30 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

AD | Plan Vermeend klaar

HomeLandenArubaAD | Plan Vermeend klaar
Professor Willem Vermeend
Professor Willem Vermeend

Oranjestad – Professor Willem Vermeend is klaar met zijn voorstellen voor de hervorming van het Arubaanse belastingstelsel. Momenteel is hij op Aruba om zijn ideeën te presenteren aan de regering, het parlement en andere relevante organisaties.

Vermeend analyseerde het belastingstelsel op verzoek van minister Angel Bermudez van Financiën en Overheidsorganisatie. Die wil het roer compleet omgooien en in twee jaar tijd de belastingen moderniseren en het stelsel vereenvoudigen. Vermeend heeft daarvoor een plan gemaakt, met een advies hoe dat plan het beste kan worden gerealiseerd.
Bermudez benadrukt dat in het Plan Vermeend geen nieuwe belastingen worden geïntroduceerd.

,,Ik wil zo snel mogelijk de grootste knelpunten aanpakken. Ik verwacht nog dit jaar een aantal vereenvoudigingen te kunnen realiseren. Voor zover het nieuwe belastingwetten, of aanpassingen van wetgeving betreft, kunnen die per 1 januari 2016 of 2017 van kracht worden. We gaan grote stappen maken.”

De minister kijkt uit naar de presentatie van Vermeend.

,,Ik heb natuurlijk al een aardig idee van wat ik kan verwachten, want ik heb regelmatig contact met Vermeend.”

Volgens de bewindsman heeft Vermeend tot in details uitgewerkt welke hervormingen kunnen worden doorgevoerd en wat daarvan de effecten zijn.

,,Ook heeft hij een stappenplan ontwikkeld, zodat duidelijk is wat er moet gebeuren om een begin te maken met het proces van modernisering en vereenvoudiging. Belangrijk is ook dat in beeld is gebracht hoe de veranderingen de economische ontwikkeling van Aruba ondersteunen en daarmee het beleid van de regering om te komen tot duurzame overheidsfinanciën.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Meneer ‘Marcus’ , de offshore was een vorm van belastingontduiking uitgevoerd door ‘nette bankiers’. Prima werk van Vermeend, een uiterst bekwame econoom.

  2. Ja niet alleen in opdracht van de USA , de Nederlandse regering liep aan de leidraad , maar er niets voor terug gedaan heeft, met als gevolg dat de intelectuelen vertrokken en de rest maar zien moesten, met de drugs industrie die daar handig gebruik van maakte en zo het eiland in verderf stortte.

  3. Inhoudelijk wordt het voorstel niet toegelicht. Zo als alles is het geweldig, maar wat het stappenplan inhoudt en of daardoor nu opeens die 2½ miljard florin 7uyhyhb5fv tfwsboven water kwamen en ook daadwerkelijk kunnen worden geïnd is de vraag. De feiten achter de woorden missen we zeer en we herinneren nog maar even aan de wijze woorden van Nos Baba excellente: “Ken ta traha cu placa di pueblo mester duna cuenta na pueblo. Nos ta warda pa un splicacion responsabel, y claro.” ‘Poniendo hechonan tras di palabranan’. Een link naar het voorstel van Vermeend is het minste.
    Renée van Aller&John de Vries.

  4. Zal wel weer van laag gehalte zijn, zoals al zijn plannen. Heeft hij niet de financiele off-shore op Curacao om zeep geholpen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties