28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 14:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Lancering plan voor ontwikkeling Zakitó

Aanvang ontwikkeling Zakitó | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het kabinet-Rhuggenaath heeft onlangs de eerste stap gezet in de richting van de implementatie van het Quick Win Plan om het gebied van Zakitó te ontwikkelen.

Dit werd symbolisch gedaan door de creatie van een muurschildering van Sander van Beusekom bij het Aqualectra-complex bij de ingang van Koredor te onthullen samen met drie ministers die symbolisch het Quick Win Plan voor de ontwikkeling van Zakitó hiermee hebben gelanceerd.

Het Quick Win Plan is een van de actiepunten van het kabinet-Rhuggenaath om het gebied Zakitó te ontwikkelen. Dit project is reeds in december 2018 aangenomen door de ministerraad, waarna de regering van Curaçao en de Curaçao Tourist Board (CTB) begin dit jaar een overeenkomst hebben getekend voor de uitvoering van het Quick Win Plan.

- Advertentie -

,,Het Quick Win Plan voor de ontwikkeling van Zakitó bevat verschillende kleine verbeteringen die de waarde van het gebied verhogen, het aantrekkelijker maken voor de lokale gemeenschap, het welzijn van de gemeenschap bevorderen en tegelijkertijd interesse wekken bij potentiële investeerders. Deze verbeteringen zijn onder meer een grondige schoonmaakbeurt, extra verlichting, verbeteringen aan een strand bij Koredor en verbetering van recreatieve voorzieningen”, zo legt de CTB uit.

In mei 2018 meldde deze krant aan de hand van een landsbesluit van 7 mei 2018 al dat de Raad van Ministers op opdracht van toenmalig minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina een werkgroep had ingesteld die zich moest buigen over de duurzame ontwikkeling van het terrein en de wateren van Zakitó. Dat is het gebied langs de zuidkust tussen Mundo Nobo, waar de oude energiecentrale van Aqualectra wordt ontmanteld, en Piscadera, waar al verschillende hotels en het WTC zijn gevestigd.

Bij landsbesluit van 7 mei 2018 werd deze werkgroep officieel geïnstalleerd. Martina wilde in het genoemde gebied activiteiten initiëren gericht op een duurzame economische en toeristische ontwikkeling. Dit moet aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, zo stond opgenomen in het landsbesluit dat door de gouverneur was getekend.

,,Dit initiatief moet ‘als katalysator dienen’ van versnelde economische ontwikkeling en zou kunnen leiden tot het aanbieden van meer toeristische producten en diensten, waaronder hotelketens voor toeristische accommodaties en attracties. Het is bekend dat Lionstone van de familie Lowenstein – die op Curaçao al drie resorts bezit – interesse heeft”, zo schreef deze krant in mei 2018. ,,De Werkgroep Ontwikkeling Zakitó heeft als hoofdtaak de regering, en minister Martina in het bijzonder, te adviseren over de ontwikkeling van het gebied en de wateren van Zakitó en is verder belast met het coördineren en begeleiden van het traject om te komen tot een duurzaam ontwikkelingsplan.”

- Advertisement -

De lancering van het Quick Win Plan deze week gebeurde door de huidige minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William, de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito en minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Beste @Tico Martina, je hebt helemaal gelijk de redactie heeft de naam van de eigenaar en van het Café uit mijn reactie weggehaald en publiceert ergens anders een foto van het Café dus nu weet iedereen toch om wie het gaat. Go figure!!!!

  Laten we elkaar geen mietje noemen de YDK descrimineert zijn eigen landgenoten tot op de bot en het lijkt hoe zwart ze zijn hoe meer ze descrimineren. De meeste van onze grootverdieners zijn pikdonker en ze voelen zich ver verheven boven de gemiddelde YDK.

 2. @ Marlon en ericlapas, ja he lelijke dingen over Curacao zeggen mag niet. Ta hende drechi nos ta. Man hou toch op ik ben Yu di Korsou en noem het eiland ook een apenrots. Ik heb liever deze persoon die tenminste eerlijk en recht voor zijn raap is dan die aangeklede apen in Forti met hun leugens

 3. Ja ik heb ook ergens gelezen dat een vent vol met tatoeages, die meer op een bajes klant llijkt , allerlei lelijke dingen over Cur heeft geschreven.
  Hij lijkt wel een goor type.

  Ik hoopt dat zijn tent het overleeft.

  Er is een gezegde. You don’t shit where you eat.

 4. Ach ja meer hotels want dat is goed voor het toerisme. Toeristen die vaak maar 1 keer komen en dan zeggen “nooit meer zal ik hier een stap zetten”. Vele hotels staan leeg, bezetting is miniem maar he we bouwen weer een hotel. Maar goed de mini sterren mogen weer even shinen. Er is een plan (plan nummer zoveel gekopieerd van eerdere plannen door consultants en daarna dik gefactureerd.) wow goed hoor jongens. En weer dezelfde namen: Zita, Sushi en Miss kapsones Curacao

 5. Het is altijd hetzelfde verhaal de overheid investeert en vervolgens wordt door een kleine groep daar geld verdient die ook geen dankbaarheid weet te tonen.

  Zo heeft de overheid ook geld geïnvesteerd om Pietermaai weer aantrekkelijk te maken en nu hebben we een van de ondernemers daar ******** (lijkt op een bajesklant met al die tatoos) van ) ******* Café, die ons voor **** eiland uitmaakt.

  Waarschijnlijk boos omdat hij dicht moet? Ze zeggen vaak, wat het hart vol van is loopt de mond van over. Ik wil even geen waarde oordeel over zijn opmerking geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ook in augustus herstel toerismecijfers

Willemstad - Hospitalityvereniging Chata blikt blij en tevreden terug op de hotelbezettingscijfers van augustus. Juli liet al een hogere bezettingsgraad zien ten opzichte van dezelfde maand in...

AntilliaansDagblad | Ruim 1.000 zaken Slachtofferhulp

Willemstad - Stichting Slachtofferhulp Curaçao nam vorig jaar in totaal 1.075 zaken in behandeling. Bij de meeste zaken ging het om het verstrekken van voedselpakketten. Daarvoor ontving...

FD | Kansspelautoriteit gaat harder optreden tegen illegale goksites

Jeroen Piersma | Financieel Dagblad De Kansspelautoriteit wordt per 1 oktober strenger voor aanbieders die zich niet aan de wet houden. De toezichthouder verhoogt de boetes en gaat...

CC | Response to Parman International’s press release on the sale of Banco di Caribe

WILLEMSTAD, PHILIPSBURG - In light of the press release issued by Parman International B.V. (Parman) on September 16, 2021, the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten...

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...
- Advertentie -