29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:01

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nog anderhalve week voor voorstel CGOA

Vanuit de regering zijn de volgende personen in de werkgroep vertegenwoordigd: Lysette Melfor, Luz-Celeste Johannes, Cindy Rojer, Marla Bernadina, Ersilia de Lannooy (Foto, interim SG Financien) en Vanessa Gijsbertha | Persbureau Curacao

Willemstad – Het duurt mogelijk nog anderhalve week voordat er een definitief voorstel op tafel ligt waarmee de regering 12,5 procent kan gaan bezuinigen op het totale arbeidsvoorwaardenpakket van de ambtenaren, berekend over een jaar.

,,Uiterlijk 12 juni zal er een definitief voorstel op tafel liggen, inclusief een convenant dat ondertekend moet worden”, aldus minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) Armin Konket (MAN) over de vergadering gisteren binnen het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA).

Als enige agendapunt was opgenomen het samenstellen van een werkgroep die zich gaat buigen over de scenario’s die de regering heeft ingediend en die de vakbonden nog gaan indienen.

- Advertentie -

Vanuit de regering zijn de volgende personen in de werkgroep vertegenwoordigd: Lysette Melfor, Luz-Celeste Johannes, Cindy Rojer, Marla Bernadina, Ersilia de Lannooy en Vanessa Gijsbertha. Van de vakbonden zijn er een of twee vertegenwoordigers per vakbond, in totaal acht personen. Voor ambtenarenvakbond Abvo nemen zitting George Hernandez en Marlon Manueal. Politiebond NAPB moet nog iemand aanleveren, voor SAP komt Amadeo Vilchez in de werkgroep, voor onderwijsbond Sitek Darius Plantijn en Frencel Josefina en voor STrAF Willem van Lamoen en Juan Lourens. De werkgroep wordt voorgezeten door Valdemar Marcha, voorzitter van het CGOA.

,,De exacte taak van de werkgroep moet nog omschreven worden. Maar uiteraard gaat het over het komen tot een pakket aan maatregelen waarin 12,5 procent bezuinigd wordt op het arbeidsvoorwaardenpakket van ambtenaren. Dit moet bij elkaar 35 miljoen gulden opleveren. Ook het College financieel toezicht (Cft) moet advies uitbrengen over het uiteindelijke voorstel”, aldus Konket. Vakbondswoordvoerder Orlando ‘Mario’ Chirino stelt tegenover deze krant dat er een mediastilte in acht wordt genomen en laat dus niets los.

In andere media stelt hij dat er nu informatiesessies georganiseerd worden met ambtenaren en er geen circulaires meer worden rondgestuurd. Financiënminister Kenneth Gijsbertha (MAN) is gebeld om antwoord te geven op de vraag of het Cft de eerste scenario’s al bekeken heeft en of Curaçao in de goede richting denkt. Hij was onbereikbaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

https://antilliaansdagblad.com/curacao/21626-nog-anderhalve-week-voor-voorstel-cgoa

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Bijzonder dat twee door nepotisme aangestelde dames, Zus de Lannooy en Vanessa Gijsbertha – door familie in de hoogste salarisschalen aangenomen zonder enige sollicitatieprocedure, deel uitmaken van deze groep.

  Ze weten beiden wat graaien is, dus die 12.5% binnenhalen lukt hen wel.

  Als ze zelf ook moeten inleveren heeft Ruggenaath voor hen vast nog wel een lucratieve consultantsjob, zoals hij die ook aan de afgetreden Alcala Walle gaf, zo moest Ruggenaath vorige week schoorvoetend toegeven.

 2. Vakbondswoordvoerder Orlando ‘Mario’ Chirino, weer zo iemand wiens achterste op de pluche blijft plakken. De man is al 10 jaar met pensioen bij de Douane maar wilt ander vers nieuw talent geen kans geven.

 3. 35 miljoen Naf/per maand structureel is een begin.
  Als dat uitgevoerd wordt als eerste stap gaat het nog wat
  worden met Curaçao.

 4. “Wat is de status van de red carpet??? Waarom horen wij niets??”.
  Als een commissie zijn werk (deeltijd bijbaan) kan rekken omdat er geen vragen over gesteld worden.
  Dan wordt dat gedaan. Uurtje? Factuurtje! Er is toch geen haast of prioriteit bij? En dan kunnen ze ook mooi hun “werk” doen in andere commissies en of functioneren als consultant. En zo kosten maatregelen een hoop geld en zijn ze super traag.
  En wij? Wij betalen de rekening er voor en doen niets.

 5. Laten we maar weer eens een werkgroep instellen…. Briljant idee. En de ambtenaren gaan nu zelf bepalen hoe ze de 12,5% gaan inleveren. Regering, dit is niet het handelen waar de kiezer op zit te wachten. Traag, log, niet adequaat. Tijd- en geldverspilling. Hoe staat het met de plannen voor de economie? Wat is de status van de red carpet??? Waarom horen wij niets??

 6. Het is dank aan de achterkant van de BH te zien is dat die mevrouw achter De Lannooy met de rug naar de fotograaf staat.

 7. Het lijstje van de leden van deze werkgroep, doet het ergste vermoeden.
  Wij van wc-eend adviseren wc-eend
  Zogwekkend en moedeloos. Of is dat juist het plan, een lethargische bevolking die het geen zak meer uitmaakt.

 8. All annimals are created equal, but some are created more equal than others. En daar gaan we weer we maken weer even een commissie die bestaat uit hoge ambtenaren, politici en ander elitaire vrienden met al een goed betaalde publieke functie en mag wat bij banen en we geven ze er nog een. Deze vorm van baantjes stapelen is niet in het voordeel van burgers maar alleen in het voordeel van de happy few. En ik snap de lach op het gezicht wel. Hoelang gaat dit nog door?

 9. Dus de regering stop Zus de Lannoy in een commissie die moet gaan bepalen dat er moet worden ingeleverd door de ambtenaren terwijl ze zelf een exorbitant hoog salaris heeft dat ze weigert te verlagen in haar functie bij het departement van financiën.Deze regering blijft je verbazen over haar stupidity waarbij de verbazing wel overgaat naar moedeloosheid en geen uitweg meer voor een betere toekomst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -