28 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | RdK-topman doet beroep op Isla-bonden

Raffinaderij | Antilliaans Dagblad

Willemstad – In een schrijven ‘op persoonlijke titel’ wijst interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy van Refineria di Kòrsou (RdK) alsnog het optreden van de Isla-bonden en hun leiders toen op 15 oktober ‘paniek’ was uitgebroken krachtig af.

Door onjuiste informatie van Refineria Isla, dochterbedrijf van PdVSA, over de beslaglegging door RdK werd er die dag eerst gemanifesteerd bij Post 7, maar kort daarop ook voor de privéwoning van De Lannoy waar een blokkade werd opgeworpen en intimiderende taal gebezigd. Terwijl de RdK-directeur niet eens thuis was, maar in het buitenland, en zijn echtgenote en kinderen dit verbale geweld moesten ondergaan.

Nu de zaken wat zijn gekalmeerd, schrijft De Lannoy, wil hij er in een persoonlijke brief aan Angelo Meyer (PWFC) en Gherrel Remilia (Apri) in alle rust nog eens op terugkomen om zijn ‘categorische afkeuring’ uit te spreken.

,,Dat jullie als vakbondsleiders hebben toegestaan dat de situatie zo escaleerde”, luidt de brief in handen van het Antilliaans Dagblad. Met dreigementen dat zijn privébezittingen (pick-up en een motorfiets) meegenomen zouden worden en het huis in brand gestoken.

,,Ik heb met verbijstering kennisgenomen van deze collectieve teloorgang van beschavingsnormen”, schrijft hij.

Meyer en Remilia waren ervan op de hoogte dat De Lannoy op dat moment niet op Curaçao was. Toch eisten zij daar en toen dat hij bewijs moest leveren dat geen beslag was gelegd op de ruwe olie, zoals door Isla beweerd, want anders zouden zij daar niet vertrekken. Deze druk werd echter niet gelegd op Isla, die verantwoordelijk was voor de misinformatie.

Nog steeds heeft geen van de vakbondsleiders publiekelijk verklaard dat alle acties gebaseerd waren op verkeerde voorlichting door Refineria Isla en dat zij betreuren wat er is gebeurd op die dinsdagavond; ook is van Isla nog niet geëist om te corrigeren. De Lannoy zegt de gebeurtenissen ‘zeer hoog op te nemen’ en verzoekt Meyer en Remilia om van nu af aan op beschaafde wijze op te treden, om herhaling te voorkomen.

Terwijl hij als RdK-topman alles in het werk stelt om de voortzetting van de raffinaderij en de olieterminal bij Bullenbaai proberen veilig te stellen, doet hij een dringend beroep op de bonden om ook hún bijdrage te leveren aan het behoud van de rust; namelijk door een afvloeiingsregeling af te dwingen bij de huidige werkgever van hun leden.

,,Ik ben ervan overtuigd dat een goede afvloeiingsregeling veel rust zal opleveren. Jullie hebben mij verzocht niet in de media aan te geven welke bedragen gebruikelijk zijn bij dit soort regelingen. Ik hou mij wél aan jullie verzoek.”

Maar met klem dringt de directeur er bij PWFC en Apri op aan om met Isla/PdVSA tot een regeling voor het personeel te komen.

,,Zo’n regeling is niet afhankelijk van hun toekomstige baan bij een nieuwe operator. Dit moet nu jullie prioriteit nummer één zijn.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

  1. ‘De regeling is niet afhankelijk van hun toekomstige baan bij een nieuwe operator’. Is dat niet de boel flessen? Waarom moeten de werknemers trouwens een afvloeiingsregeling hebben? Ze wisten dat het contract in 2019 afloopt of waren de juristen zo dom om hen een contract voor onbepaalde tijd te geven.

  2. De Lannoy weet zelf ook wel dat een brief aan neanderthalers geen invloed heeft. Lijkt mij meer een verkapt verzoek aan het openbaar ministerie om onderzoek te starten naar deze neanderthalers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -