AD | OM: Belastingmoraal verbeteren

Veroordeeld voor te laat indienen aangifte inkomstenbelasting

Willemstad – De eigenaresse van de eenmanszaak G&V International Fashions, bekend als Happy Clothes, is door de rechter veroordeeld tot een geldboete van 2.500 gulden plus een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. Zo maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

Verdachte stond terecht voor het te laat indienen van haar inkomstenbelastingaangifte over de jaren 2015 en 2016. ,,Deze zaak is de eerste aanzet om door inzet van strafrechtelijke instrumenten, de belastingmoraal in het land Curaçao te verbeteren,” aldus het OM in een persbericht.

Omdat de 69-jarige vrouw over de jaren 2011 tot en met 2013 ook al drie bestuurlijke boetes heeft gehad van in totaal 3.000 gulden is in het overleg tussen Belastingdienst, sector Fiscale Zaken, douane en Openbaar Ministerie besloten om als ‘laatste middel’ haar strafrechtelijk te vervolgen.

In eerste instantie stond de zitting op 12 april 2019 gepland. Toen is de zaak echter aangehouden omdat verdachte niet verscheen. Gisteren tijdens de zitting ontkende verdachte de aanmaningsbrieven van de Belastingdienst ontvangen te hebben.

,,Maar dit standpunt werd verworpen omdat zij getekend had voor ontvangst van deze brieven”, zo meldt het OM. De vrouw heeft afstand gedaan van haar recht om in hoger beroep te gaan.

Happy Clothes bestaat al sinds 1986. De eenmanszaak is gevestigd aan de Kaya Zjozjoli. De bedrijfsomschrijving in het Handelsregister luidt: ,,Verkoop van kinderkleding.” Elk jaar worden bij G&V International Fashions schooluniformen gemaakt.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | OM: Belastingmoraal verbeteren

  1. Worden de grote jongens ook aangepakt?

  2. Zolang het Trona, directeur van de Ontvanger met alleen een LBO diploma, toegestaan wordt een hoerentent te runnen terwijl zijn eigen ambtenaren roven en stelen, lijkt het mij duidelijk waar de moraal fout is.

  3. Knoek-koe

    @ Frida Was het hondje uit het dierenasiel gehaald of had ze een rashondje gekocht?

  4. Ik kan mij nog goed herinneren aan de tijd in welke deze vrouw met haar bedrijf is begonnen met mooie moderne kinderkleding ter tijd uit Spanje die ze verkochte in haar zaak in Salinja.Om haar zaak te promoten ben ik ter tijd gevraagd haar te helpen met de organisatie van een kinder modeshow op een zondag bij haar thuis, en wij hebben gekozen voor een bekend verhaal namelijk die iguana die haar kleurtjes veranderd (wij deden het met verandering van kleertjes met verschillende kleuren). Veel met de participerende kinderen getrained!!Een groot success!!De kinderen hadden het leuk en de mevrouw heeft goed verkocht.Ik moest betaald worden en in plaats van geld heb ik een ….hondje ontvangen die de beste vriend is geworden van mijn zoontje. Maar voor mij was het werk en niks anders.Ik heb nooit meer voor haar of voor andere zeer bekende leden van haar familie iets georganiseerd. Het zijn mensen die denken dat ze boven de regels,boven de wetten staan.Van dit huidige bericht is te lezen dat ze al eerder aangesproken is voor haar gedrag in wat betreft haar belasting verplichtingen maar heeft daarvan niks geleerd.In zo een geval kan zelf niet de Paus helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *