30 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:59

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Potentieel in carnaval’

CTB vergeleek economische impactstudie met elkaar | Jeu Olimpio

Willemstad – Het carnavalsfeest op Curaçao dient als katalysator voor economische groei te worden gezien. Dat stelt de Curaçao Tourist Board (CTB) na onderzoek over de economische impact van carnaval op Curaçao.

,,Stakeholders dienen daarom het feest als zodanig te erkennen en te promoten. Bij carnavalstoeristen is de kans namelijk groter dat ze terugkeren en op die manier meer geld in het laatje brengen.”

In 2017 hebben minstens 2.335 toeristen Curaçao bezocht om het carnavalsfeest mee te kunnen maken, zo maakt het de CTB bekend. Het profiel van deze toerist wordt als volgt omschreven: hoogopgeleid, met een goed inkomen, meestal woonachtig in Nederland, soms ook in de regio. ,,Over het algemeen zijn de toeristen, die speciaal voor het carnavalsfeest Curaçao bezoeken, tevreden met de ervaring en bereid hiervoor terug te keren en/of het evenement aan een ander aan te bevelen”, aldus het toeristenbureau.

- Advertentie -

,,Het Curaçaose carnavalsfeest is zonder twijfel een uniek evenement, met een enorm potentieel om een positieve impact teweeg te brengen voor Curaçao”, zo meent de CTB. ,,Stakeholders dienen daarom op de eerste plaats de waarde van dit feest te erkennen om zo ruimte te bieden voor groei. In de carnavalsperiode bereikt het imago van Curaçao immers een hoogtepunt.” Op de tweede plaats kaart CTB aan hoe afhankelijk een goed resultaat van een goede luchtverbinding is.

,,Het carnavalsfeest van 2017 heeft bewezen hoe kwetsbaar dit soort evenementen kunnen zijn. De beperkte vliegverbinding van die periode heeft de groei van het resultaat voor het carnavalsfeest in de weg gestaan.”

Geïnterviewde toeristen die in 2017 speciaal voor carnaval naar Curaçao waren afgereisd, bleven gemiddeld 10,87 nachten en besteedden ongeveer 172 dollar per persoon per dag, of 1.865 dollar gedurende het gehele verblijf. ,,Dit bedrag ligt hoger dan hetgeen een toerist normaal gesproken tijdens verblijf op Curaçao besteedt (132 dollar per persoon per dag).” De totale economische bijdrage van het carnavalsfeest was in 2017 4,35 miljoen dollar.

Het doel van het onderzoek was vast te leggen hoe toeristen carnaval op Curaçao ervaren, maar ook om de economische impact van dit feest op de lokale economie te meten. Het onderzoek werd in zowel 2016 als in 2017 verricht en de resultaten zijn vervolgens met elkaar vergeleken en tijdens de 4th World Research Summit en de International Conference on Events bij de University of Central Florida in Orlando, Florida in december 2017 gepresenteerd.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Zo als altijd liegt en bedriegt het CTB ons met leugens % procenten en op hemelende uitkomsten, en dat om zich zelf aan het vreten te houden met hun dik betaalde baantje? Waarom zitten deze mensen niet in de regering, het zijn de kopstukken op het eiland, zij weten tot op de Eén procent wat er op het eiland nodig is.

  2. Carnaval is helaas ook een feest geworden waar hele straten worden gegijseld door stands. Mensen mensen er recht op te hebben. Als een nietswetende tourist iets te dicht bij een stand gaat staan dan wordt hij weggejaagd door de YDK met de mededeling dat dit zijn eiland is..
    Erg leuk voor de tourist dus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -