AD | Indrukwekkend eerbetoon Hans Vaders

Indrukwekkend eerbetoon Hans Vaders

Indrukwekkend eerbetoon Hans Vaders

Willemstad – Zaterdagavond bewees familie samen met een groot aantal schrijvers, kunstenaars en collega-journalisten de laatste eer aan Hans Vaders tijdens de opening van een aan hem gewijde expositie bij Landhuis Bloemhof.

Het was een afscheid in stijl zoals de schrijver zich dat gewenst zou hebben. Onder de sprekers, die fragmenten uit zijn veelbewogen leven aanhaalden en voorlazen uit zijn werk, ontroerde vooral kleindochter Chantal Meléndez, die evenals Vaders’ dochters Marije en Manya geheel in het wit gekleed ging.
Vaders (Den Haag, 23 februari 1949) overleed op 15 juli op 66-jarige leeftijd. Hij was neerlandicus en op Curaçao vooral bekend als journalist, columnist, schrijver en dichter.

De expositie ‘In memoriam Hans Vaders’ is een hommage aan Vaders en geeft een kijkje in het ‘schrijversleven’ van de man die decennia geleden naar Curaçao trok om er te blijven. De expositie is tot en met 8 augustus te bezichtigen.

De avond werd besloten met een bewogen geluidsopname van Vaders, voor de Kathedraal van Doornen van zijn vriend Herman van Bergen. De boeken van Hans Vaders – waaronder ‘Otrobanda’, ‘Berichten van de overkant’, ‘Terug tot Tovar’, ‘Tropische winters’ en, samen met beeldend kunstenaar Van Bergen, ‘Kate Moss in Mahaai’ – zullen tijdens de duur van de expositie te koop zijn bij Landhuis Bloemhof.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *