31 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | KPMG: Nieuwe trend in zakendoen

HomeMediaAD | KPMG: Nieuwe trend in zakendoen
Raymond Begina
‘Nauwe samenwerking met KPMG Nederland bewust strategische keuze’

Sinds 1 oktober is KPMG Dutch Caribbean & Suriname (KPMG DC) een vergaande samenwerking met KPMG Nederland (Europa) aangegaan. Een stap waar het management van KPMG DC maanden aan heeft gewerkt. Een stap in lijn met de internationale trend in zakendoen.

Aan het woord is Lindomar Scoop, voorzitter van KPMG DC.

,,We leven in een moderne wereld, waarbij het zakendoen compleet is veranderd. Onze markt is niet meer alleen lokaal gericht en het is van belang om ons als deel te zien van een groter mondiaal geheel. We zien onze samenwerking met KPMG Nederland als een grote kans en beseffen tegelijkertijd dat de concurrentie toeneemt en veel bedrijven, ook op Curaçao, vatbaar worden voor de effecten van de wereldeconomie die op het moment te wensen overlaat.”

Scoop en zijn partnergroep – bestaande uit Raymond Begina, Henk de Zeeuw, Patrick Newton, Sanjay Agarwal en sinds 17 oktober ook Marc Kesselaer – zijn vorig jaar al begonnen met de eerste stappen van de strategie om KPMG DC opnieuw te positioneren.

‘De Dutch Caribbean als toegang tot nieuwe markten’

,,Al snel kwamen we tot de conclusie dat ‘stand-alone-bedrijven’ het erg moeilijk gaan hebben, zowel in kleine markten als in de grote internationale markten. Bedrijven hebben tegenwoordig weinig tijd om zich aan te passen aan de veranderingen in de lokale en internationale markten; veranderingen gaan in een rap tempo. Met de huidige internationale financieel- economische crisis, moeten bedrijven in staat zijn om niet alleen snel te reageren op veranderingen, maar ook om zich flexibel te kunnen aanpassen aan de marktomstandigheden die constant kunnen veranderen. Wij willen dit niet aan het toeval overlaten. Het is onze plicht om richting te blijven geven aan de toekomst van KPMG DC. Daarom hebben wij proactief strategische sessies gehouden om te kijken of en hoe we een alliantie konden aangaan. Uit onze analyse kwam duidelijk naar voren dat er goede vooruitzichten zijn voor een hechte en formele relatie met KPMG Nederland en daarmee met KPMG Europa. De nieuwe nauwe samenwerking met KPMG Nederland is een bewust strategische keuze van ons geweest en past volledig in de marktontwikkelingen die wij om ons heen zien gebeuren.”

Voor het personeel van zowel KPMG Dutch Caribbean als KPMG Nederland komen er bijzondere en nieuwe kansen door deze samenwerking. Mede vanwege de schaarste op de arbeidsmarkt, waar professionele organisaties op de eilanden al jaren mee kampen, ziet Scoop de samenwerking met KPMG Nederland/Europa als een grote stap voorwaarts.

,,Er komt een gateway naar nieuwe kennis en nieuwe ervaringen. Onze ‘Caribische’ medewerkers worden in de toekomst ingezet op opdrachten in de Nederlandse/ Europese markt en vice versa. Door deze dynamische uitwisseling van kennis en ervaring, kan ons lokale KPMG-personeel in de toekomst overal ter wereld werken en hun kennis uitbreiden en etaleren en dit weer bij terugkomst inzetten voor onze eigen regio. Dit is niet alleen een interessante en motiverende factor voor ons personeel, maar tegelijkertijd ook een groot voordeel voor onze cliënten. En natuurlijk hopen wij door onze samenwerking met KPMG Nederland onze yunan di Kòrsou sneller terug naar ons eiland te krijgen. Zij zullen inzien dat wij hier hetzelfde of zelfs meer te bieden hebben.”

De nieuwe alliantie biedt unieke kansen voor beide partijen, meent de voorzitter.

,,Naast onze lokale en regionale markten, gaan wij nieuwe markten betreden waarin veel vraag is naar de diensten die wij bieden. Kijk bijvoorbeeld naar alle projecten die voor de BES-eilanden uitgezet worden vanuit Den Haag en niet vanuit het Caribische gebied. In Cuba worden grote Nederlandse investeringen gedaan. Vanuit Suriname komen outsourcing-projecten van de grond, die we voorheen nooit voorzien zouden hebben. En natuurlijk is Brazilië op weg een ‘economische reus’ te worden, waar wij door onze ligging, flexibiliteit en talenkennis een goede brug naar zijn voor Nederland en Europa. Daarom wordt vanuit Europa de Dutch Caribbean gezien als de toegang tot de nieuwe markten. Waar er op dit moment vanuit Europa veel focus ligt op nieuwe markten als India en China, is het Caribische gebied een interessant alternatief voor Europa.”

Binnen de veel grotere markt van Nederland en vervolgens de nog grotere markt van Europa liggen kansen die KPMG DC niet kan laten liggen. Scoop:

,,Mondiaal en ook als je naar Europa kijkt, zijn de economieën van vandaag de dag immers anders, anders dan tien jaar geleden. Er wordt continu gezocht naar meer efficiency, kostenbesparing en hoe het anders en beter kan. En juist deze trend brengt kansen vanuit Europa in de samenwerking met onze eilanden. Hiermee bedoelen wij dat naast de raffinaderij, offshorebusiness en handel en toerisme, de tijd aangebroken is om nieuwe markten te ontwikkelen. Wij verwachten dat deze stap een nieuwe impuls zal geven aan onze economie. Het differentiëren van je markten, maakt ons immers sterker en bij deze differentiatie past de samenwerking met KPMG Nederland feilloos. Een houdbare samenwerking met toekomst voor beide kanten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties