29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 21:33

Laatste reacties

- Advertentie -

RTL | Trump haalt uit naar gouverneurs die ‘zwak’ optreden tegen antiracismeprotesten

De Amerikaanse president hekelt het optreden van diverse gouverneurs | AFP

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat gouverneurs de protesten na de dood van George Floyd veel harder aanpakken. “De meesten van jullie zijn zwak”, zei hij tijdens een videoconferentie.

Zowel The New York Times als persbureau AP citeren uit het overleg. “Jullie moeten meer mensen arresteren, anders lijken jullie op jerks (vrij vertaald: idioten)”, zou de gefrustreerde president hebben gezegd. Zijn minister van Justitie, Bill Barr, zei dat de autoriteiten de straten moeten ‘domineren’.

Avondklok ingevoerd

In een poging de rust te later wederkeren hebben zeker veertig Amerikaanse steden een avondklok ingevoerd. Ook in Washington DC, waar honderden demonstranten zich hadden verzameld rondom het Witte Huis, geldt vandaag en morgen vanaf 19.00 uur een avondklok. Het protest liep vannacht uit de hand: een kerk vatte vlam en de president en zijn vrouw Melania verbleven tijdelijk in de bunker van het Witte Huis.

- Advertentie -

Ook in veel andere steden blijft het onrustig. In zeker vijftien staten is daarom de Nationale Garde opgeroepen, de speciale ordetroepen van het leger. In de staat Indiana zullen de eenheden vanaf vandaag het publieke domein beschermen, aldus de gouverneur.

In Louisville, in de staat Kentucky, is tijdens de protesten vannacht een man overleden. Er werden op straat schoten gelost toen de politie en de Nationale Garde een grote menigte uiteen wilden drijven. De politiecommandant zegt dat zijn eenheden eerst werden beschoten, waarna ook zij hun wapens trokken. De gouverneur heeft een onderzoek ingesteld.

Dochter burgemeester opgepakt

New York heeft nog geen avondklok ingevoerd, maar zegt zo’n beslissing wel te overwegen. Ook in de grootste stad van Amerika liep het protest tegen racisme en politiegeweld her en der uit de hand. 250 mensen werden gearresteerd en er werden winkels geplunderd, maar volgens burgemeester Bill de Blasio was het overgrote deel van de demonstraties vreedzaam verlopen.

Ook de 25-jarige dochter van De Blasio liep zaterdagavond mee en werd gearresteerd, maar de burgemeester noemt zijn dochter geen relschopper. “Ik ben trots dat ze hier zoveel om geeft en dat ze bereid is om er iets aan te doen”, zei De Blasio. De vrouw is inmiddels vrijgelaten.

Minneapolis

- Advertisement -

In Minneapolis, het epicentrum van het protest en de plaats waar de ongewapende zwarte man George Floyd vorige week overleed door toedoen van de politie, gold al een avondklok vanaf 20.00 uur. Afgelopen nacht werden desondanks tweehonderd demonstranten gearresteerd.

Sheriff sluit zich aan bij demonstranten tegen politiegeweld

Bron: RTL nieuws

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @Knoe-koe. Racisme is niet alleen wit tegen zwart. Daarom noem ik de diverse kleuren. Jij je zin. 10% is bij mij redelijk aantal in de gebieden waar ik gewerkt heb. En nogmaals ik spreek uit ervaring.

 2. ……[email protected] Hoeveel procent doet niet ter zake. Elke tiende van een procent is al teveel. ……

  @John Bash, het maakt uit als je subjectieve ongekwantificeerde termen als ” redelijk”aantal gaat gebruiken.

  Wat is een redelijk aantal? Daar schuilt hem het suggestieve gevaar. 1% of 90% maakt echt een hoop uit. Voor de een betekent “redelijk” 5%, voor de ander 25%….

  …..”En of het nu blank, zwart, geel, rood of paars gekleurde agenten zijn is niet belangrijk. Een agent dient vooral tijdens zijn werkzaamheden “……

  @John Bash, daar ga ik in mee. Maar dan kunnen we beter de term corrupte agent gebruiken, corropt in de zin van “niet objectief, bevooroordeeld, vooringenomen, omgekocht, beïnvloed…

  De term racist geldt immers alleen voor blanke agenten, nooit voor gekleurde of andere niet blanke agenten, die net zo goed racistisch, vals, vooringenomen en rancuneus kunnen zijn.

  ……”Ik kan je genoeg voorbeelden geven, maar dan ben ik volgend jaar nog bezig om ze op te schrijven. Ik heb je al eerder gezegd. Ik spreek uit ervaring. Heb in de achterbuurten gewerkt, dus weet hoe het er toe gaat”…..

  @John Bash: Ook genoeg voorbeelden van zwarte agenten te noemen die de beest uithingen, of latino agenten en ook genoeg voorbeelden van zwarte arrestanten die zich absoluut fout en agressief gedroegen…

  moraal van het verhaal: aan elk verkondigd narratief , kleeft een contra narratief

 3. @Knoe-koe. Hoeveel procent doet niet ter zake. Elke tiende van een procent is al teveel. En of het nu blank, zwart, geel, rood of paars gekleurde agenten zijn is niet belangrijk. Een agent dient vooral tijdens zijn werkzaamheden onafhankelijk te zijn. Ik kan je genoeg voorbeelden geven, maar dan ben ik volgend jaar nog bezig om ze op te schrijven. Ik heb je al eerder gezegd. Ik spreek uit ervaring. Heb in de achterbuurten gewerkt, dus weet hoe het er toe gaat.

 4. @John Bash.
  Ik ben blij te horen dat je de rellen afkeurt.

  Rellen, roven en vandaliseren = ongelijk aan protesteren.

  Nog meer deugd doet het me dat de familie van het slachtoffer dit ook afkeurt en zich afvraagt waar men in hemelsnaam mee bezig is.

  Politie opleiding in America is miserabele.
  Verzorgt Carl Camilia de lessen LOL
  Maar alle gekheid op een stokje. Volgens welke iso norm is de opleidingskwaliteit van depolitieopleiding afgezet?

  Amerikaanse politie is voor een redelijk gedeelte racistisch. Dit is een zeer generieke en vage onbepaalde “kwantificering”. en ook een beetje suggestief. Waar hebben we het over? 50%, 70%, 2% van het politie korps.

  Heb je ook wel eens gezien hoe de black police met de black arrestanten omtaat? Geen haar beter…..het is niet bepaald een beroep die je geheel zonder geweld kunt uitoefenen.

  Ik ben de laatste die politie abuse zal goedpraten, en veracht het, wereldwijd. Het komt meer voor dan de wereld lief is, en de politie geniet een lelijke reputationele bijsmaak die aan het beroep politie kleeft.

  Maar dit soort anti politie naratief acties geven een zeer scheef en disproportioneel beeld van de politie agent die wel hun best doen….Loop een dag mee met de politie in bv Zuid Chicago, Achterbuurt van Miami, Detroit, en nog een aantal van de bekende plaats, en je zal ook de andere kant van het verhaal, binnen een nacht leren kennen.

  Het zal je job maar zijn…elke dag met streetgang tuig dealen…

 5. @Knoe-koe. Het punt is dat een politie korps in de usa een miserabele opleiding geeft om agent te worden. Het tweede punt is dat een redelijk gedeelte van de agenten racistisch is en handelen uit racistische motieven. Ik spreek uit eigen ervaring. En dit soort voorvallen komt in de publiciteit.
  Met redelijk aantal bedoel ik een minderheid van de agenten in de usa, want er zijn ook een heleboel goede agenten. Ter verduidelijking: Ik keur al die rellen en plundringen ten zeerste af. Niet voor niets roept de familie op tot vreedzaam protest. Deze relschoppers hebben in het geheel niets te maken met de protesten. En het zijn niet alleen de gekleurde medemens, maar ook de aso’s van het niet gekleurde soort die plunderen, rellen en vernielingen aanrichten. Daarom kijk ik naar alle beelden van de diverse media. Daarom is Trump een schi*terd om voor de buhne met inzet van het leger een weg te banen naar een kerk ter meerdere eer en glorie om de bijbel in de hoogte houden. Kortom een grotere engerd is er niet.

 6. Elke abject incident in Amerika over wit op zwart brutality, mondt uit in extreme plunderingen, brandstichting, vandalisme en chaos…

  Brutality zwart op zwart, zwart op wit, zwart op geel, groen….paars etc…..

  Dan zijn de media stil, en de rellers ook..

  Dat is mijn punt @John Bash.
  Ik ben dom, heel dom, maar prik met mijn domheid nog net door de dubbele moraal van de media en relschopaanjagers heen…

 7. @Knoe-koe en Tico Martina. Ja, ik heb de beelden gezien. Zowel van de rechtse, neutrale als linkse media. Maar Trump is een man die in crisis als eerste het hazenpad kiest en via retoriek het geweld aanwakkerd. Ik walg van mensen als Trump, die eigen falen verbloemen door anderen de schuld te geven. Door dit soort mensen blijft het escaleren. Dit doet het goed bij zijn achterban van de onderontwikkelde medemens in de achter gebleven gebieden van de USA. Bij het merendeel van vreedzame demonstraties heb je altijd personen die er op afkomen om te rellen. Zowel tijdens als na afloop. En ja, ben wel zo’n held. Heb zelf meerdere malen in de frontlinie gestaan bij demonstraties, waarbij relschoppende aso’s aanwezig waren die niets met demonstranten te maken hadden, maar alleen uit waren op zoveel mogelijk relschoppen. Ging voorop in de strijd. Eerst mondeling en als dat niets uithaalde dan met harde hand.
  Het probleem met jullie is dat je je voordoet als beste stuurlui die aan wal staan.

 8. ….”Trump zelf is nog te schi*jterig. Voor een aantal demonstranten gaat hij de atoombunker van Witte Huis in”….

  @John Bash. Heb je de beelden gezien? Dit heeft meer weg van een roofmanie, met George Soros achtige Antifa terroristen, die elke gelegenheid aangrijpen om de boel leeg te plunderen.

  Gouverneurs zijn idd zwak, durven niet op re treden, want owee, de feelings, de mensen moeten hun
  Verontwaardiging kunnen “uitleven”

  In elk ander niet westers land zouden deze crypto terroristen in elkaar getrapt worden door de militaire politie, dan rept niemand over racisme, daar past men wel op om dit soort “protesten” te flikken…

  Waarom heeft elke Amerikaanse staat dan een Goeverneur, hopelijk niet om een ceremoniele flutrol te vervullen als onze Gouverneur.

 9. Ja John Bash klopt. Jij zou moedig tegen de meute relschoppers opstaan, want zo een held ben je. Misschien John zou je eens moeten kijken hoe de relschoppers te keer gaan? Het zijn geen demonstranten maar plunderaars, vernielers en wraakzuchtige herrieschoppers. Waarschijnlijk te schokkend voor velen maar er zijn genoeg platforms (worldstarhiphop.com etc.) waar ongecensureerde beelden van de plunderingen, mishandeling en beroving te zien is van winkeliers. Degenen die het in hun hoofd halen om hun toko te verdedigen tegen de relschoppers wordt zwaar mishandeld. Automobilisten worden belaagd door de relschoppers en ga zo maar door. Dus John verdiep je erin en loop niet achter de nepberichten van Clinton News Network (CNN) etc aan. Er zijn genoeg beelden van wat er werkelijk aan de hand is. Dit heeft niks met demonstreren te maken maar alles met de samenleving aanvallen.

 10. Titel is verkeerd: Het woord “antiracisme” protesten moet vervangen worden door “terreur golf”.

  Het lijk Haïti wel waar ze de binnenstsd uitbranden, kapotplunderen en elke auto omkiepen als men weer eens boos is op de refering.

  In China, Pakistan, iran, Rusland of Saudi Arabia zouden er korte metten gemaakt woorden met deze rasterroristen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -