27 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 23:44

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Jesus-Leito: Geen Uber op Curaçao

AD | Jesus-Leito: Geen Uber op Curaçao

Jesus Leito: ontwikkeling benadeeld de taxisector en heeft een verwoestend effect heeft op de inkomsten van de taxichauffeur | Els Kroon

Willemstad – Er is namens de regering geen enkel besluit om het Ubersysteem op Curaçao te introduceren. Dat stelt minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning met klem.

De minister reageert hiermee op verschillende berichtgevingen over de mogelijke implementatie van het Ubersysteem, dat gezien kan worden als een vorm van een moderne taxi, op Curaçao.

Uber is een Amerikaanse app waar in de Verenigde Staten en veel andere landen gebruik van kan worden gemaakt om transport te regelen. Wie aan bepaalde vereisten voldoet, kan zich bij het systeem aansluiten en zo aanmelders op verzoek transporteren.

Op Curaçao heeft de regering echter géén besluit genomen om dit systeem te implementeren, aldus de verantwoordelijke minister, die in dit kader stelt dat deze ontwikkeling de taxisector benadeeld en een verwoestend effect heeft op de inkomsten van de taxichauffeur.

,,Namens de regering is er geen enkel besluit of beleid om het huidige vergunningensysteem te wijzigen”, aldus Jesus-Leito.

De bewindsvrouw is verder van oordeel dat er verschillende globale ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op sectoren als toerisme, telecommunicatie en transport.

,,Feit is dat deze ontwikkelingen langzaam maar zeker ook op Curaçao zullen worden geïntroduceerd. Goede voorbeelden zijn WhatsApp en Airbnb. Curaçao en iedereen die actief is binnen de genoemde sectoren moeten er dus voor zorgen deze ontwikkelingen voor te zijn en methodes te ontwikkelen waarmee zij zichzelf beschermen, of mee kunnen groeien met deze ontwikkelingen”, aldus Jesus-Leito.

Bron: Antilliaans Dagblad

13 reacties

 1. Inderdaad Ericlapas ben ik taxi ondernemer in Nederland. En ik kijk wel degelijk verder dan alleen de taxi branche ik begrijp heel goed dat jullie vinden dat het op curacao asociale en criminelen zijn. Ik heb die ervaring niet gezien op Curaçao toen ik zelf regelmatig het eiland bezocht heb en gebruik gemaakt heb van de taxi’s aldaar. Uber heeft zeker de nadelen om de kleine busjes als concurrent weg te krijgen. Er wordt zeker te hard gereden door Uber chauffeurs er zijn in Nederland in het afgelopen half jaar meerdere ongelukken gebeurd waarbij doden zijn gevallen. Zoals ik al eerder schreef Uber is geen verheerlijking of verbetering zeker voor een eiland als Curaçao is het eerder een aanslag op de economie ondanks dat sommige vinden dat de huidige chauffeurs criminelen en aso zijn daar kan de overheid wat aan doen door vergunningen in te nemen. Uiteraard begrijp ik dat er dan meteen gezegd wordt dat de overheid niets doet en corrupt is.

 2. @Richard: de taxi branche bestaat vrijwel geheel uit asocialen en criminelen. Hoeveel mensen ken jij die positieve ervaringen hebben met taxi’s? Taxi oorlogen in Nederland waren examplarisch dat dit soort lui geweld niet schuwen om de concurrentie buiten de deur te houden. Uber is een zegen: de consument kan meteen feedback geven en er is eindelijk transparantie over tarieven etc.

 3. Zo te lezen is deze @Richard een taxi chauffeur, hij kijkt niet verder dan de belangen van de taxichauffeurs. Uber heeft andere nadelen natuurlijk, veel meer auto’s op de weg en chauffeurs moeten meer ritten maken om aan te verdienen dus hard rijden wat de verkeersveiligheid in gevaar brengt.

  Uber is ook een concurrentie voor de kleine bus want er zijn mensen die iets meer willen betalen om van deur tot deur vervoerd te worden.

  Niemand staat er bij stil maar de kleine bussen vervullen op dit moment een belangrijke rol voor de economie.

  De kleine bussen gaan vaak diep de wijken in waar geen bushaltes zijn en wegen vol met gaten zijn, om passagiers in het donker af te zetten, doen ze dat niet, hebben sommige ondernemingen geen personeel..

 4. Helaas zien jullie niet in dat Uber geen organisatie is die tevredenheid zal brengen. Het is niet een manier om de taxi markt open te gooien. In Nederland is Uber juist bezig om de echte taxi stuk te maken en de markt over te nemen. Hard werkende taxi chauffeurs die failliet gaan door Uber. Mensen die gezwoegd hebben om een vergunning te krijgen. Nu ben ik het er wel mee eens dat de bestaande taxi’s op cura wel heel snel tevreden zijn. Met 1 a 2 ritjes van NAF 50 of 75 per dag. Op Hato is het een drama om in de nacht of na een late aankomst een taxi te krijgen gewoon omdat er teveel te snel tevreden zijn met NAF 100 per dag. Maar verheerlijk jezelf niet dat Uber hier verbetering in brengt. Uber pakt gewoon 25 % van elke rit dat betekend dat zo een chauffeur hooguit 1 rit meer doet per dag omdat hij anders die NAF 100 niet haalt. Uber is geen optie voor een eiland als curacao.

 5. @ ericlapas: het verbaast mij dat Curacao ladies night niet meer aan cruise toeristen promoot. Zitten veel hogere marges in die branche dan bij de horeca.

 6. Uber of niet, wie is de randdebiel die de mega piers op loopafstand van Punda heeft laten bouwen? Wij verdienen nu haast niets aan de cruise toeristen, ze lopen rond, neemt een kop koffie en loopt weer naar het schip.

 7. Altijd de slechte service verlenende lokale diensverleners de hand boven het hoofd houden terwijl ze absoluut onder de maat presteren qua presentatie/ onderhoud , auto comfort, hygiene (interieur) auto’s, en vaak gebrekkig tot slecht engels of nederlands spreken , gooi de markt open , het tempo en manal tijdperk is voorbij.

 8. Wat een domme motivatie van deze minister.
  De overheid beschermt een kartel van taxi chauffeurs die de klanten belazeert en slecht service verleeent. Mevrouw u moet de marktwerking zijn gang laten gaan en de consument t.w. lokale mensen en toeristen beschermen tegen de huidige taxi mafia.

 9. UBER hoeft niet te komen, als straks de ISLA dicht is dan barst het binnen de kortst mogelijke tijd van de snorders en daar is niks nada wat tegen te doen, ook de mensen die geen werk meer hebben bij de ISLA moeten vreten, dus gewoon schijt aan die dure oplichters die zich taxi chauffeur durven te noemen.

 10. Dat is ons probleem , we blijven in alles nog steeds te lang hangen in het verre verleden .
  Het begrip taxi op curacao is al lang niet meer van deze tijd .
  Maar ja bang voor wat stemmen .
  En nos mes por .

 11. Minister Zita Jesus-Leito denkt alleen in het belang van het taxi-kartel, dat mijns inziens teveel macht heeft in de politiek. Deze beredenering is ver van vrije marktwerking en levert geen nieuwe banen op, maar beschermt slechts de banen van het kartel. Het komt ook niet ten goede aan de toeristensector. Het wordt tijd dat Minister Zita Jesus-Leito beseft dat we in de 21e eeuw leven.

 12. “deze ontwikkeling de taxisector benadeeld en een verwoestend effect heeft op de inkomsten van de taxichauffeur” en welk effect heeft deze ontwikkeling op de uitgaven van de taxi-gebruiker?! Curacao denkt nog te veel in baangaranties, voorgeschreven prijzen ipv vanuit de consument/gebruiker te redeneren.

 13. Volgens mijn noemt PAR zich zelf liberaal, het zoveelste bewijs dat we af moeten van deze generatie politici die alle positieve ontwikkelingen tegen houden.

  Afgelopen dinsdag nacht nog na ladies night stonden verschillende illegale taxis om bezoekers weg te brengen. Er was geen taxi te bekennen want zij hebben vaak aan een rit van 50 NAF op één dag genoeg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties