27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | Duurzaam voedsel verbouwen op Bándabou

alternatieve manieren van het bedrijven van landbouw

Willemstad – Een team uit Brazilië is deze week speciaal naar Curaçao gekomen om uitleg te geven over een nieuwe manier van groente kweken, ook wel ‘syntropic agriculture’ genaamd.

Deze methodiek gaat uit van de natuurlijke processen van het leven en het doel is om een overvloedig ecosysteem te creëren met veel voedsel met behulp van planten en bomen.

Op die manier wordt er een systeem gecreëerd waarbij er aanzienlijk minder water nodig is om diverse groenten te laten groeien, maar waarbij ook de productieopbrengst veel hoger is en tegelijkertijd de bodemkwaliteit wordt verbeterd.

De vijfdaagse cursus was deze week op Bándabou en is geïnitieerd door Roland van Reenen als onderdeel van het traject van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) om inwoners van Curaçao alternatieve manieren van het bedrijven van landbouw te leren.

Op het moment wordt het grootste deel van het voedsel op Curaçao geïmporteerd en het is vaak niet duidelijk waar het is gekweekt en op welke manier. Met dit traject is het doel dan ook om meer eigen voedsel op een duurzame manier te kweken, waardoor er meer voedselzekerheid en gezond voedsel op Curaçao is.

Daarnaast kan het in de toekomst ook meer banen opleveren voor het eiland. Voor nu is het een eenmalig project, maar alle betrokkenen zijn al aan het kijken om het een langdurig vervolg te laten krijgen.

Het project op Bándabou is geslaagd wanneer volgens de organisatie is aangetoond dat met een minimum aan water heel veel lokaal voedsel kan worden geproduceerd en tegelijkertijd de effecten van klimaatverandering kunnen worden teruggedrongen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Nou breek mijn klomp .
    Een team uit Brazilie .
    En Suzy is toen naar Wageningen geweest in Nederland , om te zien hoe wij zelf ons voedsel zou kunnen verbouwen .
    Vreemd ,heel vreemd .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -