Amigoe | Asjes krijgt tijd om rust in Curaçaohuis te brengen

Asjes heeft de SG AZ Stella van Rijn aangewezen om orde op zaken te stellen op het Curacaohuis

Asjes heeft de SG AZ Stella van Rijn aangewezen om orde op zaken te stellen op het Curacaohuis

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes krijgt de ruimte om de aanbevelingen in de rapporten van Soab en de Ombudsman over het functioneren van het Curaçaohuis te implementeren.

Met tien stemmen voor en zeven stemmen tegen werd de motie gisteravond in het parlement aangenomen.

De eerste motie om gevolmachtigde minister in Den Haag, Marvelyne Wiels, onmiddellijk te vervangen sneuvelde. De motie werd gesteund door oppositiepartijen PAR, MFK en MAN. Pais-Statenlid Marilyn Moses die eerder Asjes en Wiels een gele kaart gaf, zei dat ze het ministerie van Algemene Zaken de ruimte wil geven om de probleem binnen het Curaçaohuis op te lossen.

“We willen een bevredigende oplossing”,

aldus Moses. De aangenomen motie beveelt Asjes om binnen twee maanden een actieplan voor de implementatie van de aanbevelingen aan het parlement te presenteren.

De motie werd gedragen door Pueblo Soberano, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. In het debat dat om half tien ‘s ochtends begon en ruim twaalf uur later tot een eind kwam, kreeg Asjes diverse keren aan zijn adres dat hij het rapport van de Ombudsman de grond in heeft geboord.

Volgens de premier heeft hij dit nimmer gedaan noch heeft hij het instituut Ombudsman of oud- Ombudsman Alba Martijn afgekraakt. Wel waren er volgens Asjes verschillende punten in het rapport die niet overeenkomen met de realiteit. Deze ‘fouten’ heeft hij ook met documenten kunnen onderbouwen.

Mantel der liefde

De opmerking van PAR-fractieleider Zita Jesus-Leito dat de fouten van de gevolmachtigde minister met de mantel der liefde werden bedekt bestempelde Asjes als onzin.

“Als de gevolmachtigde minister fout is, is ze fout”,

aldus Asjes. Zo zou Wiels van hem te horen hebben gekregen dat ze fout was in haar bejegening van de directeur van het Curaçaohuis. Tijdens het debat wilde Asjes de impressie dat hij Wiels niet durft tegen te spreken wegnemen.

“Ik neem wel mijn verantwoordelijkheid.”

Verscheidene keren werd er door parlementariërs gezegd dat de rechter de inhoud van het rapport van de Ombudsman heeft getoetst. Dit klopt niet volgens Asjes. De rechter heeft slechts het verzoek van Wiels om de anonieme informanten van de Ombudsman te horen getoetst.

“We hebben haar geadviseerd om het kort geding niet aan te spannen. Een zaak aanspannen is ridicuul”,

aldus Asjes. Verschillende aandachtspunten binnen het Curaçaohuis zijn volgens Asjes al opgelost. Andere verdienen nog de aandacht van zijn ministerie. Hij erkent dat er verbeterpunten binnen het Curaçaohuis zijn waaronder de managementstijl van Wiels en haar bejegening van het personeel.

“En die dingen zullen verbeteren”,

beloofde Asjes.

Zo is de secretarisgeneraal van het ministerie van Algemene Zaken verantwoordelijk gemaakt voor de implementatie van de aanbevelingen. Soab helpt daarbij. Vanwege de afstand duren de implementatieprocessen volgens Asjes wat langer.

“Ik vraag om geduld.”

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

14 Reacties op “Amigoe | Asjes krijgt tijd om rust in Curaçaohuis te brengen

 1. Bodemloze put

  Als het SOAB rapport en het vernietigende rapport van de Ombudsman Curacao mw. Wiels niet naar huis kunnen sturen, wellicht dat een onderzoek van de Algemene Rekenkamer dan een laatste toevlucht is. Marf staat immers bekend als een vrouw die maar geld uit blijft geven alsof het niet op kan. Zij heeft de budgetten vele malen overschreden en heeft flink gelogen dat de panden aan de Badhuisweg al verkocht zouden zijn, om goed te praten dat zij een veel te duur nieuw kantoorpand heeft aangekocht. De oude panden staan nog niet eens te koop en zijn sowieso nu flink in waarde gedaald wegens leegstand en gesloopte onderdelen, zoals de keuken. De voorbeelden zijn teveel om op te noemen. Zij smijt met gemeenschapsgeld en niemand fluit haar terug. Algemene Rekenkamer moet nu over de brug komen met een onderzoek waarna PAIS wel moet toegeven dat de boekhouding van mw. Wiels op het Curacaohuis aan alle kanten rammelt. Dat wordt dan dus meestemmen straks met een motie van wantrouwen i.v.m. frauduleuze boekhouding van Marf, want als PAIS dan nog steeds wegkijkt, dan gaat het echt helemaal nergens meer over!

 2. Stella van Rijn doet eigenlijk hetzelfde als de Dominicanas vlakbij het vliegveld. ‘Pappi’ zeggen tegen degene die haar betaalt. Eerst was dat Schotte, nu Asjes.

  Het verschil met de Dominicanas is dat zij het drie maanden doen, en Stella nu al 5 jaar.

  En dat de Dominicans als ze na hun werk onder de douche gaan schoon zijn, maar Stella stapt iedere avond het bed in vol schaamte over haar zielige hypocriete leven.

  Kan iemand me uitleggen wat haar man, Insel Air directeur Heerenveen, in dit sprekende mantelpak ziet?

 3. Vindt Schotte het wel goed dat zijn stoeipoes Stella zich nu door Asjes laat misbruiken?

  Ik denk dat het een bewuste zet van Asjes is om Schotte te kleineren.

  Even nadenken Stella. In de mafiakringen waarin jij jezo hypocrite hebt begeven wordt het afnemen van mafialiefjes niet op prijs gesteld.

 4. Jantje (de Wit)

  Rust en respect keert alleen terug als Fraudelyn opkrast, misschien kan zij dan meteen zo’n moloch als Asjes meenemen.
  Intreurig allemaal dat dit gepeupel ten laste van de belastingbetaler komt.

 5. Ik was net bij gekomen van de ene verbazing en nu dit weer…..ik kom niet meer bij van het lachen op deze klip……

 6. Had Stella eigenlijk niet een ander soort baan, wie moet dat dan doen? Voor de rest is het gewoon een doekje voor het bloeden. Wiels had gewoon `afgezet` moeten worden, maar ja men blinkt hier niet uit in eerlijkheid en daadkracht.

 7. Abraham Mossel

  Het is nu bijna of te wel zeker dat de volgende regering er als volgt uit ziet. MFK, MAN, PS, Met als GvM te Den Haag Fraudelyne omdat zij het zo goed heeft gedaan in het cabinet Jasjes.

 8. de stoeipoes van Schotte gaat de stoeipoes van Asjes aanpakken.
  dat kan nog leuk worden.
  ben benieuwd naar de vervolg verhalen.
  Arthur heeft gelijk er valt heel veel te lachen op deze klip.

 9. Het is te hopen dat stella en fraudelien elkaar in de haren vliegen zoals dat nu zo ongeveer bij iedereen is gebeurd die zich met het beleid aldaar bemoeide, dan is het wel over met onze bomba leiderschap methoden hanterende “minister”. Wat een aanfluiting is dit en wat staan we weer te kakken. Als er over mij zo een rapport op de markt was gebracht was ik zelf opgestapt, fraudelien niet, die heeft namenlijk geen geweten. Arm personeel van het Curaçao huis.

 10. caribbeancynic

  Kennelijk is de aangerichte schade in het Curaçaohuis nog niet groot genoeg. Ze gaan er nu met zijn tweeen tegenaan!

 11. Stella blij, want met de val van Schotte kwam er een einde aan haar 2 wekelijkse snoepreizen met Schotte en diens privefotoslaaf Soemanta.

  Nu heeft ze weer een excuus om tweewekelijks businessclass, 5 sterrenhotels, naar Den Haag te vliegen. Waar ze ongetwijfeld gretig gebruik van maakt, want op haar werkplek wordt ze door iedereen gezien als iemand die haar baan niet door kennis en kunde verkregen heeft maar omdat ze Gerrits geisha was, en dat zit haar niet lekker.

  Zou Stella haar mantelpakjes en laptoptasjes in bijpassende kleur (nu in de kleur van PS in plaats van MFK) nog hebben?

  Was het niet een stuk goedkoper geweest om Fraudelyne gewoon naar huis te sturen?

 12. En dan moet Stella van Rijn, stoeipoes van Schotte, die lang heeft proberen te verhullen dat ze lid was van zijn mafiapartij, het gezicht van Asjes gaan redden?

  Stella van Rijn, die met op haar CV koffiedame van de aannemersclub als dank voor haar vrijage met Schotte beloond werd met een riant betaalde positie als secretaries generaal?

  De ene hyocriet (Stella) moet nu de andere hypocriet (Fraudelyne redden)!

  Stella is een rasechte op geld beluste opportunist. Ze strikte de directeur van Insel Air die daarmee meteen al zijn geloofwaardigheid verloor en op geen enkel feest meer durft te komen en schurkt, nu de MFK uit de regering is, ineens tegen Pueblo Solberano aan.

  Doet me denken aan een plaats dichtbij het vliegveld waar ook het motto ‘wie betaalt bepaalt’ van toepassing is.

  Wat een bananenrepubliek.

  NB Voor degenen die het sprekende mantelpak nog niet kennen, lees onderstaand stuk.

  http://www.knipselkrantcuracao.net/?p=20251 of https://knipselkrant-curacao.com//?p=20251

 13. ze betaald toch wel de gerechtskosten of draaien wij daarvoor op

 14. Asjes doet het in zijn XLL broek voor Fraudelyne. Als zij met een rapport als dat van de ombudsman niet uit het Curacaohuis getrapt wordt kun je nooit iemand meer ontslaan.

  Een actieplan is volkomen zinloos en is een ridicule poging om de politiek te sussen.

  Fraudelyne heeft (1) bewezen over geen enkele managerscapaciteiten te beschikken (ABN AMRO, waar de dag van haar vertrek is uitgeroepen tot een jaarlijkse feestdag, kan daar een boekje over open doen).

  Daarnaast (2) heeft ze inmiddels binnen en buiten het Curacaohuis zoveel schade aangericht dat die nooit meer te herstellen is.

  De enige steun die Fraudelyne in het Curacaohuis nog ondervindt is die van haar dochter en het geesteszieke zoontje van partijgenoot en dos Santos loopjongen Wilsoe, die ze beiden een mooie baan op het Curacaohuis bezorgd heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *