28 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Waardeloos advies

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Waardeloos advies
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marjorie Kort aan het woord

Verbijsterd nam ik kennis van het bericht in het AD van 14 maart dat er door een Rotterdams bureau geadviseerd is dat de grote cruiseschepen niet langer in de Sint Annabaai aanleggen. Dat dit uit de tijd zou zijn en dat het water vuil is. Ik vind dit een waardeloos advies. Het houdt met belangrijke factoren geen rekening:
Voor toeristen is het een unieke en spectaculaire ervaring met zo’n schip een oude stad binnen te varen. Bijna dagelijks hoor ik in mijn zaak toeristen zeggen dat Curacao dé attractie is van de reis. Vooral de entree vinden zij indrukwekkend.
Vanuit de Sint Annabaai kunnen toeristen zo de stad in lopen om te kijken en te winkelen.
Willemstad is een van de mooiste oude steden van het Caribische gebied. Het is een parel die Curaçao moet koesteren. Dus haal die schepen naar binnen, naar de oude stad en niet naar een baai verderop.
Door de bouw van de Pietermaai Mall, het sluiten van Parking Marichi en het openbreken van straten moesten tientallen winkels hun deuren sluiten. Zelfs meer dan 30 jaar oude winkels. Daardoor is Punda in een spookstad veranderd. Het aantal kwaliteitswinkels loopt terug. Steeds meer lokale mensen blijven weg. Ook vanwege het agressieve wielklembeleid. Punda moet het dus hebben van de toeristen. Als de schepen niet langer in de Sint Annabaai mogen aanleggen, zullen er nog minder toeristen komen. Er is weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te weten wat er dan gebeurt.
Ik ben het er wel mee eens dat het water van de Sint Annabaai vuil is. Daar moet iets aan gedaan worden. Maar dat is altijd goedkoper dan elders een nieuwe pier plus infrastructuur te bouwen.
Wat me stoort is dat de regering advies inwint van een bureau uit een ver land dat totaal geen inzicht heeft in de situatie hier, in plaats van de winkeliers zelf te raadplegen. Is het bureau soms ingehuurd om een voorgenomen besluit te rechtvaardigen? Hoe dan ook getuigt het van arrogantie dat de regering denkt dat ze met het mandaat van het volk in de hand kan doen wat ze wil zonder betrokkenen te raadplegen. Ik verwacht van de regering dat ze met de winkeliers van Punda en Otrobanda hierover in gesprek gaat.

Door: Marjorie Kort
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Ik ben het geheel eens met Marjorie Kort……helaas hoeft Punda niet meer voor mij, wellicht dat DAT verbetert. AG

  2. Wedden dat ze honderdduizenden guldens voor dit advies ontvangen hebben… De haven is al vies en vuil en niemand zwemt erin of eet eruit. Zwemmen en vissen doet men kilometers vandaan waar het water veel frisser is. Alle havens zijn vies.

  3. Deze mevrouw heeft volkomen gelijk. Aanleggen in de Annabaai is 1000 keer aantrekkelijker dan aanmeren aan dat blokje beton wat hier met de wijdse betiteling MEGApier wordt aangeduid. Zelfs al zijn er twee van die blokjes.
    Om de binnenstad aantrekkelijker te maken hoeft er ook geen busdienst naar Sambil te worden geopend. Ondernemersklimaat verbeteren en het verblijfsklimaat na de winkelsluiting en Punda zal opveren uit haar winterslaap.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties