alias viswijf van Boca Sami Jacinta Constantia?

  Gelezen, casinoverslaafde Menki Moe Rojer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *