28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 02:30

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Parman/Ansary moeten voldoen

Ansary vergeleek Curacao met Venezuela. De Curaçaose wetten zijn volgens zijn advoacten niet ‘up to international standards’ zijn en moet dit Caribisch deel van het Koninkrijk de wetten aanpassen aan de standaard in ‘civilized countries’.

New York/Willemstad – Parman International bv van de Amerikaanse eigenaar Hushang Ansary moet 100 miljoen dollar cash, bijna 180 miljoen gulden, beschikbaar stellen aan verzekeringsmaatschappij Ennia op Curaçao.

Anders gezegd: Parman moet eraan meewerken dat Ennia kan beschikken over dit bedrag dat op de rekening van Ennia Caribe Leven bij Merrill Lynch staat.
Dat heeft de rechter van de US Bankruptcy Court Southern District of New York gisteren, op de eerste dag van de zitting, bepaald. Ennia Caribe Holding en andere Ennia-entiteiten hebben in nauwe samenwerking met de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een rechtszaak aangespannen tegen hun eigenaar Ansary, die via Parman de aandelen in Ennia bezit.

Doel is erkenning in de Verenigde Staten (VS) van de in juli door het Curaçaose gerecht uitgesproken noodregeling, waarmee de CBCS tijdelijk het bestuur bij de verzekeraar heeft overgenomen om – in het belang van de polishouders en verzekerden – de solvabiliteitspositie te herstructureren. De gelden die Parman buiten het bereik van Ennia had geparkeerd, moeten weer ter beschikking komen van de verzekeraar.

- Advertentie -

Op instructie van de rechter in New York dient Ansary in te stemmen om Ennia/CBCS toegang te geven tot in ieder geval 100 miljoen dollar. De Ennia-bedrijven bezitten bij Merrill Lynch in de VS 117 miljoen dollar aan cash plus nog eens voor circa 170 miljoen dollar aan waardepapieren, maar kunnen er zelf niet bij. Om optimaal te kunnen functioneren hebben de werkmaatschappijen van het verzekeringsbedrijf continu – zonder verstoring of beperking dus – toegang nodig tot deze rekeningen.

Parman International moest gisteren meer tegenslag incasseren. Zo werd een verzoek van de verdediging van Parman om zes maanden te wachten met de uitspraak over ‘recognition’ – de door Ennia en Centrale Bank verzochte erkenning van de noodregeling – niet gehonoreerd door de New Yorkse rechter.

Dat de advocaten van Ansary’s Parman bereid zijn alles uit de kast te halen om maar in het gelijk gesteld te worden blijkt wel uit hun actie om Curaçao te vergelijken met Venezuela; zo zouden de Curaçaose wetten volgens hen niet ‘up to international standards’ zijn en moet dit Caribisch deel van het Koninkrijk de wetten eerst maar eens aanpassen aan de standaard in ‘civilized countries’. De rechter wilde die vergelijking echter niet horen. Curaçao is geen Venezuela, zei rechter Martin Glenn.

Nog vóór de zitting had de verdediging van Parman International een ‘motion in limine’ ingebracht, waarin onder meer werd verzocht om bepaalde feiten op grond waarvan de Centrale Bank de noodregeling heeft uitgeroepen uit te sluiten van het geding, zoals het intrekken van de vergunningen. Deze motion werd gisteren al aan het begin van de zitting ‘denied’ door de rechter.

- Advertisement -

Het is nog niet bekend op welke termijn rechter Glenn een uitspraak gaat doen. Mogelijk al wel spoedig.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Goed werk van Etienne Ys om Anrary’Parma binnen te halen (mij niet huis)
    Gewetenloze man om dit Ennia aan te doen.
    Ys en Martina nu directeur bij HNO moeten ter verantwoording worden geroepen beide heren keken de andere kant op en legden Ansary geen strobreed in de weg om af te zien van zijn malafide praktijken.

    Martina werd op staande voet ontslagen Ysje kreeg weer een goddelijke baan bij de overheid?of heeft hij zijn eigen bedrijf?ook bij Inselair ging hij af.

  2. Dat de advocaten van Ansary’s Parman bereid zijn alles uit de kast te halen om maar in het gelijk gesteld te worden blijkt wel uit hun actie om Curaçao te vergelijken met Venezuela; zo zouden de Curaçaose wetten volgens hen niet ‘up to international standards’ zijn en moet dit Caribisch deel van het Koninkrijk de wetten eerst maar eens aanpassen aan de standaard in ‘civilized countries’.

    En daarom namen ze o.a. Ennia over?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -