AD | ‘Minder illegale aanlandingen dan voor 2010’

Volgens de kustwacht werd Aruba vóór 2010 bijna dagelijks verrast door boten die in de vroege ochtend op verschillende plaatsen voor de kust illegalen afleverden. Vóór 2010 waren dat er zeker 30 per maand, aldus de kustwacht op Aruba. ,,Nu gaat het slechts om een twintigtal per jaar.”

Willemstad – Aruba en Curaçao blijven alert op Venezolanen die illegaal via de zee aan land proberen te komen.

De politie op Curaçao hield gisteren twee mannen aan die worden verdacht van mensenhandel, zij zouden in de nacht van 29 op 30 mei een groep Venezolanen hebben geholpen om in de buurt van de Mijnmaatschappij aan land te komen.

De Venezolanen die het lukt om voet aan wal te zetten op een van de eilanden, hebben hulp gekregen van mensen uit de Curaçaose of Arubaanse gemeenschap, zo constateert de politieleiding op beide eilanden. De twee op Curaçao gearresteerde mannen zijn overgebracht naar de illegalenbarak op het terrein van gevangenis SDKK, waar ook de Venezolaanse vluchtelingen vastzitten in afwachting van deportatie.

De intensieve samenwerking tussen kustwacht en politie heeft ertoe geleid, dat beduidend minder Venezolanen illegaal aan land weten te komen. Volgens de kustwacht werd Aruba vóór 2010 bijna dagelijks verrast door boten die in de vroege ochtend op verschillende plaatsen voor de kust illegalen afleverden. Vóór 2010 waren dat er zeker 30 per maand, aldus de kustwacht op Aruba. ,,Nu gaat het slechts om een twintigtal per jaar.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *