29 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Heppener nieuwe topman Insel Air

HomeMediaAD | Heppener nieuwe topman Insel Air
Gilles Filiatreault InselAir | Jeu Olimpio

Willemstad – De gepensioneerde, voormalige luchtvaartmaatschappijdirecteur Jan Heppener (70) wordt de nieuwe topman van Insel Air International.

Heppener bekleedt per 1 april de functie ‘managing director’ en volgt later in april Gilles Filiatreault (foto) op als ‘chairman of the board’, voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB).

Minister Steven Martina (MAN) van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) zal naar verwachting spoedig een mediamoment organiseren voor de ondertekening van het contract met Heppener, mogelijk later deze week of volgende week. Zo verneemt het Antilliaans Dagblad.

De Canadees Gilles Filiatreault, vorig jaar februari aangetreden als interim-ceo (chief executive officer), blijft tot een nog af te spreken datum in april en dan neemt de Nederlander Heppener het stokje van de voorzitter meteen over. Het een en ander hangt waarschijnlijk af van hoe snel een goede overdracht van kennis en taken kan worden gerealiseerd.

De nieuwe algemeen directeur van Insel Air, dat vooral in de problemen kwam door het uitblijven van overmaking door Venezuela van tientallen miljoenen dollars en begin 2017 surseance van betaling werd verleend, heeft ruime ervaring in de vliegwereld.

Laatstelijk, van medio 2013 tot half 2014, als ‘accountable manager’ bij Liberty Air met Schiphol als vestigingsplaats. Heppener werkte daarvoor bij Corendon Airlines Netherlands, AllPlanes, JetSupport, ArkeFly, Dutch Bird, Air Holland, Stena Line en Transavia. Bij deze laatste maatschappij was hij 20 jaar werkzaam.
De gelijktijdig met Filiatreault aangetreden André Delger is nog steeds interim-cfo (chief financial officier) van Insel Air, zij het tegenwoordig parttime naast zijn nieuwe betrekking als financiële voorman bij Kooyman. Over enige opvolging van Delger bij Insel is nog niets bekend. Wel is er een controller aangenomen voor het financiële werk.

Met het consortium financiële instellingen – bestaande uit MCB Bank, Vidanova Pensionfonds en het Algemeen Pensioenfonds Curaçao – wordt nog altijd gesproken. ,,Gezien de hoeveelheid betrokken partijen gaat dat helaas niet snel”, aldus een informant tegen deze krant. De bedoeling is nog steeds dat overheids-nv Curaçao Airport Holding (CAH) garant staat voor de lening.

Ondertussen wordt het particuliere luchtvaartbedrijf op kasbasis gerund. Insel houdt met de ABC+S-routes (Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten) het hoofd financieel boven water. Voor additionele kosten, zoals de zogeheten c-check van een F-50, is wel externe financiering nodig. ,,Hoe eerder die komt, des te groter is de overlevingskans.”

Insel Air International heeft momenteel een Raad van Commissarissen (RvC) bestaande uit drie personen: Karel Frielink (president-commissaris), Lars de Brabander en Henry van der Kwast. Oud-premier Etienne Ys is voorzitter van de zogeheten Insel Air-commissie die door de overheid werd ingesteld na een overbruggingskrediet van 33 miljoen gulden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Onzin, InselAir kwam door mismanagement in problemen dat van betalingen uit Venezuela (nooit aangetoond) is bijzaak. In plaats van een met een omvattend innovatieve plan te komen, wordt weer een persoon uit de ‘motteballen’ gehaald om mogelijk sluiting te voorkomen. Nu wordt er van ‘een lening’ die maar niet wordt uitbetaald totdat er werkelijk één uit de lucht valt. Misschien verwachten de aandeelhouders ‘wonderen’ van Jan Heppener, echter de aandeelhouders moeten begrijpen dat met de 33 miljoen injectie ‘het volk’ nu ook aandeelhouder is. Heppener zal ook niet het bedrijf tot ‘break even’ kunnen leiden, gezien de staat van de toestellen en de financiële situatie. Dus, moeten wij deze profiteurs blijven steunen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties