26 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 01:02

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Selikor: Illegale dump Dam Pretu niet in schema

AD | Selikor: Illegale dump Dam Pretu niet in schema

Dam Pretu Illegale vuilnisdump | Antilliaans Dagblad

Willemstad – ,,Ondanks het feit dat de illegale vuilstort bij Dam Pretu bekend is bij verschillende organisaties, wordt het niet meegenomen in de schoonmaakplanning van illegale vuilstorting.”

Dat meldt Selikor nadat MAN-Statenlid Giselle Mc William vorige week melding maakte van de professioneel uitgegraven illegale vuildump aan de oostkant van het eiland.

Selikor geeft aan op de hoogte te zijn van de meeste vuildumps op Curaçao. Aan de hand van deze locaties wordt elk jaar een schema gemaakt waarbij de bekende dumpplekken worden schoongemaakt.

,,Vanuit Selikor is er geen actie voor deze specifieke locatie maar wel vanuit het X-Team. Zij zijn bekend met deze situatie en zijn bezig om het een en ander te onderzoeken”, aldus Judeska de Palm, woordvoerder van Selikor.

Het X-Team is een officiële werkgroep ter bestrijding van zwerfaval, illegale storting en andere milieudelicten waarbij diverse organisaties en overheidsinstellingen, inclusief Selikor, samenwerken. Dit samenwerkingsverband is in het leven geroepen om toe te zien op de naleving van milieuwetgeving. ,

,Wij weten van de illegale vuildump, maar wij kampen momenteel met een meldingsachterstand van zes maanden. Alle samenwerkende instanties en organisaties hebben structureel personeelstekort. We doen ons best, maar wat kunnen we doen met te weinig mensen? We kunnen hierdoor helaas niet zoveel als we eigenlijk zouden willen”, vertelt Clifford de Lannoy, woordvoerder van het X-Team.

Volgens De Lannoy hebben de meldingen waarbij mensen op heterdaad betrapt kunnen worden op het schenden van de milieuwetgeving voorrang op andere meldingen.

,,Wij gaan dus eerder af op een melding waarbij we iemand kunnen beboeten dan dat we gaan patrouilleren op bekende dumpplekken. Het is algemeen bekend dat wij niet betaald worden voor overwerk. Dit is een van de redenen dat alle instanties te weinig personeel beschikbaar hebben. Hierdoor moeten we prioriteiten stellen. We gaan wekelijks wel op pad om de gemelde zaken aan te pakken, maar door het personeelstekort kunnen we helaas niet genoeg doen aan handhaving en preventie”, aldus De Lannoy.

Afgelopen weken heeft het X-Team wel een aantal successen geboekt in de wijk Montana. Het X-Team heeft een grote actie gehouden om de wijk vrij te maken van rotzooi zoals autowrakken. Het doel van de actie is om zo de achterstallige achterstand op de weg per wijk weg te werken. De Lannoy:

,,Mensen die voor overlast zorgen in de buurt waren al begonnen met opruimen voor het X-Team op de stoep stond. De mensen wisten dat we zouden komen en boetes zouden uitdelen. Op die manier werkt de actie preventief. We zullen hierna steeds een andere wijk aanpakken, totdat we alle wijken hebben gehad”.

De Lannoy roept iedereen op illegale vuilstort te blijven melden via het centrale nummer 08000877.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Illigale dump dam pretu niet op de schema van selikor .
    Conclusie wat doet selikor eigenlijk .
    Dus wie doet wat en wie is verantwoordelijk voor het milieu ?
    Je blijf inderdaad lachen op deze klip .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties