31 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Schorsing Calmes niet gegrond’

HomeMediaAD | 'Schorsing Calmes niet gegrond’
SG Sociale zaken Bernice Calmes op non-actief
SG Sociale zaken Bernice Calmes op non-actief

Willemstad – Volgens Bernice Calmes, de geschorste secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, zijn er geen gegronde redenen aanwezig voor het ontzeggen van toegang tot haar werkplek.
Dat staat in het verweerschrift dat Calmes twee dagen na haar schorsing, middels raadsman Wilfred Fortin, bij de desbetreffende minister heeft ingediend. Het Antilliaans Dagblad beschikt over dit schrijven waarin Calmes uitvoerig uitleg geeft over het verwijt aan haar adres.
In het verweerschrift stelt Calmes middels haar advocaat dat het ministerie van SOAW op een ‘ander niveau’ is gaan functioneren toen SOAW-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) er bewust voor koos om oud-beleidsdirecteur ad interim Jeroen Jansen te vervangen voor een nieuwe ad interim beleidsdirecteur met een opleiding als bouwkundige.

,,Als gevolg van het vorenstaande heeft het ministerie om voor de hand liggende redenen moeten ondervinden dat, zonder op enigerlei wijze tekort willen doen aan de plichtsgetrouwheid en capaciteiten van de nieuwe ad interim beleidsdirecteur, de adviserende capaciteit van het ministerie op een ‘ander niveau’ is gaan functioneren.”

Hierdoor zou Calmes onder de aandacht van de minister hebben gebracht dat zij genoodzaakt zou zijn om aan bepaalde opdrachten enige voorrang te verlenen.

,,Zij heeft mondeling aan u doorgegeven dat op het moment dat u haar iets opdraagt, dat een verzoek om advies inhoudt, zij al het overige werk tijdelijk laat parkeren, totdat de door u urgent verzochte stukken door haar naar behoren in gereedheid zijn gebracht en bij u zijn bezorgd”, aldus Fortin. ,,De minder belangrijke post blijft daarom af en toe wat langer liggen, maar nooit langer dan een (werk) week.”

In het geval van twee adviseurs schrijft de raadsman van Calmes:

,,In casu zijn de apostilles van de heer V. en de heer P. langer dan gebruikelijk bij haar blijven liggen omdat u onvoldoende middelen beschikbaar had op de begroting voor de uitbetaling van adviseurs. In 2014 was het jaar ook aangevangen met 5.000 gulden en vervolgens is gedurende het jaar ruim 500.000 gulden overgeheveld voor de uitbetaling van adviseurs.”

Door afwezigheid wegens ziekte is minister Larmonie vervolgens pas na een ziekteperiode van twee weken volledig op de hoogte gebracht van de situatie waarna Calmes alsnog gezorgd zou hebben voor de nodige overheveling van de benodigde fondsen.
Over het verwijt van het ‘hebben geknoeid met een apostille’, legt Fortin, namens Calmes, uit dat een medewerker van SOAW na te zijn weggeweest voor vakantie eind februari aangaf dat de advieskosten het beste ten laste van de posten van de Landsbemiddelaar uitbetaald konden worden en vroeg om toestemming om dat te wijzigen.

,,Calmes heeft hier mondeling mee ingestemd en de medewerker zou hiermee aan de slag gaan. Echter, gelijk die middag is zij ziek naar huis vertrokken.”

Op 6 maart werd bij de medewerker van Calmes het verzoek neergelegd de betreffende apostille met spoed door te sturen. Op de apostille stond de datum van 23 februari 2015. De SG merkte toen op dat de aan Calmes doorgeleide apostille aangepast moest worden omdat het er op deze manier op zou lijken dat de apostille vanaf 23 februari bij haar zou zijn blijven liggen, ‘terwijl dit pertinent niet het geval was’. Met die mededeling zou de medewerker van Calmes naar een leidinggevende zijn gegaan die de doorgeleide apostille zou hebben gecorrigeerd en overeenkomstig de werkelijkheid zou hebben gewijzigd. Vervolgens werd de apostille doorgestuurd naar de minister.
Volgens verschillende berichtgevingen zou minister Larmonie eerder uit het buitenland zijn gekomen, samen met de delegatie, om deze zaak af te kunnen handelen. Zij was gisteren echter niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. @ Tuna het kan ook zo zijn dat ze elkaar bij de PS zoveel mogelijk een dure uitkering in elkaars mik douwen??? aan gezien de PS klapt als een ……>>>???. Wilsoe staat al op in handboeien 1e rang

  2. Als je deze schone jonge dames op de foto in levende lijve op straat tegen komt krijg je als man een spontane broekhoestbrongiticheconitiche aanval die je hopelijk en ! alleen met het zeer zware geneesmiddel hamkimconbril”HKB” verkrijgbaar uit het midden oosten te kunnen worden genezen.

  3. Het éne mavo 1 monster stuurt het andere mavo 3 monster de laan uit, nu nog hopen dat onze doctorandus grootmeester monster mavo 0 fraudelyne uit Den Haag zich ermee gaat bemoeien, dan hebben we weer de hoofd prijs onloze recht zaken gehaald in het BCRW.

  4. Zie hier de SAOW Soap deel: 568. Het is een serie van misschien wel 1000 voordat het publiek weer rustig achterover kan gaan zitten. De spanning houdt iedereen op de punt van de stoel en de grote vraag is: Krijgt hij haar en is het zijn baby. Of haal ik nu wat novelas door elkaar misschien?? De onzin en de drama`s zijn absoluut vergelijkbaar met welke novela dan ook.
    Dik betaalde ambtenaren en ministers die toch eigenlijk hetzelfde doel voor ogen zouden moeten hebben, namelijk “Het Land”, werken langs elkaar heen of elkaar willens en wetens tegen. En zo schieten we niets op met dit dorp. Met spanning wacht ik op deel 569. Excuses als ik een fout heb gemaakt met de nummering, het is ook bijna niet meer bij te houden, de delen volgen elkaar ook zo snel op.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties