AD | PS: Interventie VN gevraagd

Elmer Kade Wilsoe-2

Wilsoe eist Interventie van Verenigde Naties in Curacao

Willemstad – Tijdens het recente bezoek van een delegatie van de Staten aan Parlatino, heeft de Algemene Vergadering ervan besloten om de interventie van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) te verzoeken inzake de manier waarop Nederland de autonomie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten ondermijnt.

Dat heeft PS-Statenlid Elmer Wilsoe tegenover deze krant bevestigd.

,,Indien de secretaris-generaal niets kan ondernemen, dan wordt hem gevraagd om suggesties te doen over hoe de drie landen binnen het Koninkrijk het beste verder kunnen”, aldus Wilsoe.

Het besluit van Parlatino over de interventie van de secretaris-generaal van de VN, moet door de drie parlementen van de afzonderlijke landen nog geratificeerd worden. Hierna moet dat teruggestuurd worden naar dat parlement, zo legt Wilsoe uit.

Ook heeft het Latijns-Amerikaanse parlement aan de leden gevraagd om te kijken of hun deskundigen zich over de autonomiekwestie van de drie landen willen buigen en voorstellen kunnen formuleren om tot oplossingen te komen.

Volgens Wilsoe is er vanuit Parlatino duidelijk gemaakt dat de eilanden een lange weg hebben te gaan.

,,Daarbij is aangegeven dat Nederland via ontwikkelingssamenwerking veel financiële en economische belangen heeft in de landen die deel uitmaken van Parlatino.”

,,In principe ben ik van mening dat deze zaak in Koninkrijksverband opgelost dient te worden, omdat het een interne aangelegenheid is. Je moet de vuile was niet buiten hangen, maar wij zijn al 4 jaar zonder resultaat met Nederland aan het praten en waren nu wel gedwongen om met de vuile was naar een wasserij te gaan”,

aldus Wilsoet.

,,Nederland wil nog steeds niets weten van een onafhankelijke geschillencommissie. Zolang die commissie er niet komt zal Nederland via een Algemene Maatregel van Rijksbestuur maatregelen aan de landen opdringen die indruisen tegen het Statuut. In afwezigheid van een geschillencommissie hebben de landen dat maar te slikken.”

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat een delegatie van Parlatino naar een van de drie landen zou komen. Maar door de drukke tijdschema’s is ervoor gekozen om de kwestie van de ondermijning van de autonomie in Panama, waar het parlement gevestigd is, te behandelen.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 Reacties op “AD | PS: Interventie VN gevraagd

 1. stanley Held

  Weet u de laatste spartelingen van een partij die nooit meer terug komt. Hoop dat er een partij opstaat die duidelijk hun visie stelt. De heer Don Martina zou zijn voormalige partij moeten adviseren. Dit was niet zijn richting. Ook PAR en NVP. Snap het niet.

 2. opvallend hoeveel lovende woorden er worden geuit op dit sujet -deze MUChacho manda -dom verstand-2algelijk sujet.

 3. Die “vuile was” is inderdaad een interne aangelegenheid….maar hoe komt die was zo vuil ??? 🙂

 4. het is toch verschrikkelijk dat dit soort figuren leven van onze belasting centen.
  de domheid en criminliteit straalt van zijn gezicht.
  maffia vriend en mede verdachte van de moord op Wiels.

 5. Sinds wanneer heeft deze non-valeur Wilsoe het recht te spreken voor de bewoners van Curacao, Aruba of St Maarten? Wij lusten hem noch zijn ideen hier.

 6. Jammer, maar de handel van Wilsoe cs zijn verre van schoon. Ophitserij van de bovenste plank.
  Als een gezin de boekhouding niet op orde krijgt, krijt het hulp. Dat de eilanden hun boekhouding nog nooit op orde hebben gehad zegt wel iets over bestuurders, en dan zeker vanaf 2010.
  Onevenredig de problemen afwentelen op grote delen van de bevolking getuigt van schandalig gedrag. Het gevolg daarvan is dat dit eiland althan langzaam leegloopt, er geen investeringen meer zullen plaatsvinden met alle gevolgen van dien. Regeren is vooruitzien, maar daar hebben die losers hier nooit van gehoord.

 7. Curacao heeft met Wilsoe (loopjongen van dos Santos met zijn beruchte brief voor de loterijboer naar de US government, zijn zoontje een baantje bezorgd in het Curacaohuis, verdachte in de moord op Wiels) en Schotte weer het summum van integriteit afgevaardigd naar het Parlatino.

  Het mag allemaal wat kosten, deze ordinaire snoepreizen naar een organisatie die van nul en generlei betekenis is.

 8. stanley Held

  Dit lijkt 1954 wel. Gaan wij proberen het statuut te herzien? Of wordt dit een politieke zet van de bovendseplank? De heer Aller geeft een belangrijke suggestie aan. ” de eigen handen moeten schoon zijn”. Nederland heeft zijn fouten gemaakt en voert een onrechtvaardig beleid voor wat betreft de voorziening die in het Koninkrijk niet rechtvaardig zijn. Maar daar tegenover het onbehoorlijk bestuur van de regeringen op onze eilanden. De politiekemoorden en onevenwichtige beleid die er jaren wordt gevoerd. Op alle terreinen.

 9. “Ondermijnen” dat is het woord wat inderdaad het best past bij Wilsoe. Jammer voor hem dat het debatingclubje wat Parlatino is, mondiaal zo weinig in de melk heeft te brokkelen. Maar ja, je moet toch wat om je broodheren te plezieren.

 10. Abraham Mossel

  Loser “Wilsoe”nummer dos (2) heeft gesproken en zal het wel gezellig hebben gehad met Loser nummer uno (1) Gerrit de Raaf, en dat allemaal op de kosten van de belastingbetaler. Hoelang pikt het volk het nog dat deze figuren vakantie vieren van ons geld.

 11. Renée van Aller

  Waarom niet gelijk onderbouwde autonomie eisen via de VN of onderbouwd aan de Koninkrijksregering? Dit lijkt meer gericht op uiterlijk vertoon en het zelf profileren? Hoe kan Wilsoe voor andere eilanden spreken? Sprak hij namens alle Statenleden of alleen namens zichzelf en zijn partij? De algemene maatregelen van Rijksbestuur (AMvRB’s) zijn volgens het Statuut. Ze worden meestal correct opgelegd. Als ze daarmee in strijd zijn moet gemotiveerd worden aangegeven waarom. Als zo’n eis gesteld wordt aan de VN moeten de eigen handen schoon zijn. Zijn ze dat? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *