29 C
Willemstad
• dinsdag 20 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

AD | Commissie UTS weer inactief

HomeMediaAD | Commissie UTS weer inactief
Sitcom commissielid Wiel wil itt de 2 andere leden Romero en Marcha een diepgaand onderzoek naar UTS CEO Paul de Geus en zijn beleid van de afgelopen jaren | Extra

Willemstad – Twee leden van de Commissie van Wijzen die de aangekondigde ontslagronde bij telecombedrijf UTS moet evalueren, hebben hun werkzaamheden weer ter beschikking gesteld van de regering.

Dat heeft de verantwoordelijke minister, Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning, tegenover deze krant verklaard. De commissie bestaat uit de leden Alberto ’Chos’ Romero, Fred Wiel en voorzitter Valdemar Marcha.

De bewindsvrouw verklaarde dat er een verschil in opvatting is tussen Wiel, de kandidaat die door vakbond Sitkom is voorgedragen, en de twee andere leden.

Zo zou Wiel een diepgaand onderzoek willen naar bijvoorbeeld het beleid van de afgelopen jaren van de overheids-nv. Volgens Jesus-Leito valt dat buiten de taakomschrijving van de commissie. Wiel hecht ook aan integriteit en zaken die niet naar behoren aangepakt zouden zijn. Daarover zei Jesus-Leito dat als er zaken zijn die niet door de beugel kunnen, het dan een kwestie is van aangifte doen bij het Openbaar Ministerie.

De commissie zou eind deze maand verslag uitbrengen. Het werk van de commissie was in vergevorderd stadium, de leden hadden zelfs een draft van hun eindverslag, aldus de bewindsvrouw.

Vakbond Sitkom heeft gisteren met Wiel over de gang van zaken vergaderd. Na afloop verklaarde Sitkom-voorzitter Cedric Isei niet veel vertrouwen te hebben in de twee andere leden van de commissie. Isei stelde dat de twee soms samen met bijvoorbeeld de directie van UTS spraken zonder dat Wiel daarbij aanwezig was. Errol Cova, adviseur van Sitkom, verklaarde dat Wiel terecht het beleid van de afgelopen jaren wil onderzoeken. Dat beleid resulteerde al eerder in gedwongen ontslagen, zo redeneert de vakbond. Sitkom vraagt zich af welke garantie er nu is dat er na deze ontslagronde niet meerdere zullen volgen.

Voorzitter Isei dreigde gisteren even een boekje open te doen over de manier waarop de zaken tot nu toe zijn gelopen. Later kwam Isei daarop terug. Voor vandaag staat een gesprek gepland tussen de vakbond en minister Jesus-Leito. De bewindsvrouw wil dat de commissie haar taak volbrengt. Overheids-nv UTS heeft geen tijd te verliezen, aldus de bewindsvrouw.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. Hoe vervelend en pijnlijk ook maar de wereld o.g.v. telecommunicatie is wereldwijd drastisch veranderd. Linksom of rechtsom moet er een bezem door deze sociale werkplaats gehaald worden, anders is het bedrijf ten dode opgeschreven. Te veel mensen op de payroll, terwijl alles geautomatiseerd en gedigitaliseerd is. Zelfde verhaal bij de overheid. Onhoudbare situatie. Vooruitkijken en de vakbond geen beste combinatie.

  2. De commissie begint zichzelf belachelijk te maken maar dat was al zo toen bleek dat één van de commissie leden de peetvader van De Geus is. Heb begrepen dat Fred Wiels de enige integere van de drie is en die eist een diepgaande onderzoek en misschien zelfs een strafrechtelijk onderzoek.

    Het is wel vreemd dat UTS in de bodemloze put die Telecuracao is, geld blijft pompen. Daar zullen ongetwijfeld ontslagen vallen en ik hoop dat Nicole Maduro als eerste uitvliegt. Wat een pretentieuze dame zeg, lijkt mij typisch iemand die aan illusion of grandeur lijdt.

  3. Een op typisch lokale wijze gerund bedrijf en alles er om heen. Te veel nietsdoeners en te weinig product en kwaliteit. Te veel koningen en te weinig onderdanen. Te groot ego en te lange tenen, en en te vals zooitje figuren er omheen die alles zoals dat hier gebruikelijk is maar bij het oude willen houden. Stilstand dus en dus te veel personeel en te veel persoonlijke belangen. En Isei moet niet dreigen, hij moet gewoon doen, als je meent wat te vertellen te hebben dan open je gewoon je mond. Maar ja lekker doen alsof je veel meer weet dan een ander geeft je hier status. Aan beide zijden leeft niet de realiteit van een klein zichzelf overschattend eilandje in een totaal veranderde communicatie cultuur en alles wat daar al dan niet gedwongen mee samengaat. Met verder terugkijken duurt alles alleen maar langer zoals Wiel dat wil. Onderzoek afmaken en innoveren voorzover anderen dat al niet voor UTS gedaan hebben en dan bezien wat er van over blijft. Er is geen tijd te verliezen voor al deze heilige huisjes, de realiteit staat op de stoep. Ontkennen en dus alles laten zoals het is is passé.

  4. Hetzelfde ge-etter als bij InselAir. Onderling worden de baten verdeeld terwijl de economie elke dag verder achteruit gaat en steeds meer mensen werkloos worden. Als een ‘scavenger’ weet Cova zich steeds in het geheel (MDPT) te “vreten” met uiteindelijk als resultaat dat plan DeGeus, Marcha, Jesus-Leito (zus in RvC UTS, echtgenoot in MDPT), plan waarbij ontslagen zullen vallen en de arbeidspositie van overige medewerkers wordt afgebrokkeld, uitvoering krijgt. Zo blijft de discrepantie in inkomen tussen een piepklein groepje en de overige bevolking van Curaçao groeien.
    Het volk dacht dat het vorig jaar voor een verandering in overheidsbeleid stemde. Wat wij merken dat Ys, Jesus-Leito, Alcala-Wallé, niet anders zijn dan Werner/ Marvelyne Wiels, Asjes enz. Rhuggenaath is te zwak om hiertegen op te treden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties