29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 21:41

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Premier Rhuggenaath sust manifestanten

Forsa Revolushona manifestatie tegen voorgenomen noodwetten | Jeu Olimpio

Willemstad – Men had zich even afgevraagd of de ministerraad niet liever elders plaats kon vinden en dus niet in Fòrti, aangezien er een manifestatie was aangekondigd door een groepering met de naam Forsa Revolushon Kòrsou. De bezorgdheid bleek van weerskanten ongegrond, want het groepje manifestanten bleef beperkt. 

 

Bovendien kon premier Eugene Rhuggenaath al snel de angel uit de net opgang gekomen discussie trekken, want de urgentiewetten zijn niet bedoeld om de Staten buitenspel te zetten. De zogenaamde urgentiewetten zijn bestaande wetten die worden aangepast met als doel ze sneller te kunnen toepassen. Maar voordat die aangepaste wetten in gebruik worden genomen, worden ze wel degelijk getoetst bij de Staten, de Raad van Advies en de Sociaal Economische Raad.

- Advertentie -

Zo zei minister van Financiën Kenneth Gijsbertha vorige week al.

,,Te denken valt daarbij aan wetgeving waar allerlei vergunningen onder vallen, zoals werk- en verblijfsvergunningen”, aldus Gijsbertha. ,,Doel van de urgentiewetten is om de bureaucratie (red tape) te minimaliseren en zo het investeringsklimaat te verbeteren. Zo werken we aan economische groei en dus meer banen en dat betekent weer meer voorspoed voor de Curaçaose bevolking in zijn algemeenheid. Daar is het ons allemaal om te doen.”

Premier Rhuggenaath stond de actievoerders gistermorgen te woord en kreeg een brief in de handen gedrukt met de mededeling dat ‘het volk het verdient dat de regering rekenschap geeft over haar beleid en dat de Staten dus nooit buitenspel gezet mogen worden’. De premier kon die onrust direct wegnemen.

,,We zullen op geen enkele manier het functioneren van de democratie belemmeren, dus zeker niet van de Staten.”

- Advertisement -

De urgentiewetten werden gisteren ook nog niet in de ministerraad besproken. Pas daarna kunnen de Staten erover in debat. ,,Het gaat om economische groei en dat is van groot belang voor Curaçao. We willen daartoe het investeringsklimaat verbeteren en daarvoor is het nodig dat we sneller kunnen handelen als regering”, zei de premier tegen de actievoerders over het doel van de urgentiewetten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

  1. Kijk ze staan protesteren, De Rechtstaat tweede van rechts in ze spijker broek en tweede van links Plasje dit keer zonder hoofd doek.

  2. Premier Rhuggenaath stond de actievoerders gistermorgen te woord en kreeg een brief in de handen gedrukt met de mededeling dat ‘het volk het verdient dat de regering rekenschap geeft over haar beleid en dat de Staten dus nooit buitenspel gezet mogen worden’.

    Woorden van Lucho Rosales.. Die zelf met de PS de Staten buitenstel wilde stellen en zelf de verkiezingen wilde dwardsbomen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -