28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 05:48

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Corendon: 800 kamers

Corendon-eigenaar Atilay Uslu

Willemstad – Corendon mikt op 800 kamers op de locatie waar nu nog Veneto Holiday Beach Hotel staat en het bijbehorende nog onbebouwde terrein ten oosten van het hotel.

Dat zegt Corendon-eigenaar Atilay Uslu in gesprek met het Antilliaans Dagblad. De 50-jarige Nederlander van Turkse komaf was de afgelopen dagen op Curaçao en vertrok gistermiddag weer naar Nederland.

Als de overname doorgaat – en uit de behandeling voor de rechter woensdag maakt Uslu op dat dit vrijwel zeker het geval is; vandaag valt de beslissing – dan gaat Corendon in twee fases ‘een vijfsterren all-inclusive ultra resort’ realiseren.
De eerste fase behelst de renovatie van het bestaande, sterk verouderde complex plus de uitbreiding van de huidige 210/220 kamers tot 350. Dit gebeurt op het bestaande terrein waar in 1968 het toenmalige Holiday Inn werd gebouwd. De vernieuwbouw moet volgens planning half december 2019 operationeel zijn.

- Advertentie -

In fase twee wordt het ernaast gelegen erfpachtterrein van bijna 38.000 vierkante meter ontwikkeld met daarop nog eens 450 kamers. Dit moet, als het aan Uslu ligt, al een jaar later worden opgeleverd; eind 2020 dus.

Alles bij elkaar 800 kamers, waarmee het nieuwe Corendon-resort – een naam is nog niet bekend – verreweg het grootste hotel van Curaçao wordt. Totale investering: ruim 80 miljoen dollar voor de aankoop van zes percelen, inclusief het erfpachtperceel, met daarop bebouwing voor 12,2 miljoen dollar (de inzetprijs exclusief kosten) meegerekend.

Tijdens de zitting woensdag werd duidelijk dat er naast het bod van Corendon geen andere biedingen zijn. Uslu geeft aan dat de rechter zich positief uitliet over de rechtsgeldigheid van de overkomst tussen Corendon en FirstCaribbean International Bank. Vanmiddag komt het gerecht met een beschikking.

,,Wij hebben ons sowieso gebonden om fase één uit te voeren. Wij kunnen dan ook niet meer terug en willen dat ook niet”, zegt de eigenaar, die aangeeft dat de financiering naast het eigen vermogen deels via lokale banken loopt.

- Advertisement -

Fase twee op het erfpachtperceel is vooral afhankelijk van de overheid. Corendon had hierover een afspraak met FirstCaribbean, maar deze bank is niet meer de eigenaar van de erfpachtgrond van bijna 38.000 vierkante meter. Dat is terug in handen van de overheid. Daardoor kan de bank dit deel van de overeenkomst niet nakomen. ,,Corendon zit hierover nu met de overheid om de tafel, maar wij hebben een positieve indruk dat het goed komt.”

Het nieuwe resort gaat zich richten op circa een kwart aan Europese (lees: Nederlandse) toeristen, terwijl de rest van de gasten uit Noord- en Zuid-Amerika moet komen. Corendon richt zich hiervoor op het hogere segment, ‘vandaar vijfsterren’, maar Uslu wil nog niet zeggen op welke kamerprijs hij zich richt.

Het huidige casino gaat verdwijnen. De plek waar nu het restaurant Denny’s staat wordt gesloopt en daarvoor komt nieuwbouw, waaronder kamers. Het hotelcomplex behoudt de vier bouwlagen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Dat het all inclusive zou worden was te verwachten en gezien de locatie ook niet echt onlogisch. Het is een goede impuls voor het eiland dat Corendon hier in wil stappen en dikke kans dat ze ook gaan voorzien in hun eigen airlift. Wellicht dat ze Curacao tot een soort van stepping stone maken voor het Caribisch gebied.

  Het vijfsterren gebeuren moet ik altijd een beetje om lachen. In Turkije betekent 5 sterren dat er een restaurant, een zwembad, een WC, een terras en een dak boven je hoofd is, dus hier kunnen we het zelfde verwachten. Maar op zich maakt dat niet uit, belangrijkste is dat er veel extra toeristen naar het eiland gaan komen, zorgt voor werkgelegenheid en dat is belangrijk. Jammer dat niet alle horeca mee zal gaan profiteren van dit all-inclusive resort, maar momenteel is iets beter dan niets.

 2. @Brian
  Dat zal zeker kloppen, maar de meeste mensen die AI boeken krijgen elke dag te eten, dus de kans dat ze naar een restaurant gaan is niet erg groot. Al om al zal een AI gast minder uitgeven dan een gast die in een regulier hotel verblijft en zal het grote geld naar Corendon in NL gaan. Toch heeft elk concept voordelen voor ons

 3. @Alvin, Veel AI in andere landen liggen ver weg van de bewoonde wereld of liggen in onveilige landen. Vandaar dat veel toeristen ook binnen blijven. Echter op deze locatie kan de toerist makkelijk naar het centrum lopen en zal zij zeker niet de hele dag in het resort hangen.

 4. Zo negatief allemaal weer. All Inclusive zorgt niet voor veel extra omzet bij andere horeca, maar indirect levert het ons wel een hoop op, waaronder; extra werkgelegenheid (minstens 300 man), dus mensen die geld hebben om uit te geven op het eiland, leveranciers die meer omzet maken, dus wellicht ook meer mensen in dienst zullen nemen, extra belalasting inkomsten, extra luchthaven belasting, extra toeristenbelasting etc etc. Al met al 1000X beter dan leegstand

 5. Correndon heeft een nieuw hotel naast schiphol gebouw (via shuttle bereikbaar). Ziet er best mooi uit.
  Ik hoop dat Veneto ook xoiets wordt. Net als de goede oude tijden van Holiday Inn. Let’s make Curacao great again.

 6. @Showroe di Emmstad

  Quote

  Het nieuwe resort gaat zich richten op circa een kwart aan Europese (lees: Nederlandse) toeristen, terwijl de rest van de gasten uit Noord- en Zuid-Amerika moet komen. Corendon richt zich hiervoor op het hogere segment, ‘vandaar vijfsterren’, maar Uslu wil nog niet zeggen op welke kamerprijs hij zich richt.

  Unquote

  Er wordt het een vijfsterren all-inclusive ultra resort gerealiseerd als alles doorgaat …Dit concept zal m.i. vrijwel geen ‘Tokkies’ aantrekken……

  Er zullen 800 kamers gerealiseerd worden wat een enorme boost zal geven aan de werkgelegenheid…

 7. @Showroe di Emmastad, De echte AI types zijn Amerikanen en die willen jullie juist halen… dus snap niet echt wat je nu zegt.

  Trouwens waar zouden toeristen op Curacao hun geld uit moeten geven?

 8. Prachtig initiatief.

  Laat de overheid dit initiatief ondersteunen en faciliteren. Gelukkig zit Charles Cooper niet in de regering die zich er eerst voor laat omkopen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -