28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 04:41

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Koeiman: Er is geen andere optie

‘Structurele hervormingen in komende weken gepland’

Willemstad – Curaçao gaat akkoord met de voorwaarden van Nederland ‘omdat er op dit moment voor onze bevolking geen andere optie is’. Dat zei vicepremier Hensley Koeiman afgelopen woensdag tijdens een persconferentie. ,,Het was geen gemakkelijk besluit want het vergt meer offers van ons volk. Maar, het alternatief is vele malen erger.”

De ministers van het kabinet-Rhuggenaath – met uitzondering van premier Eugene Rhuggenaath die met ziekteverlof was – gaven woensdagochtend een persconferentie om hun reactie aan staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties kenbaar te maken. Curaçao heeft de voorwaarden die Nederland heeft gesteld voor verdere liquiditeitssteun binnen het kader van de wet aanvaard.

,,We moeten ons realiseren dat we ons in een nieuwe realiteit bevinden waarin offers moeten worden gebracht om voor onze burgers te zorgen die dit het hardst nodig hebben. Wereldwijd is de realiteit dat bijna geen enkel land zonder een lening uit deze crisis kan klimmen. Curaçao heeft de kans tegen nul procent rente geld te lenen, maar wij kunnen ook nergens anders geld lenen zonder toestemming van Nederland. We erkennen dat we diepgaande hervormingsmaatregelen moeten nemen, nu, maar ook na de crisis”, aldus Koeiman.

- Advertentie -

Een constitutionele discussie geeft Curaçao nu niet de noodzakelijke rust om de hervormingen aan te pakken, aldus de vicepremier. ,,Curaçao is bereid om voor het welzijn van ons volk nieuwe manieren van samenwerking met Nederland en onze broeders in de Cariben te vinden, maar altijd rekening houdend met de autonome positie van ieder land.” In de komende weken worden volgens Koeiman de structurele hervormingen voor verschillende sectoren gepland.

,,Nederland heeft een korte deadline van 15 juni gegeven. We zijn blij dat verschillende instanties al een bijdrage leveren, inclusief de vakbonden”, aldus de vicepremier. ,,Laten we duidelijk zijn: al onze energie moet nu worden gericht op de grote groep mensen die hulp nodig heeft en het doorvoeren van de noodzakelijke hervormingen zodat we sterker uit deze crisis komen.”

Aan verschillende van de voorwaarden die door Nederland worden gesteld, wordt volgens Koeiman al aan gewerkt en sommige verkeren zelfs in de eindfase.

,,We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en vluchten niet voor problemen. Er zijn inderdaad dingen die langer zijn blijven liggen, sommige zelfs decennialang. Maar laten we nu allemaal een bijdrage leveren om Curaçao vooruit te helpen. Ons potentieel is groot, maar vaak draaien we rond in cirkels door wisselende regeringen met verschillende standpunten waarbij het welzijn van Curaçao niet altijd het uitgangspunt is. Te vaak spelen te veel agenda’s een rol. Als Curaçaoënaars moeten we er nu voor kiezen de koppen bij elkaar te steken en Curaçao als enige agenda te hanteren.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. Hopelijk heeft de bevolking een goed geheugen dat tenminste tot Maart volgend jaar zal functioneren als er weer verkiezingen zijn. Lafhaas Eugene die toevallig met ziekteverlof gaat en Woefdram Koeiman die het nieuws mag brengen. Lees ook goed “het vergt meer offers van onze volk”. De exorbitante vergoedingen zullen blijven worden uitgekeerd en de bevolking zal met lasten verzwaring te maken hebben. Maar dat komt door Nederland die indicent proposals doet en klappen in gezichten uitdeelt alla Jacinta Constantia. Het ligt niet aan hun hoor want hun hebben alles gedaan maar ja crisis he, je weet toch. Mensen bij de volgende verkiezing massaal de straat opgaan en eisen dat er een zakenkabinet komt ZONDER FOSSIEL BETRIAAN. Er zijn genoeg kundige Yu di Korsou in Nederland die naar Curacao kunnen komen om de boel op orde te brengen. En niet net als nu dat kleuterleidsters, basisschool leraressen, dansleraren, dj’s en wat niet meer de dienst uitmaakt. Ta basta awor

 2. Zodra ze met hun lippen bewegen weet je dat ze liegen.

  Er moeten offers worden gebracht om voor het volk te zorgen.

  Voor het volk zorgen wat ze 50 jaar lang nooit gedaan hebben.

  Bovendien zorgt Nederland voor het volk, niet Koeiman, niet Girigori.

 3. En nog niet eerlijk zijn naar je zelf en de achterban. De oorzaak van de problemen ligt niet in corona of de maatregelen genomen. De oorzaak ligt in meer uitgaven als inkomsten van de overheid, en. Hier is meerder malen op gewezen en de regering heeft het nagelaten om maatregelen te nemen en nu moet het wel.
  Als problemen vooruit geschoven worden ontstaat er een problemen berg en die berg moet nu weggegraven worden en dit kost meer tijd, energie en geld dan dat nodig was geweest om de problemen aan te pakken toen ze ontstonden en zolang dit niet openlijk erkent wordt is er geen hoop op verbetering.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -