29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

Opinie | Curacao, het nieuwe Las Vegas del Caribe

Opinie George Lichtveld De koude rillingen slaan mij om het lijf. Soms vraag ik mij af of ik, op deze gevorderde leeftijd begin te halllucineren en dwaalsporen begin...

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Lancering plan voor ontwikkeling Zakitó

HomeMediaAD | Lancering plan voor ontwikkeling Zakitó
Aanvang ontwikkeling Zakitó | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het kabinet-Rhuggenaath heeft onlangs de eerste stap gezet in de richting van de implementatie van het Quick Win Plan om het gebied van Zakitó te ontwikkelen.

Dit werd symbolisch gedaan door de creatie van een muurschildering van Sander van Beusekom bij het Aqualectra-complex bij de ingang van Koredor te onthullen samen met drie ministers die symbolisch het Quick Win Plan voor de ontwikkeling van Zakitó hiermee hebben gelanceerd.

Het Quick Win Plan is een van de actiepunten van het kabinet-Rhuggenaath om het gebied Zakitó te ontwikkelen. Dit project is reeds in december 2018 aangenomen door de ministerraad, waarna de regering van Curaçao en de Curaçao Tourist Board (CTB) begin dit jaar een overeenkomst hebben getekend voor de uitvoering van het Quick Win Plan.

,,Het Quick Win Plan voor de ontwikkeling van Zakitó bevat verschillende kleine verbeteringen die de waarde van het gebied verhogen, het aantrekkelijker maken voor de lokale gemeenschap, het welzijn van de gemeenschap bevorderen en tegelijkertijd interesse wekken bij potentiële investeerders. Deze verbeteringen zijn onder meer een grondige schoonmaakbeurt, extra verlichting, verbeteringen aan een strand bij Koredor en verbetering van recreatieve voorzieningen”, zo legt de CTB uit.

In mei 2018 meldde deze krant aan de hand van een landsbesluit van 7 mei 2018 al dat de Raad van Ministers op opdracht van toenmalig minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina een werkgroep had ingesteld die zich moest buigen over de duurzame ontwikkeling van het terrein en de wateren van Zakitó. Dat is het gebied langs de zuidkust tussen Mundo Nobo, waar de oude energiecentrale van Aqualectra wordt ontmanteld, en Piscadera, waar al verschillende hotels en het WTC zijn gevestigd.

Bij landsbesluit van 7 mei 2018 werd deze werkgroep officieel geïnstalleerd. Martina wilde in het genoemde gebied activiteiten initiëren gericht op een duurzame economische en toeristische ontwikkeling. Dit moet aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, zo stond opgenomen in het landsbesluit dat door de gouverneur was getekend.

,,Dit initiatief moet ‘als katalysator dienen’ van versnelde economische ontwikkeling en zou kunnen leiden tot het aanbieden van meer toeristische producten en diensten, waaronder hotelketens voor toeristische accommodaties en attracties. Het is bekend dat Lionstone van de familie Lowenstein – die op Curaçao al drie resorts bezit – interesse heeft”, zo schreef deze krant in mei 2018. ,,De Werkgroep Ontwikkeling Zakitó heeft als hoofdtaak de regering, en minister Martina in het bijzonder, te adviseren over de ontwikkeling van het gebied en de wateren van Zakitó en is verder belast met het coördineren en begeleiden van het traject om te komen tot een duurzaam ontwikkelingsplan.”

De lancering van het Quick Win Plan deze week gebeurde door de huidige minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William, de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito en minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. Beste @Tico Martina, je hebt helemaal gelijk de redactie heeft de naam van de eigenaar en van het Café uit mijn reactie weggehaald en publiceert ergens anders een foto van het Café dus nu weet iedereen toch om wie het gaat. Go figure!!!!

  Laten we elkaar geen mietje noemen de YDK descrimineert zijn eigen landgenoten tot op de bot en het lijkt hoe zwart ze zijn hoe meer ze descrimineren. De meeste van onze grootverdieners zijn pikdonker en ze voelen zich ver verheven boven de gemiddelde YDK.

 2. @ Marlon en ericlapas, ja he lelijke dingen over Curacao zeggen mag niet. Ta hende drechi nos ta. Man hou toch op ik ben Yu di Korsou en noem het eiland ook een apenrots. Ik heb liever deze persoon die tenminste eerlijk en recht voor zijn raap is dan die aangeklede apen in Forti met hun leugens

 3. Ja ik heb ook ergens gelezen dat een vent vol met tatoeages, die meer op een bajes klant llijkt , allerlei lelijke dingen over Cur heeft geschreven.
  Hij lijkt wel een goor type.

  Ik hoopt dat zijn tent het overleeft.

  Er is een gezegde. You don’t shit where you eat.

 4. Ach ja meer hotels want dat is goed voor het toerisme. Toeristen die vaak maar 1 keer komen en dan zeggen “nooit meer zal ik hier een stap zetten”. Vele hotels staan leeg, bezetting is miniem maar he we bouwen weer een hotel. Maar goed de mini sterren mogen weer even shinen. Er is een plan (plan nummer zoveel gekopieerd van eerdere plannen door consultants en daarna dik gefactureerd.) wow goed hoor jongens. En weer dezelfde namen: Zita, Sushi en Miss kapsones Curacao

 5. Het is altijd hetzelfde verhaal de overheid investeert en vervolgens wordt door een kleine groep daar geld verdient die ook geen dankbaarheid weet te tonen.

  Zo heeft de overheid ook geld geïnvesteerd om Pietermaai weer aantrekkelijk te maken en nu hebben we een van de ondernemers daar ******** (lijkt op een bajesklant met al die tatoos) van ) ******* Café, die ons voor **** eiland uitmaakt.

  Waarschijnlijk boos omdat hij dicht moet? Ze zeggen vaak, wat het hart vol van is loopt de mond van over. Ik wil even geen waarde oordeel over zijn opmerking geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties