AD | Rosaria verdedigt keuzes Statendebat Wiels

‘Nationaal theater moet in het centrum van de stad staan’ | Foto Persbureau Curacao

Rosaria verdedigt keuzes Statendebat Wiels| Foto Persbureau Curacao

Willemstad – In een uitgebreide reactie verdedigt Alex Rosaria, de leider van coalitiepartij PAIS, zijn keuzes van de afgelopen maanden en vooral die van afgelopen donderdag om de motie van wantrouwen tegen Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) niet te steunen.

Deze motie kwam donderdagavond op tafel en werd met een meerderheid aan stemmen, waaronder die van PAIS, afgewezen. Dit leidde binnen de gemeenschap en vooral op social media tot grote verontwaardiging waarbij Rosaria ervan beschuldigd werd niet ‘shouru proof’ te zijn; een woord die de politiek leider zelf heeft verzonnen en vaak gebruikt.

In zijn reactie verdedigt Rosaria zich door te stellen geen middelen in handen te hebben om mensen van andere politieke partijen die zich misdragen of de wet overtreden weg te sturen. Rosaria vindt dat dat aan de desbetreffende partijen is om te doen en dat hij alleen verantwoordelijk is voor zijn eigen mensen.

Als voorbeeld haalt hij een casus aan waarbij een commissaris van zijn eigen partij een handeling verrichtte die niet juist was en vervolgens door PAIS werd verzocht af te treden. Rosaria verwijst hier naar Marin van Eps, het bestuurslid van CTDF, dat onlangs is afgetreden.

,,Maar”, zo zegt Rosaria: ,,Een commissaris van een andere partij deed hetzelfde, en hij zit er nog steeds. We kunnen alleen als voorbeeld dienen in het nemen van verantwoordelijkheid. Meer niet.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

 

21 Reacties op “AD | Rosaria verdedigt keuzes Statendebat Wiels

 1. Wat een baarlijke nonsens van die Rosaria. Eigenlijk legt hij zijn kaarten op tafel : Rosaria zegt met andere woorden : ik zit niet in de Staten voor het Curaçaose volk, nee ik ziet in de Staten louter en alleen voor mij zelf. Het volk kan bij Rosaria de bout hachelen !.
  ( wat grote delen van :zijn ” volk overigens allang wisten)
  Lijkt met echt iets voor de opleiding “politicologie “: Democratie volgens ene Rosaria, Statenlid te Curaçao ! Of : hoe criminaliteit kan floreren in een (schijn-) democratie.

 2. Henki, graag wel even je huiswerk doen, voordat je onzin de wereld inslingert met je opmerking: “je kan wel zien dat zijn makamba opleiding…”.
  Even zijn CV Googlen, je ziet dat hij zijn opleiding in de USA heeft gevolgd:
  -Master Business Administration with specialization in international commerce, University of Iowa, USA, 1988-1990
  -Bachelor Business Administration in accounting, University of Iowa, USA, 1984-1988
  So, check your facts!

 3. Je slaat de spijker op z’n kop. Wat had PAIS in the first place te bieden? Niets! PAIS was nimmer een alternatief in het politiek zooitje na de MFK/PS/MAN regering. PAR misschien ook niet meer, maar had wel de ervaring om het een en ander recht te trekken wat over de scheef was gegaan. PAIS heeft alles laten liggen en is verder gegaan met dezelfde figuren, structuren en plannen die na 10-10-10 naar voren zijn aangesteld. De vruchten die we vandaag plukken zijn mede door de massale PAIS stemmers.

 4. Que frustracion. Dia a den dia afor.
  Decada tras di dacada. Y nada ta pasa. Politico nan inutil cu no ta sirbi pa nada di mundo. Hasta nan mentira nan ta facil pa desifra.

  Ik vraag me elke dag af waar halen de kiezers al die useless corrupte figuren zonder opleiding vandaan ?
  Hoe kun je je door figuren laten besturen ? Pueblo masogista.

  Ik weet dat de spoeling dun is, er zijn geen alternatieven. Maar mi pueblo doe wat. Ga de straat op.

  Het eiland gaat kapot. Marca mi palabra. Het is chaos. Het kan zo niet door blijven gaan. Het is een klein eiland met weinig mogelijkheden. Dus moeten wij hard vechten om overeind te blijven.

 5. Dat iemand niet roker is hoeft geen probleem te zijn. Dat hij een lafaard is dat is gewoon duidelijk gebleken de afgelopen jaren.
  Dat hij een zwak non issue figuur is, is overduidelijk. Ik rook ook niet by the way.

 6. Abraham Mossel

  Jammer dat ik op hem heb gestemd hoor ik velen zeggen, ik neem aan en weet bijna zeker dat dit voorheen PAR stemmers waren . Ik ben ook PAR stemmer en bleef trouw wand zag helemaal niks in deze niet roker. En eerlijk gezegd ik stem weer op PAR.

 7. Jantje (de Wit)

  De spijker op zijn kop geslagen. Bij de vorige verkiezingen hebben wij nog onze stem aan R gegeven, en dan hebben we het over veel mensen hier in het Jan Thiel gebied.
  Dat zal volgend jr anders zijn.

 8. Margret Smeets

  Inderdaad, Rosaria is the coward of the country.

  Je zal maar met deze ‘man’ getrouwd zijn.

  Laat hem nog maar een jaartje Statensalaris incasseren en Stanley Palm nog een jaartje flink op snoepreis gaan, want het is bij de volgende verkiezingen afgelopen met Pais en deze twee payasos.

  Rosaria ligt met Pais dadelijk op het kerkhof der hypocrieten, waar ook FOL (Anthony Godett) en PLKP (Errol Cova) liggen.

  Pais heeft een mooie toekomst achter zich, met dank aan de nationale lafaard Alex Rosaria.

 9. Het is onbegrijpelijk dat de partijleiding of personen als Mike Franco Rosaria niet ter verantwoording roepen.
  Rosaria had hier gewoon Asjes onder druk moeten en kunnen zetten. Wiels eruit of dit kabinet is afgelopen.
  Maar nee, Rosaria moest weer eens bewijzen dat hij geen ruggegraat heeft, maar dat wisten we al.
  Dan heb ik alleen nog maar 2 vragen voor Rosaria:
  ‘Hoe denk je dat het sfeertje nu is in het Curacao huis ?’
  ‘Denk je nu echt dat het daar weer koek en ei is of zou het kunnen dat Wiels nog harder tekeer zal gaan ?’ Zij weet zich nu immers gesterkt door de politieke achterban, terwijl het personeel weet dat ze vogelvrij zijn. Er komt geen 2e onderzoek, er komen geen acties tegen Wiels, die kan dus nu doen en laten wat ze wil. Het meubilair eruit halen, de pot leeg graaien etc, want zelfs als zou Wiels nog over de schreef gaan, er zijn geen middelen meer om haar aan te pakken.
  Misschien moet Rosaria maar eens gaan werken onder Wiels, dan kan hij zelf eens meemaken hoe het is om onder zo’n persoon te werken. Kijken of hij dan nog steeds dit soort domme opmerkingen maakt.

 10. Abraham Mossel

  Het enige wat nog ontbreekt in zijn schijnheilige vervloekte preek is, sorry mijn volk!? ik heb helaas gemerkt dat ik geen ruggengraat heb en denk dan ook om bij de volgende verkiezingen partij te trekken met en voor de MFK/REFERENDUM/KFO .

 11. Ajoooo Rosaria, Ajooooooo pais, tot nooit meer ziens. Deze laffe partij heeft zelfmoord gepleegd met hun houding in het wiels schandaal.

 12. Ik hoop dat hij Rosaria bij de volgende verkiezingen ook kan verdedigen waarom zijn partij geen zetel behaalde en historie is geworden. Net als de Democraat en FOL.

  Pais was slechsts een eendagsvlieger.

 13. jammer, dat een bijna integere partij, zulke laffe zaken doet.
  helaas PAIS exit….

 14. Laf >>>> laffer >>>> PAIS.

 15. Rosaria Meeloper zonder ballen. geen stemmen meer voor Pais.

 16. Margret Smeets

  In de sede van PAIS klinkt vanaf afgelopen donderdag het nieuwe partijlied:

 17. Duidelijker stemadvies kan Pais niet geven !

 18. Rosaria is het laffe schooljongetje dat zich altijd achter de rok van de juffrouw verschool.

  Nu doet hij dat weer, maar achter de gelukkig brede broek van Asjes.

  Wat een lafbek.

 19. puntje komt bij het paaltje, als volksvertegenwoordiger ben je dus alleen verantwoordelijk voor je eigen achterban en niet voor het volk wat je je vertegenwoordigd.
  je kan zien dat zijn makamba opleiding vruchten afwerpt.
  ach exit voor deze …………….. makamba. hij zag, kwam en heeft teleurgesteld en dat is veel erger dan dat we boos worden.

 20. Wat een belachelijke redenatie, als volksvertegenwoordiger heb je een breder spectrum dan het door hem nu geschetste excuus. Inderdaad gewoon een laffe daad en je verantwoordelijkheid ontvluchten…….bah!!

 21. Rosaria is een laffe lamzak met geen enkele ruggegraat.

  De kiezer die hij bij de vorige verkiezing schaamteloos heeft voorgelogen rekent bij de volgende verkiezingen keihard met hem en zijn schaamteloze snoepreizer Stanley Palm af.

  Daarna kan zijn foto nog in de boticas verstrekt worden als braakmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *