31 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Norm inkomen overheids NV’s snel rond’

HomeMediaAD | ‘Norm inkomen overheids NV’s snel rond’

Uitleg ‘Gijsbertha-norm’ + salarisstroken overheidsdirecteuren

‘Gijsbertha-norm’ Gijsbertha: zsm ministeriële beschikking | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De regering-Rhuggenaath wil nu ‘zo spoedig mogelijk’ de normering van topinkomens bij overheids-nv’s en door de overheid gesubsidieerde instellingen regelen.

Om dit versneld wettelijk te regelen zal dit bij ministeriële beschikking (MB) gebeuren. Aldus minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën, die elk misverstand over de in zijn uitgelekte brief ‘Gijsbertha-norm’ – in plaats van de meer naar de premier vernoemde ‘Rhuggenaath-norm’ – wil wegnemen.

Daar gaat het helemaal niet om, aldus de bewindsman, die aangeeft dat op Curaçao in tegenstelling tot Nederland (Balkenende-norm) en Aruba (Wever-Croes-norm) het ministerssalaris niet als uitgangspunt geldt. ,,Wij gaan hier veel verder. We gaan hier uit van een afgeleide van de bestbetaalde ambtenaar, namelijk schaal 18 van het Bezoldigingslandsbesluit.”

Het kabinet wil dit nu naar eigen zeggen op de kortst mogelijke termijn realiseren, vervolgde Gijsbertha, die erop wijst dat er als sinds 2016 een door de Staten aangenomen wet ligt, namelijk de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten, die echter nooit in werking is getreden. Dat had destijds te maken met de stakingen en onlusten veroorzaakt door vakbonden.

De regering wil als vertegenwoordiger van de aandeelhouder van overheids-nv’s via de AVA (algemene vergadering van aandeelhouders) de bestuurders – dat zijn de directeur en de raad van bestuur – hiervan in kennis stellen en de statuten aanpassen. Gedurende een periode van één jaar kunnen de bestuurders dan beslissen of ze aanblijven of niet.

In de landsverordening van 2016 is bepaald dat een directeur van een overheidsentiteit met een fulltime functie maximaal een inkomen mag hebben vergelijkbaar met schaal 18 van het Bezoldigingslandsbesluit 1998. Schaal 18 (11.722 tot 14.563 gulden) is de hoogste schaal voor ambtenaren.

De wet bevat ook normen voor het overige personeel, prestatiebonussen, buitenlandse reizen, autovergoedingen en andere kosten. De landsverordening regelt daarnaast tal van andere zaken, zoals regels inzake begrotingsdiscipline en kostenreductie, en voorschriften met betrekking tot openbare aanbesteding van projecten. Het doel ervan is verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en het drukken van de kosten voor de gemeenschap.

De wet is door de Staten van Curaçao op 15 augustus 2016 met algemene stemmen aangenomen. Het is, zoals gezegd, echter niet in werking getreden. Nadat de bonden mede vanwege deze wet – maar vooral ook door de situatie destijds bij de Isla-raffinaderij – een algehele staking hadden uitgeroepen en heel Curaçao plat hadden gelegd, is besloten de wet voorlopig in de ijskast te doen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Eerder werd de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten – die het parlement op 17 augustus 2016 had aangenomen, opmerkelijk genoeg door de samenwerkende vakbonden geboycot: “Het is een interventie in de vrije onderhandelingen en dat is onacceptabel voor ons”, verklaarde de woordvoerder van de vakbonden Errol Cova destijds vaag.

“Deze wet verhindert de vakbonden in het nemen van een juridisch standpunt dat afwijkt van de overheid. Dat houdt in dat onderhandelen geen zin meer heeft, want uiteindelijk is het de overheid die bepaalt.” Volgens de vakbondsleider zou de Landsverordening internationale verdragen schenden , ‘omdat het recht op vrije onderhandelingen een recht is dat ‘het vakbondswezen na lange strijd heeft bemachtigd’.

Echter, het bleek destijds bemiddelaar en Grupo Sopi lid Stanley Betrian die de dikverdienende overheidsnv-directeuren de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten voor een som van 1,8 miljoen tot nu toe voor 4 jaar vooruit wist uit te schuiven door de Landverordening tijdens de 2016 vakbondsrellen tussen de onderhandelingen te schuiven als agendapunt.

Later werd duidelijk dat Betrian en Cova in een één-tweetje samenspanden ten behoeve van Betrian’s mede-Sopileden Paul de Geus (UTS) en Franklin Sluis (BPT) en ook andere overheidsdirecteuren zoals Yamil Lasten (Curoil) en SVB directeur Philip Martis. De Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten bleek namelijk vooral betrekking te hebben op de volgende overheidsdirecteurs salarissen:

– Paul de Geus (UTS en CTEX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
– Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
– Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)
– Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)

UTS CEO Paul de Geus nam in 2006 het roer van UTS over op benoeming van ex-communicatieminister Kenneth Gijsbertha conform ‘Gijsbertha-norm’ | AD 2006 08 03
UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra
SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Extra
BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”
Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”
salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes
salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje
salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes
salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

35 reacties

 1. Lijkt me verstandig dat de onderhandelingen namens NL worden gevoerd door Knops in het bijzijn van Wopke. Die schroomt niet als het nodig is er een Wopke tussendoor te gooien.
  Zet de zaken per direct op scherp. Geen koehandel. Op basis van een goed plan met invulling van de door Curacao te nemen maatregelen hulp continueren. Forza Wopke!

 2. Geweldig, goed nieuws! Un pasa grandi dilanti! Doorzetten deze keer. Jammer voor Martis, Cova en consortium, maar veel beter voor het Land. Hopi bon, bravo

 3. Dit duurt tot de devaluatie. Dan komt de poging om Nederland de schuld te geven.
  En ze hebben een punt; ze hebben alles gedaan voor het volk, er is geen corona. Maar Nederland weigert te steunen.dus;
  Dat het volk gezond is komt door ons
  Dat het volk arm is komt door Nederland

 4. Gijsbertha heeft goed in het woorden boek gelezen hoe hij het volk in de zeik kan nemen en ze wat op de mouw kan spelden, en hij denk zich hier mee te redden. Met veel leugens en bedriegen en beloven en wat geven doet een klootjes volk in vreugde leven!, toe hoe lang het duurt?.

 5. …..”Wat ze willen is met de gijsbertha norm, voldoen aan de voorwaarden om een zak geld uit Nederland te krijgen zodat ze nog wat langer kunnen blijven profiteren. Niets meer”…..

  @Dislect……wel met een vage norm komen…maar niet gelijk “lik op stuk” beleid toepassen en nog een jaar aanmodderen met slappe smoesjes.

  Typische Curaçaose slappe uitstelmentaliteit. Ja ik weet dat dit niet gezegd mag worden, en dat daarmee op de gevoelige lange tenen wordt gestampt.

  Maar helaas pindakaas, berdat ta pika lenga.
  politieke correctheid kunnen we ons niet meer veroorloven.

  En wat “onze” bloedeigen politici en bestuurders betreft,
  Onze bloedeigen politici met “Kleur”.
  Waarvan ons “aller” Samira Rafaela er zo veel meer in het Euro parlement wil zien.

  Dios spar hende met politici van kleur.
  Voor polici met kleur zoals Begina, of zoals Samira Rafaela, die wil het hele EURO parlement ermee vullen. ze is defacto een grote racist, om mensen obv een bepaald lichaamseigenschap te preferen ipv mensen op hun kwaliteiten te beoordelen, zoals MLK zo graag wilde.

  Bijzonder dat ze het niet expliciet over meer zwarte mensen heeft in het EURO parlement, want die zie je idd maar bar weinig, maar ja dan zou ze zich zelf in de vingers snijden

  Ze zijn me allemaal VIES tegengevallen op Curaçao
  Stuk voor stuk.
  Van minister, tot parlementarier.
  Maar ook de staats NV directeuren.
  Van ISLA tot de CBCS.
  Het hele spectrum van directeuren.
  Nos dushi hende nan:

  Jonis
  Chonky
  Sluis
  Lucasius
  De hele Lastposten familie
  De hele Martina clan
  Martis
  En onze centrale bank “Tuin” man.

  Op Aruba hebben ze ook hun pappenheimers, en corrupte politici, en bestuurders.

  Maar de Arubaanse gezagdrager heeft zo veel meer daadkracht en klasse tentoongespreid als het om de juiste “toon” aangeven gaat.

  Een klasse en daadkracht waar de Curaçaose politici nog niet aan kan tippen

 6. ….”Als de regering wil kunnen ze ze al morgen naar huis sturen. Maar ja politieke connecties”…..

  Ja als ze wil.
  Maar ze wil niet.
  Ze houden elkaar in de tang in de Ministerraad.
  Want ze hebben allemaal iemand blij te houden, en chanteren elkaar waarschijnlijk met elkaars vuile daden.
  Allemaal hebben ze wel vuile handen…of in ieder geval partijgenoten met vuile handen…

 7. waarom zou dit opeens niet kunnen voor overheids directeuren?

  Het antwoord ligt denk ik bij: Waarom hebben deze oncapabele mensen op de eerste plaats deze functies gekregen en met abnormale salarissen?

  Juist bij dezelfde groep die ze nu zouden moeten ontslaan.

 8. Eens met Brian S: bij ENNIA werd Ralph Palm door CBCS per direct ontslagen dus waarom zou dit opeens niet kunnen voor overheids directeuren? Er worden nu allerlei vage redenen bedacht waarom die riante overheids salarissen in stand te houden

 9. Grote woorden maar juridisch uiteraard volstrekt kansloos. Dit moet minfin ook weten of hij heeft heel slechte adviseurs. Als de bestuurders na dat jaar aanblijven met behoud van salaris, wat gaat onze gobiernu dan doen? Ze ontslaan?

  Hoezo Juridisch kansloos? Opvallend dat veel mensen hier denken dat een directeur dezelfde rechten heeft als een normale werkgever.

  Als de regering wil kunnen ze ze al morgen naar huis sturen. Maar ja politieke connecties.

 10. Er zi een verschil tussen zeggen en doen en er zit een verschil tussen willen en “juridisch” mogelijk. Je kan niet “zomaar” een contract verandering toepassen in een arbeidsovereenkomst.
  @Dislect, ja maar daar zit juist de grap. De directeur valt niet onder normaal arbeidsrecht (Godzijdank). Hij wordt benoemd door een RvC of Aandeelhoudersvergadering. Deze kunnen hem in principe ook op elk moment ontslaan. Hier hoeft geen grondige reden voor te zijn.
  Dus in dit geval zal hem een lager salaris worden aangeboden. En dan is het take het of leave.

  Dit gaat natuurlijk alleen op als de regering dit echt wilt..

 11. Reken maar dat bestuurders aanblijven. Deze non figuren kunnen toch nergens aan de bak en een mega salaris binnenharken?

 12. “Om dit versneld wettelijk te regelen zal dit bij ministeriële beschikking (MB) gebeuren.” “Gedurende een periode van één jaar kunnen de bestuurders dan beslissen of ze aanblijven of niet.”

  Grote woorden maar juridisch uiteraard volstrekt kansloos. Dit moet minfin ook weten of hij heeft heel slechte adviseurs. Als de bestuurders na dat jaar aanblijven met behoud van salaris, wat gaat onze gobiernu dan doen? Ze ontslaan? Misschien goed om in de begroting van 2021 vast een aanzienlijke post op te nemen voor de schadeloosstellingen die dan moeten gaan worden uitbetaald?

 13. Holle Bolle Gijs en Lafaard Ruggienaat zijn waarschijnlijk tegen een lantaren paal aan gelopen, en zijn daarna door hele grote Ratten besnuffelt, die al twee jaar in de cel van Gerrit de Raaf gehuisvest zijn en daar de dienst uit maken, mensen geloof mij maar je zal dit meemaken en dat duurt echt niet lang meer.

 14. @ Dislect…ze rekken en trekken. We kennen hun streken heel goed.

  Die streken van pappen, nathouden en procrastineren.

  Ik hoop dat Nederland het dit keer heel goed door heeft, en dwars door typische belabberde “Jandino & Judeska” mentaliteit heen kijkt, en niet in de smoesjes van onze excuus en slachtofferkaar Ministers trapt.

 15. Gijsbertha is net zo’n ordinaire zakkenvuller als de rest.
  Het huis waar hij woont is een ouwe Venezolaanse moviestar waardig. Het kan niet mooier.
  En dat schrokken je bij elkaar als vm voorlichter?
  Abnormaal dit.

 16. @ Wim
  Dislect, als de goudsmid van Bureau Post en de veelwijver van SVB niet akkoord gaan met een salarisverlaging dan kun je het meerdere boven de Gijsbertha norm gewoon 100% belasten, zoals Joep Meloen al aangaf.

  Ja ik zeg niet dat het niet kan. Ik zeg dat het niet gaat gebeuren. De elite gaat niet inleveren de laag van bestuur is onderdeel van de elite. De elite maakt en controleert de regels.
  Wat ze willen is met de gijsbertha norm, voldoen aan de voorwaarden om een zak geld uit Nederland te krijgen zodat ze nog wat langer kunnen blijven profiteren. Niets meer.

 17. Precies @ Wim…je mag 12 × 18K verdienen…Bonus verdien je zowiezo niet met zo’n bagger prestatie.

  Alles boven de 12× 18K salarisnorm 100% belasten, met een Ministerdecreet te regelen of via de staten

  Door Vrienjespolitiek verkregen arbeidsContractje blijft gewoon keurig naar de letter van de wet gehandhaafd.

  Dus Jonas, Lastpost I, Lastpost II,
  Lastpost III, Wegsluis, en niets in zijn Martis mogen gewoon hun contractje houden….

  Waar een WIL is is een WEG

 18. Idd een volgende vraag is wat is een onv?
  Daar zijn meerdere definities voor.
  Dus een bedrijf met “zelfstandig” bestuur en “eigen” raad van commissarissen, kan gezien worden als zelfstandig bedrijf ook al is de overheid enig of groot aandeelhouder.
  Het kan ook een definitie zijn dat een bedrijf waar meer dan 51% van de aandelen in overheidshanden zijn een onv is.
  Of een bedrijf waar de overheid een aandeel in heeft dat die als onv aangemerkt kan worden.
  Maar wat als het aandeel van de overheid gekocht wordt door een andere overheidsentteit bv. Een pensioenfonds? En zo wordt het water troebel en we hebben dus een jaar om het zo te maken. Als de gijsbertha norm maar zorgt voor zijn doel geld ophalen van Nederland zonder dat de elite er onder lijdt, en anders is er geen andere mogelijkheid dan devaluatie.
  Hoe dan ook, het zijn de burgers die er voor opdraaien om een niet houdbaar systeem te financieren.
  En er gaat niets veranderen tot dat de elite het eiland ontvlucht.

 19. “Probleem is dat werknemers van Bureau Post ook excessief verdienen, dat is de reden dat Aal-vin Daal er maandelijks een bus met elders uitgekotste vriendjes onderbrengt, en die gaan echt niet hun directeur aanspreken op zijn excessief salaris.”
  dat is inderdaad de kern van het probleem: ook bij Giro en ENNIA zijn de salarissen absurd tov geleverde prestaties maar niemand komt in opstand omdat men bang is zijn eigen excessieve salaris op het spel te zetten

 20. Dislect, als de goudsmid van Bureau Post en de veelwijver van SVB niet akkoord gaan met een salarisverlaging dan kun je het meerdere boven de Gijsbertha norm gewoon 100% belasten, zoals Joep Meloen al aangaf.

  Ook zou het volk en dan met name de werknemers van Bureau Post en SVB eens in opstand moeten gaan komen. Of Terror Cova, maar die hoor je hier vreemd genoeg nooit over.

  Probleem is dat werknemers van Bureau Post ook excessief verdienen, dat is de reden dat Aal-vin Daal er maandelijks een bus met elders uitgekotste vriendjes onderbrengt, en die gaan echt niet hun directeur aanspreken op zijn excessief salaris.

 21. Een beetje laat. Want we hebben weinig tot geen overheids nv’s meer.
  En nan ku a jega prome a bebe awa limpi, de Geus, Mario Everts, Lasten, Jonis etc.

 22. Gijsbertha heeft gezegd dat de directeuren ‘1 jaar take it or leave’ krijgen, wat op zich al een schande is want ze krijgen deze absurde bedragen dus nog een jaar doorbetaald. @ Maurice.
  Er zi een verschil tussen zeggen en doen en er zit een verschil tussen willen en “juridisch” mogelijk. Je kan niet “zomaar” een contract verandering toepassen in een arbeidsovereenkomst. En onze elite weet dit donders goed. Met het jaar hebben ze weer tijd gewonnen. Het probleem komt dus pas over een jaar en daarna stellen we het weer een paar keer uit tot het probleem (bij voorbeeld door devaluatie) zich zegt oplost. En ik denk dat die devaluatie onvermijdelijk is. Dit is dus eigenlijk geen probleem. Dit zelfde gaat gelden voor de ambtenaren salarissen. Het is alleen jammer dat de algemene welstand ook gaat lijden. Maar dat is nog nooit als een probleem beschouwd.

 23. Nee, ‘Bovendien de pay-cut wordt pas effectief bij de volgende aanstelling en niet eerder.’, Dislect.

  Gijsbertha heeft gezegd dat de directeuren ‘1 jaar take it or leave’ krijgen, wat op zich al een schande is want ze krijgen deze absurde bedragen dus nog een jaar doorbetaald.

  Als je wacht op hun pensioendatum of totdat ze zelf weggaan kun je het vergeten. Zo steekt Philip Martis AL MEER DAN 25 JAAR jaarlijks een miljoen in zijn zak.

  Dacht je echt dat Philip Martis vrijwillig op gaat stappen? Buiten de SVB wacht voor hem een salaris tussen de 2 en 4 K als boekhoudertje van Dovester of Senor Barata.

  Heb het vermoeden dat voor het nog een jaar doorbetalen van die idiote salarissen is gekozen om te voorkomen dat alle bysides van Philip Martis om een karchi di sosten gaan vragen.

 24. Zelfs met zo’n directe pay-cut wil het niet zeggen dat het management effectiever wordt, of dat de kosten omlaag gaan. Bovendien de pay-cut wordt pas effectief bij de volgende aanstelling en niet eerder. Dus voorlopig hoeven ze niet in een Suzuki Alto te rijden. De huidige bestuurslaag zeker niet dit gaat zonder meer aan hun voorbij. Wat verminderd gaat worden is de snelheid en het gemak waarmee er in posities gerouleerd wordt. De solidariteitsheffing daar in tegen komt wel direct. En die treft iedereen, dus ook de top bestuurslaag en die gaan middelen zoeken ter compensatie en gaan deze ongetwijfeld ook, legaal, vinden.
  De elite zorgt voor elkaar, maken zelf de regels en oefenen zelf de controle uit.
  Het is een waan idee dat dit met deze elite zal veranderen.

 25. Franklin Sluis is bij Auto City in Salina gesignaleerd, voor een proefrit in een Suzuki Alto.

  Philip Martis een paar meter verder, voor een proefrit in een Kia Picanto.

 26. En weer duidelijk bewijs dat vakbonden/regering/directies NV’s samenwerken voor eigen gewin. Nog een keer bewijs dat er gesproken kan worden van een criminele organisatie

 27. Sluis en Martis naar een salaris van 14K per maand… dachten we echt dat dat gaat gebeuren? Dat zijn nu hun onkostenvergoedingen per maand.

  Sluis moet dadelijk zijn polsen afhakken om alle goud daaraan naar Cash For Gold te brengen.

  De eerste bysides van Philip Martis worden vandaag al op de Julianabrug verwacht voor een sprong in het diepe.

  Wel bijzonder: Gijsbertha tekende voor het salaris van de Geus van 95K per maand en vindt een paar jaar later dat deze maar 14 K per maand mag verdienen?

  Wat vindt dochter Vanessa daarvan? En Chanel Thijssen?

 28. Curacao Revisited:

  Betrian had wel de ballen om mafiameid Stella van Rijn Forti uit ten gooien. Ruggenaath benoemde deze kontenlikster van Schotte tot voorzitster van de commissie Integriteit!

  Als sloerie Stella 1 ding niet heeft is het wel integriteit.

 29. “Gedurende een periode van een jaar kunnen de bestuurders dan beslissen of ze willen aanblijven of niet” . Pardon, moeten we het in plaats daarvan niet eens heel snel over een aangifte wegens corruptie en maffiapraktijken en het terugvorderen van de op deze manier door talloze lieden onrechtmatig verkregen salarisinkomsten gaan hebben ? Of wordt dat onder het vloerkleed geveegd ?

 30. als je het als land moet hebben van types zoals Gijsbertha en Betrian ben je bij voorbaat kansloos

 31. ….”Gijsertha-norm?”….

  Ongelukkige naamkeus

  De naam Gijsbertha staat gelijk aan : Ondermaats , ondergeschoold en Corruptie.

  Zijn dochter Vanessa Gijsbertha is ook volgens de Gijsberha – norm gerecruteerd en ingeschaald in de hoogst mogelijke schaal.

  Idem is het salaris van de Geus UTS (= MAN coryfee ) goedgekeurd volgens de Gijsbertha norm.

  UTS die honderden miljoenen verkwanselde in Surinaamse telecom.
  Waar goed uitgemolken is met top salarissen, consultants
  De Geus, en een batallon experts zoals o.a. de Zeeuw (KPMG), Alberto (UTS) die daar maanden uitgezonden zat.
  Gevalletje Ctex maar dan vele keren groter….

  Hopelijk wordt men wakker na de Corona lockdown, en gaat men inzien dat niet Nederland, niet de CFT, niet de RMR, maar onze eigen in en in corrupte , en egoïstische mensen en politici zoals o.a. Gijsbertha de grote slechterikken zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties