AD | Bonaire: Scholen open en sporten mag weer

Groepen mogen weer naar zee en ook aan zee kamperen, het wordt mogelijk om religieuze bijeenkomsten te houden, in zwembaden mag weer zwemles gegeven worden en restaurants en ander horecagelegenheden kunnen openblijven

Kralendijk – Met ingang van 6 mei worden enkele noodmaatregelen versoepeld. De jeugd en de volwassenen kunnen, onder strikte voorwaarden, weer gaan sporten en de scholen gaan op 11 mei open, ook met enkele restricties.

Groepen mogen weer naar zee en ook aan zee kamperen, het wordt mogelijk om religieuze bijeenkomsten te houden, in zwembaden mag weer zwemles gegeven worden en restaurants en ander horecagelegenheden kunnen openblijven als er rekening wordt gehouden met de sociale afstand en met maximaal 50 personen op de locatie.

De verwachte versoepeling van de maatregelen werd op 1 mei tijdens een persconferentie door waarnemend gezaghebber Curvin George bekendgemaakt.

Hoewel de noodmaatregelen op 6 mei zullen worden versoepeld gaan de basisscholen en de middelbare scholen, de naschoolse opvang en crèches pas vanaf 11 mei open. Voor basisscholen en middelbare scholen geldt de sociale afstandsregel niet voor de kinderen, wel voor de volwassenen. Men moet zich houden aan de regel dat er niet meer dan 50 kinderen samen kunnen zijn en er zullen ook strenge hygiëneregels zijn. Voor het volwassenenonderwijs wordt de regel van sociale afstand toegepast. Ook worden de regels van niet meer dan 50 mensen samen en strenge hygiëne toegepast.

Sportactiviteiten waarbij sociale afstand gehouden dient te worden met niet meer dan 50 personen bij elkaar is weer mogelijk per 6 mei. Voorbeelden hiervan zijn fitness, gym, windsurfen en tennis. Kinderen tot 17 jaar kunnen elke sport bedrijven maar met strenge hygiënische regels en met minimum aanwezigheid van volwassenen. Volwassenen moeten wel sociale afstand houden. Activiteiten van competitiesporten met toeschouwers zijn tot nader order verboden.

Ook kunnen per ingang van 6 mei mensen in grotere groepen naar zee en aan zee kamperen mits men zich aan de sociale afstand houdt en met niet meer dan 50 personen. Dezelfde restricties gelden voor het houden van religieuze bijeenkomsten, het geven van zwemlessen, voor het casino en restaurants en andere horecagelegenheden.

,,Houd er rekening mee dat de huidige noodmaatregelen geldig blijven tot en met aanstaande dinsdag 5 mei om 11.59 uur ’s avonds. Als u zich er niet aan houdt kan dat consequenties hebben. Het departement van handhaving en toezicht in samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de Koninklijke Marechaussee (KMar) zullen blijven controleren en waar nodig actie ondernemen”, aldus Curvin George.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *