27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Onderzoek naar overlijden van patiënt

HomeMediaAD | Onderzoek naar overlijden van patiënt
Keli: Oorzaak buiten het ziekenhuis | Extra

Willemstad – De Inspectie voor de Volksgezondheid doet onderzoek naar het overlijden van een patiënt in Curaçao Medical Center (CMC). Volgens inspecteur Sirving Keli ligt de oorzaak buiten het ziekenhuis. De verslechtering van de conditie van de betreffende patiënt begon al enkele dagen voor de opname in het CMC, in de eerstelijnszorg, zei Keli donderdag tijdens een persconferentie.

De inspectie heeft over de zaak een rapport ontvangen van de calamiteitencommissie van het ziekenhuis en het onderzoek overgenomen omdat de problemen buiten de muren van het ziekenhuis zijn ontstaan. Keli:

,,Als inspectie beoordelen we ook of de conditie van de patiënt tijdens de opname in CMC ernstig is verslechterd, maar dat kunnen we in dit geval niet zeggen.”

Volgens Keli is van mensen binnen CMC verkeerde informatie naar buiten gebracht over de doodsoorzaak. De inspecteur ziet geen aanleiding om te denken dat de problemen met de koppeling tussen het laboratorium van ADC en CMC of andere gebreken in CMC een rol spelen in deze zaak. Keli zegt dat alleen deze melding van een overleden patiënt is binnengekomen bij de inspectie.

Op basis van het medisch dossier is beoordeeld of het een zaak is die uitsluitend het ziekenhuis betreft of al van voor de opname. In het onderzoek worden het medisch dossier van de huisarts en alle gegevens die in het ziekenhuis beschikbaar zijn meegenomen. De inspecteur verwacht over uiterlijk twee maanden verslag te kunnen doen van de bevindingen.

,,Vanwege de privacy kunnen niet alle details openbaar worden gemaakt. Maar wat in het algemeen belang is en duidelijkheid geeft over wat er gebeurd is, zullen we zeker naar buiten brengen.”

In het ziekenhuis was donderdagochtend een persconferentie waarin Gilbert Martina, directeur HNO Transitie & Exploitatie, verslag deed van de eerste twaalf dagen dat CMC open is. Dat gebeurde in bijzijn van inspecteur Keli, medisch directeur Ingemar Merkies en directeur HNO Vastgoed en Beheer Dito Garmers.

Bron: Antilliaans Dagblad van 30 november 2019

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

  1. eens Knoek-koe: op een gegeven moment moet je gewoon man en paard moeten kunnen noemen. Ik weet dat de KKC mijn referenties naar Reinald Curiel niet leuk vinden, maar zolang er mensen zijn zoals Chos Romero en Curiel die wegkijken onder het mom van – ik kan de organisatie niet in de steek laten – verandert er niets.

  2. …….”Lijkt veel op Cbcs/ennia/giro: incompetente mensen die elkaar in het zadel houden”…….

    @CR vergeet BDO niet, (de bank dus, niet het bekende accountansbureau), en BZV. Wat er bij BZV is voorgevallen is defacto niet heel anders dan wat er bij BDO, Giro, Ennia, en ja ook bij de CBCS gebeurd. Een kliek samenspannende bestuurslui, die elkaar kick backs toespeelt. Bij BZV ging het heel grof aan toe, in anderhalf jaar 5 miljoen aan (fantoom) projecten uitdelen aan een consultant. Een goedgevuld fonds systematisch leegtrekken, gebeurd defacto ook via bonussen die directeuren elkaar toespeelden bij Giro voor geleverde diensten, en bij CBCS voor het onder curatele stellen van Giro hadden Hasselmeyer en Tromp elkaar een bonus van 100.000 toegespeeld, en al die jaren dat ze met zijn allen groffe salarissen uitbetaald kregen,, ook een vorm van “uitmelken”. Jordain moet nu 1 miljoen terugbetalen. Maar er zijn nog veel meer directeuren die nog veel meer hebben uitgedeeld aan vriendjes of waar met geld gespat is ((Insel Air, ISLA, CBCS, Giro, SSC, CBCS etc )daar horen we nog even niets van..

  3. Wat fijn dat de resultaten van het onderzoek over twee maanden klaar zijn, maar de inspectie nu al zegt dat het niet asn iets in het CMC lag. Erg vertrouwenswekkend.

  4. Wat een BS verhaal van die op het paard getilde Keli, als je niet ziek wordt hoef je niet naar het ziekenhuis , iedereen wordt ziek buiten het ziekenhuis , ook ik maar de huisarts had een goede diagnose echter de specialist dacht er anders over tot ik bijna dood was toen werd er pas in gegrepen , verkeerde diagnose van de specialist en spoed opname en behandeling was het resultaat . Jammer Keli wakker worden er gebeuren veel te veel fouten met specialisten die als GOD denken te zijn, ik ken er zoal 3 die beter kunnen vertrekken en of je nu 1 miljard spendeerd aan het nieuwe CMC zolang je met rotzooi werkt wordt het nooit wat en blijven er onnodige mensen overlijden dankzij hen.

  5. Het gedrag en management ethos van types als Keli en Gilber Martina is absoluut geen goed voorbeeld voor de geloofwaardigheid van de kunde en integriteit van de eilandelijke managers, en hebben als vervelend bijverschijnsel steeds sterker de schijn te wekken dat de vertelsels van Ericlapas hadnekkig en evident ongewild door de handel en wandel van figuren als Martina en Gilbert bevestigd worden.

  6. Was het niet deze Keli die groen licht voor de overstap naar het CMC heeft gegeven? Het is toch logisch dat hij dat niet de oorzaak vindt, het is een slager die zijn eigen vlees keurt. Geen wonder dat Huurman weg moest nu moeten wij het met dit soort ……. doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties