29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:24

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Puerto Oasis verkocht voor 5,5 miljoen

Het Puerto Oasis project

Willemstad – Het terrein van zeven hectare ten noordwesten van het Spaanse Water waar het project Puerto Oasis had moeten komen, is gisteren tijdens een veiling in notariskantoor Moerdijk & Palm voor 5,5 miljoen gulden verkocht.

De inzetprijs voor de openbare verkoop was door Girobank bepaald op 4,8 miljoen gulden. Welke partij er 700.000 gulden meer heeft geboden voor de 16 percelen grond en het tot 8 april 2050 lopende recht van erfpacht werd gisteren niet duidelijk voor deze krant. De bieder moet binnen veertien dagen de 5,5 miljoen gulden waarvoor hij het project kocht, overmaken op de rekening van het notariskantoor.

De plannen voor het prestigieuze project werden al in 2009 aangekondigd, maar Puerto Oasis is nooit van de grond gekomen. Aan het einde van de Caracasbaaiweg, tussen oud-Jan Thiel en Brakkeput Abou zouden een hotel met spa, een jachthaven met een vuurtoren en 24 gebouwen met appartementen en een penthouse komen. Het zou gaan om een investering van 90 miljoen dollar en de hotelexploitatie zou worden uitgevoerd door GHL, onder de merknaam Sonesta Collection.

- Advertentie -

Maar in juli 2017 trekt milieubeweging Amigu di Tera aan de bel in verband met de schade die al in 2009 aan de natuur werd aangericht toen een deel van het terrein werd schoongemaakt om met de bouw van het hotel te beginnen. Het hotel werd nooit afgebouwd en wat resteert is een ruïne.

De grond stond op naam van Jan Thiel Development Corporation nv waarvan volgens het Handelsregister van de Kamer van Koophandel van Curaçao de Nederlanders Michaël Kaspers en Ghijsbert van Haaften en de Venezolanen Angel Romero Carranza en Eduardo Rojas Pieretti bestuurders zijn.

De beheers- en exploitatiemaatschappij werd in 2005 opgericht. In het Handelsregister staan de twee Nederlanders en de Venezolaan Rojas Pieretti ook nog altijd vermeld als directeuren van de naamloze vennootschap Puerto Oasis Development Corporation. De nv werd op 10 augustus 2006 opgericht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Zoveelste rampzalige Girobank lening afgesloten door Eric Garcia en Stephen Capella, de Bonny and Clyde van het Curacaose bankwezen.

    Dat die twee ratten, verantwoordelijk voor het faillissement van Girobank, nog niet achter slot en grendel zitten is een grote schande.

    Ctex, Plaza Hotel, Hotel Otrobanda, Kura Hulanda… waarschijnlijk hebben Garcia en Capella flink hun zakken gevuld met kick backs voor deze kansloze leningen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -