29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

AD | Curaçao weer ‘open’

HomeMediaAD | Curaçao weer ‘open’
Antilliaans Dagblad

Meerdere details kon de premier gisteren niet bekendmaken omdat hij eerst nog het landsbesluit moest ontvangen en tekenen. Wel liet hij weten dat er algemene en specifieke protocollen in het leven worden geroepen waar bedrijven en winkels zich aan moeten gaan houden en zelf verder inhoud aan moeten geven om de veiligheid en gezondheid van bezoekers/klanten te waarborgen.

Tijdens de dagelijkse briefing stond Rhuggenaath gisteren stil bij het feit dat Curaçao inmiddels de achtste week heeft bereikt sinds het aankondigen van de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te bestrijden.

,,We hebben met veel uitdagingen tegelijk te maken gehad; op het gebied van crisisbeleid en gezondheid, maar ook financieel, justitieel, sociaal en economisch. We hoeven het niet allemaal eens te zijn over de maatregelen van de regering om deze uitdagingen aan te pakken, maar waar we het wel over eens moeten zijn, is het feit dat we een gezamenlijke vijand hebben: het coronavirus en de ziekte die het veroorzaakt, namelijk Covid-19. Deze heeft een enorme impact op de gehele gemeenschap en met name de zwakkeren en bedrijven die hierdoor hebben geleden. Daarom wil ik de gemeenschap nog eens vragen om geen energie te verspillen aan negatief praten of schrijven over elkaar terwijl anderen hard werken om onze problemen op te lossen. Het is van groot belang dat we samen deze strijd tegen Covid-19 winnen”, aldus de Curaçaose minister-president.

De regering is de nodige voorbereidingen aan het treffen om een verzoek in te dienen bij Nederland om de tweede tranche van financiële hulp te ontvangen. Eerder werd al een eerste tranche ontvangen voor een periode van zes weken; voor april en de helft van mei. En nu wordt het verzoek voorbereid voor de tweede tranche, die vervolgens op 15 mei in de vergadering van de Rijksministerraad wordt behandeld.

,,We rekenen erop dat ook dit besluit voordelig voor ons zal zijn”, aldus Rhuggenaath gisteren.

Ondertussen gaat Curaçao zelf gestaag verder met het zelf treffen van bezuinigingen, zo gaf de premier te kennen. ,,We verkeren op dit moment in een transitiefase en de volgende stap zal zijn om het land uit deze crisis te leiden en een herstelfase te betreden.

Om dit te bereiken, doen we het volgende, en ik wil hierin heel duidelijk zijn: de regering is bezig en gaat door met het verder aanpakken van de hoge salarissen bij bijvoorbeeld onze overheids-nv’s. Hiervoor liggen al voorstellen klaar.

De regering gaat door met de aanpak van het vrijwillig pensioen voor onze ambtenaren van 60-plus die met vervroegd pensioen willen gaan. Deze wet is al klaar. De regering gaat door met de stop die is doorgevoerd op salarisverhogingen voor een gedefinieerde periode van drie jaar. Het gaat hier om de zogeheten nullijn en graag nodig ik de vakbonden uit om aan te schuiven en hierover met de regering in gesprek te gaan.

De regering gaat ook door met de nieuwe, efficiënte en moderne wijze om met belastingen om te gaan. De regering gaat door met de aanpak van hoge kosten in het ambtenarenapparaat. Op verschillende momenten zijn incidenteel de kosten verlaagd en nog steeds worden de stappen ondernomen om dit op structurele wijze te doen.

De regering werkt ook verder aan evenwichtige voorstellen zodat de personen met de breedste schouders de zwakkeren binnen de gemeenschap kunnen helpen. Maar dit moet op een verantwoorde wijze gebeuren, zonder negatieve gevolgen. Dit vergt een offer van ons allemaal, om diegenen te dragen die dat het hardst nodig hebben. Maar dat zijn wel de normen en waarden waar we als Curaçaoënaars voor staan. Samen doen we het.”

Bron: Antilliaans Dagblad

11 reacties

 1. In plaatst we Gijsbertha op de stoel van finacia laten zitten, kunnen wij misschien beter Holle Bolle Gijs uit de efteling hier op de stoel zetten en hem niet laten roepen PAPIER HIER, maar GELD HIER. wie weet dat Nederland er in trapt maar denk van niet met al die beloftes van Ruggie, is al zo vaak gedaan ( lees 300 man weg die Pik Pisas MFK had aangenomen waar geen werk voor was maar wel en nu nog een vermogen aan salaris kost, zitten er nog steeds werkeloos te apen gapen. Ook Ruggie ziet de bomen door het bos niet meer net als zo velen die het eiland moeten besturen en uit de afgrond moeten halen, aangezien curacrim daar al in is gevallen met 50 % dank aan Gerrit de Raaf

 2. Nieuw kunst encultureel evenement op Curaçao in december. Verkiezing van slechtste stand-up comedian in wording.

 3. We zitten nu al 6 weken in lockdown, het gros van de particuliere bedrijven is dicht daar komt dus nagenoeg geen staatsinkomes meer van en onv’s draaien met skelet bezetting waar het personeel betaald thuis zit. En 6weken werk, als de lockdown voorbij is door overwerk moet worden ingehaald. Deze NV’s gaan ook geen winst maken voor de staatskas dit jaar.
  De ambtenaren zelf hebben ook grotendeels betaald thuis gezeten. Ook daar zal er een achterstand zijn die met overwerk moet worden opgelost.
  En er was voor de corona al geen geld meer.
  Alle gerust stellende worden ten spijt. Deze rekeningen kunnen niet door de staatskas gedekt worden. Ook niet door het invoeren van een gijsbertha norm. Die overigens de bevolking zwaarder treft als de bestuurs top die nog steeds aan elkaar consultancy bonnetjes kunnen geven om hun inkomsten aan te vullen.
  Deze situatie is dus onhoudbaar.
  Wat mogelijk nog erger is dat mogelijkheden voor het diferseren van de economie er ook niet zijn. De staat zelf heeft geen financiële armslag, Nederland gaat het zeker niet doen en particulieren investeerders zijn, met de regelingen hun investeringen kwijt voordat ze zelf op het eiland geland zijn.
  En wat gaan we dan doen?
  Wat kunnen we doen?

 4. PAR: Zita Jesus Leitu
  MAN: Giselle Mac William
  MAN: Kenneth Gijsbertha

  Allemaal goedkope familievoortrekkers.
  Kaliber politici van de laagste rang.

  Aan de vruchten herken je de boom, al heel snel.

 5. Misschien kan Chanel Thijssen de schoondochter van Jesus Leito worden.

  Jesus Leito is immers kampioen in het uitdelen van baantjes aan familieleden.

  En ze doet het een stuk onopvallender dan Kenneth het deed met Vanessa.

 6. Channel Thijssens zal af en toe invallen voor haar moeder, tijdens het “club tele prèt” uurtje, om de regels voor te lezen.

 7. Maar Rhuggenaath, als jullie nu de levensstandaard niet verhogen en er niet mee beginnen een soort buffer voor de ouderen op te bouwen, hebben jullie binnenkort met een kolossale en onmetelijke humanitaire crisis te maken. Wist jij dat een langere levensduur en een dalend vruchtbaarheidscijfer wereldwijd een explosieve toename in het aantal ouderen veroorzaken???????? Ook in veel ontwikkelingslanden groeit de ouderenpopulatie snel. Rhuggenaath, in China bijvoorbeeld wordt verwacht dat er binnenkort 332 miljoen, jáááááh, 332 miljoen ouderen zullen zijn. Het is nu „een race tegen de klok” om te zorgen voor de gigantische sociale voorzieningen die nodig zullen zijn voor de ouderen. Een bezem door jullie regering is aan de orde Rhugge. Purá purá. No hay tiempo para perder mano. En als klap op de vuurpijl krijgt de arme corona de schuld van alles. De virusjes zullen boos zijn als zij dit horen. Maar Rhugge, door júllie schuld heerst er een gevoel van onzekerheid en een emotionele last onder het volk. En een emotionele last kan niet helemaal worden weggenomen door stoffelijke rijkdom. Zeker, rijkdom functioneert als een buffer tegen armoede en helpt in tijden van ontbering. Maar onder bepaalde omstandigheden is het bezit van veel geld door “leningen” een even grote last als weinig hebben, want jullie moeten het tóch betalen jochie, het is géén GIFT. NO WAY. Dus jullie hebben weinig of helemáál niets in kas Rhugge???? Jullie hebben dus geen evenwichtige kijk wat er in de kas ligt, begrijp ik. De sleutel van zekerheid voor het volk is dus nergens te vinden! En al die tijd had Curacao geen beschermende buffer opgebouwd. Buchipluma no’ma eres tú, buchi pluma no’ma. Aiaiaiaiai. Ta con t’asina.

 8. Reactie Reinald Curiel: en Chos Romero “wanneer is de volgende happy hour?”

  Reactie Gilbert Martina: “welk volgende project kan ik gaan aanpakken?”

  Reactie Steven Martina: “wanneer komen die 1000 koeien?”

 9. ….”Reactie van Chanel Thijssen: ‘Moeder, het crisis team wordt opgeheven, Heb je een nieuwe baan voor mij?’…..

  LOL .Ze gaat op voor de “Mis Poes “verkiezingen

 10. Reactie van Tilly Pikerie: ‘Gaaaaaaaaap….’.

  Reactie van Menki Moe Rojer: ‘Vrouw, waar liggen mijn casino fiches?’.

  Reactie van Franklin Fraud Sluis: ‘Vrouw, ik moet weer naar kantoor, waar ligt minj 10 kilo goud?’.

  Reactie van Stephen Capella: ‘Moeder, ik kan weer naar de bank. Wat staat er nog op je rekening in Panama?’.

  Reactie van Chanel Thijssen: ‘Moeder, het crisis team wordt opgeheven, Heb je een nieuwe baan voor mij?’

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties