32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 12:45

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Regering: Ruim baan voor landbouw en veeteelt

Ministers Zita Jesus-Leito (PAR) en Suzy Camelia-Römer (PIN)

Willemstad – Ergens op de burelen van Domeinbeheer ligt een grote stapel aanvragen van mensen die graag een stuk land willen om groenten of fruit te gaan verbouwen, dan wel aan veeteelt willen gaan doen. ,,Daaraan gaan we nu tegemoetkomen”, aldus de ministers Zita Jesus-Leito (PAR) en Suzy Camelia-Römer (PIN).

De twee ministeries – Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en Gezondheid, Milieu en Natuur – slaan de handen ineen om al die aanvragen op hun merites te gaan beoordelen. ,,Het is heel belangrijk dat we onze eigen groenten en fruit kunnen verbouwen, of ons eigen vlees en aanverwante artikelen produceren”, aldus Camelia-Römer. ,,Dat maakt ons een stuk minder afhankelijk van import en dat is natuurlijk een groot voordeel.”

De ministers hebben samen afgesproken dat ze per direct gaan inventariseren welke concrete aanvragen er zijn binnengekomen. Tegelijkertijd zal er geanalyseerd worden hoeveel terreinen de overheid ter beschikking heeft voor landbouw- en/of veeteeltdoeleinden. Vervolgens zullen alle administratieve handelingen bij het beschikbaar stellen van de terreinen binnen zes maanden worden afgerond.

- Advertentie -

Deze gezamenlijke actie van de ministeries is conform het regeerakkoord, dat luidt ‘Realisando Kòrsou su máksimo potensial’ en waarbij de regering beloofde veel aandacht te zullen schenken aan agricultuur, visserij, veeteelt en bescherming van dieren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Ik ben het met je eens Marlon, maar hoe zit het met degene die nu schoonbaan zien om deze in mijn ogen impulsieve actie uit te buiten. Zij die al een verloren stuk terrein in het bezit hebben hebben welvoegelijk al plannen. Echter tobben zij daar zij een stemmingsplan moeten wijzigen middels een aanvraag. Dat plaats je dan onder de noemer ecologisch bouwprojekt. Heel simplistisch maar super doordacht. Ondertussen word het hele projekt gerealiseerd door venezolaanse arbeiders onder begeleiding van een van onze grootste praatjes makers en oplichter van het eiland, dat houdt lekker de arbeidsmigratie op gang en word mede door deze arbeiders het gebied volgestampt met huisjes (” vul zelf maar in”)voor tourisme. IK krijg bijna de slappe lach. Weer word er geen gebruik gemaakt van de vaste diensten van het volk.
  Dus mogelijk zal deze aanvraag ter zijde worden gelegd daar het van geen toegevoegde waarde is voor onze economie . Ja toch zou je denken..?
  maar ja uiteraard zullen er wel mensen middels een bonusje links of rechts wijzer worden, verantwoordelijke minister , handlangers of toch maar weer die gene die hier zijn maximale gewin uit zou halen.
  Weet je minister(s) mij moet je niet tegen je tegen jullie woorden die met belastinggeld betaald worden on de rijken te voorzien van vergunningen mbt. lostaande projecten waar de economie van curaçao geen vooruitgang mee zal boeken.

  Beperk je tot de overheidsgrond die vrij ligt en selecteer de juiste eilandbewoners met discopline om deze ontwikkeling aan te gaan.

  Dan verdienen we geld, aanzien groei in eigenwaarde en ontwikkelen we met positieve zin.

  an de dienWeer word er geen gebruik gemaak vsten van het volk.

 2. Het inventariseren van de aanvragen zal jaren duren.
  Het analyseren van geschikte bouwgrond zal ook enkele jaren duren.
  Dit alles vanwege gebrek aan kundige ambtenaren en adequate administratie. Kortom weer een l*lverhaal van de hoog van de toren blazende ministers. Kortom er is niets veranderd sinds voorgaande regeringen.

 3. Goh… En laten we nou onderdeel zijn van de 2e grootste landbouw exporteur ter wereld en met de beste universiteit op landbouw gebied ter wereld. Je zou zeggen doe een subsidie aanvraag en laat Wageningen wat onderzoek doen. Wedden dat ze in China gaan kijken en consultants uit Barbedos proberen in te huren.

 4. De ministers hebben samen afgesproken dat ze per direct gaan inventariseren welke concrete aanvragen er zijn binnengekomen. Tegelijkertijd zal er geanalyseerd worden hoeveel terreinen de overheid ter beschikking heeft voor landbouw- en/of veeteeltdoeleinden. Vervolgens zullen alle administratieve handelingen bij het beschikbaar stellen van de terreinen binnen zes maanden worden afgerond.

  Benieuwd welk PAR of PIN vriendje dit mag gaan doen (tegen een ruime beloning natuurlijk).

 5. Tekenend voor dit Kabinet.
  “De ministers hebben samen afgesproken dat ze per direct gaan inventariseren welke concrete aanvragen er zijn binnengekomen.”
  Wederom Ad-hoc beleid.
  Wanneer plannen voor de middel en lange termijn en handelen we er ook naar?
  Hebben we geen beleidsmakers?

 6. Handen ineen slaan, inventariseren, analyseren, rapporten. Ik mis alleen de consultants.
  Suzy in de bocht. Maar gaat er ook iets gebeuren ? Eerst zien, dan geloven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -