AD | Surseance van betaling voor Serlimar

Surseance van betaling voor Serlimar

Oranjestad – De rechtbank heeft surseance van betaling verleend aan Servicio di Limpiesa di Aruba (Serlimar). Nog niet duidelijk is wat dit betekent voor de ophaal van het huisvuil.

Sinds de omzetting van de overheidsdienst voor het ophalen van huishoudelijk afval en het beheer van de dump Parkietenbos in Serlimar sui generis, draait de geprivatiseerde organisatie slecht. De overheid paste jaarlijks vele miljoenen bij, terwijl Serlimar niet bij machte bleek de verplichte bijdrage van zijn klanten te innen.

De regering heeft nu besloten de geldkraan dicht te draaien. Daardoor kan het bedrijf niet langer zijn rekeningen betalen. Om te voorkomen dat schuldeisers beslag leggen op de boedel, heeft Serlimar zelf surseance van betaling aangevraagd. Surseance van betaling houdt ‘uitstel van betaling’ in en is gericht op het voortbestaan van een onderneming. Voor een surseance van betaling moet er sprake zijn van tijdelijke en op korte termijn op te lossen financiële problemen.

Als blijkt dat de financiële problemen niet tijdelijk zijn en het bedrijf structureel zijn rekeningen niet meer kan betalen, volgt meestal alsnog een faillissement. Tijdens de surseance van betaling wordt een bewindvoerder aangesteld, die samen met de schuldenaar het beheer over het bedrijf voert. De schuldenaar heeft voor belangrijke beslissingen medewerking, machtiging of bijstand nodig van de bewindvoerder.

Aangezien de rechter uitstel van betaling heeft verleend, blijft voor schuldeisers geen andere weg open dan zich te melden bij de rechtbank. Die heeft advocaat Geert Rep tot bewindvoerder benoemd. Op 26 augustus is er een zitting van de rechtbank om de voortgang te behandelen.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Surseance van betaling voor Serlimar

 1. Knoek-koe

  Ja samenwerking met de eilanden zou een synergie effect kunnen geven.
  Maar ja, de eilanden en hun ego.
  En mag niet te transparant, wan de ramilie business moet ook draaien en afromen..

 2. Samenwerken met Selikor of Selibon. Of allebei.
  Meer inkoopkracht bij het kopen van materieel.
  Men krijgt een sterker onderhandelingspositie bij de leveranciers van trucks etc.
  Raar is dat men dat nog niet doet.
  Denk je dat een leveranciers van die trucks korting gaat geven aan Aruba of Curacao als ze langskomen om drie trucks te kopen ?

  Dat kan met ook doen bij Aqualectra, WEB etc. Waarom, waarom, waarom doet men dat niet ?

  Eigenlijk moet Nederland ook in hun eisenpakket zetten.

  Calimero effect van de eilanden.. En de burgers betalen de rekening.

 3. Knoek-koe

  Die gier, heeft het volk goed uitgemolken zeg, helemaal legaal, samen met de meerovende kliek.

  Hoort thuis in het rijtje : “part of the problem”

 4. Ja, Beflapas, zoals Ro-aasgier van de Heuvel bij Insel Air.

  Was makkelijker geweest om de 30 miljoen gemeenschapsgeld die we in Insel Air gestoken meteen op zijn rekening te storten.

  Ro-aasgier van de Heuvel gaf het woord parasiet een geheel nieuwe dimensie.

 5. ericlapas

  Een bewindvoerder is nog geen currator maar met allebei is “the kiss of dead”, de laatste spijker aan de doodkist van een bedrijf.

  Meestal laat een bewindvoerder of currator een bedrijf tot het laatste cent doodbloeden zolang hij zijn uurtjes kan declareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *